Αρχική κοινωνία Καραβάνι αλληλεγγύης Γαλλία – Ελλάδα

Καραβάνι αλληλεγγύης Γαλλία – Ελλάδα

Περισσότερες από 20 συλλογικότητες από κάθε γωνιά της Γαλλίας, αλληλέγγυες με τον ελληνικό λαό ενάντια στις πολιτικές λιτότητας που επιβάλλονται από την κυβέρνηση Τσίπρα και τους «δανειστές», έχουν ξεκινήσει συμβολικό καραβάνι αλληλεγγύης με τελικό προορισμό την Ελλάδα.

Στόχος τους, σε κάθε τους σταθμό, η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση, μέσω διαφόρων εκδηλώσεων, όσον αφορά στην κατάσταση στην Ελλάδα, ιδιαίτερα στον ευαίσθητο τομέα της υγείας, και τις πολιτικές που εφαρμόζονται στην Ελλάδα όπως και σε ολόκληρη την Ευρώπη. Ενδεικτικά, θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις στις εξής πόλεις: Panamé (30/09), Auxerre (01/10), Saint Mamert du Gard (01/10), Bruxelles (01/10), Nîmes (05/10), Grenoble (08/10), Paris (08/10), Rennes (06/10 και 08/10), Caen (08/10), Grenoble (10/10), Narbonne (13/10), Poitiers (13/10) και Lyon (15/10).

Καταλυτική ημερομηνία, η 15η Οκτωβρίου όταν και θα συγκλίνουν όλες οι συλλογικότητες στην Λυών, τελευταίο σταθμό πριν από την αναχώρηση για την Ελλάδα, για ένα ολοήμερο ανοιχτό φεστιβάλ (Salle Joliot-Curie, Vénissieux από 2μμ ως τα μεσάνυχτα). Το φεστιβάλ θα περιλαμβάνει συζητήσεις (με τους Eric Toussaint και Στάθη Κουβελάκη), ενημέρωση από μέλος της Αυτοδιαχειριζόμενης Δομής Υγείας Εξαρχείων και έναν εκπρόσωπο μεγάλου νοσοκομείου της Αθήνας, μουσική (με την ερμηνεύτρια Κατερίνα Φωτεινάκη και το συγκρότημα La Bande à Balk), έκθεση φωτογραφικού και έντυπου υλικού, φαγητό και ανταλλαγή απόψεων.

Την επομένη, 16 Οκτωβρίου, το καραβάνι αλληλεγγύης θα αναχωρήσει για την Ελλάδα με στόχο να επισκεφθεί και να παραδώσει ιατρικό υλικό σε κοινωνικά ιατρεία σε διάφορες πόλεις, καθώς και να συμμετάσχει σε εκδηλώσεις σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα.

Περισσότερες πληροφορίες στο: solidariteaveclagrececollectifs.wordpress.com/

 

Εκδήλωση για την υποδοχή του Καραβανιού στο Ελληνικό

Το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού, ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα του καραβανιού και στις σχέσεις αλληλεγγύης που έχουν αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια με την συλλογικότητα Αλληλεγγύη Γαλλία Ελλάδα για την υγεία, θα οργανώσει εκδήλωση για την υποδοχή του καραβανιού το Σάββατο 22/10 στις 6μμ στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ελληνικού, δίπλα στο Κοινωνικό Ιατρείο.

Σχόλια

Exit mobile version