Αρχική κοινωνία Κατέπεσαν στο Εφετείο οι εξωφρενικές κατηγορίες για τον Γιώργο Μήτσου

Κατέπεσαν στο Εφετείο οι εξωφρενικές κατηγορίες για τον Γιώργο Μήτσου

Ολοκληρώθηκε η δίκη του Γιώργου Μήτσου, που κρίθηκε αθώος για τις σοβαρότερες δύο από τις τρεις κατηγορίες, ενώ η τρίτη μετατράπηκε σε απόπειρα απλής σωματικής βλάβης. Δείτε παρακάτω το λεπτομερέστερο δελτίο Τύπου. Ευχαριστούμε όλους όσοι ανταποκρίθηκαν με οποιονδήποτε τρόπο στην έκκλησή μας για αλληλεγγύη, και γέμισαν σήμερα την αίθουσα του Εφετείου Αθηνών.

– Αθώος κρίθηκε για τις δύο σοβαρότερες από τις τρεις κατηγορίες, δηλαδή τη διακεκριμένη αντίσταση κατά της αρχής και τη διακεκριμένη διατάραξη κοινής ειρήνης, ο διαδηλωτής Γιώργος Μήτσου, που δικάστηκε σήμερα σε δεύτερο βαθμό από το Α΄ Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Αθηνών.

– Κρίθηκε ένοχος μίας μόνο πράξης, της απόπειρας απλής σωματικής βλάβης κατά των αστυνομικών, ύστερα από επιτρεπτή μεταβολή της αρχικής κατηγορίας της τετελεσμένης επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συρροή και, αφού του καταγνώσθηκε το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης πέντε μηνών με τριετή αναστολή.

– Πρόκειται για μια απόφαση που ανατρέπει πλήρως την αυστηρή, αναντίστοιχη και δυσανάλογη με τα στοιχεία της δικογραφίας πρωτόδικη καταδίκη σε φυλάκιση τριών ετών χωρίς ελαφρυντικό και χωρίς αναστολή, και ταυτόχρονα διαψεύδει τα σημαντικότερα σημεία του κατηγορητηρίου, αφήνοντας μία μόνο κατηγορία, στην ελάχιστη δυνατή μορφή της.

– Στην κατάμεστη αίθουσα του ακροατηρίου της δίκης αναδείχθηκαν πλήρως οι αντιφάσεις των μαρτύρων κατηγορίας και η προσπάθεια σύνδεσης του Μήτσου με τη σημαία και το κοντάρι άλλης πολιτικής οργάνωσης, που δεν είχε καμία σχέση με το μπλοκ στο οποίο πορευόταν.

– Αναμένοντας την καθαρογραφή του σκεπτικού της απόφασης, προκειμένου να καθορίσουμε την περαιτέρω στάση μας, αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε όλους όσοι συμπαραστάθηκαν, δημοσιοποίησαν, ανέδειξαν την υπόθεση και στάθηκαν δίπλα μας στην πολύωρη μάχη της δίκης του ακροατηρίου.

Αθήνα, 21-5-2018
Ο συνήγορος υπεράσπισης
Η επιτροπή συμπαράστασης στον Γιώργο Μήτσου

Σχόλια

Exit mobile version