Αρχική στήλες στήλη...άλατος Κανών των ανικάνων

Κανών των ανικάνων

Την 35η ανθοδέσμη έστειλε στην Κουμουνδούρου ο πρωθυπουργός, ευχαριστώντας τον για όσα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ για τη Ν.Δ. η προσφορά του στο κυβερνών κόμμα είναι ανεκτίμητη γεγονός που του εξασφαλίζει την άνετη και ανενόχλητη διακυβέρνηση.

Να σημειώσουμε εδώ και τη συνεισφορά των ΜΜΕ και ειδικά των πρωινάδικων που σε καθημερινή, σχεδόν, βάση «παίζουν» στιγμιότυπα από τις αντιπαραθέσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στα γραφεία, στην Κεντρική Επιτροπή αλλά και από τις απλές καθημερινές συνήθειές τους, τόσο των ιδίων όσο και των συγγενών τους, δημιουργώντας μια ανάλαφρη και σαπουνοπερική ατμόσφαιρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, πρόκειται να διασκευαστεί γνωστό τραγούδι του Κωστή Μαραβέγια, που θα πηγαίνει κάπως έτσι: «Πιο χαμηλά ΣΥΡΙΖΑ, πιο χαμηλά ΣΥΡΙΖΑ, μαζί σου κι άλλο πέφτω χαμηλά», δίνοντας το στίγμα της κατάστασης.

Εν τω μεταξύ, εκτός από την κυβέρνηση που ζει ευτυχισμένες και ανέμελες μέρες στου Μαξίμου και απανταχού στην Ελλάδα –φυσικά το επιδεικνύει με κάθε τρόπο– κανένας άλλος πολιτικός φορέας δεν παρουσιάζεται ούτε μπροστά ούτε πίσω από τις κάμερες. Λες και περιμένουν όλοι να δουν πού θα καταλήξει το μαλλιοτράβηγμα στον ΣΥΡΙΖΑ, όχι για να κινητοποιηθούν, αλλά για να εκδώσουν δελτίο Τύπου.

Σ’ αυτή τη χώρα, τελικά, φαίνεται πως δεν έχουμε -εκτός των άλλων- ούτε φαντασία. Αφού η λεγόμενη, έως τώρα, αξιωματική αντιπολίτευση είναι απασχολημένη με δυσεπίλυτα εσωτερικά προβλήματα, μια μερίδα πολιτών στρέφεται προς το ΠΑΣΟΚ που για πρώτη φορά μετά από χρόνια περνάει μπροστά, όπως λένε οι δημοσκοπήσεις, αφήνοντας τον ΣΥΡΙΖΑ στην περισυλλογή και στην εκδοσκόπησή του.

Η θεωρία πως στην κρίση δημιουργούνται ευκαιρίες, μάλλον δεν ισχύει για την Αριστερά, απ’ όπου κι αν αυτή προέρχεται. Η συσπείρωση αριστερών εκφράσεων του 2015 δεν υπάρχει πια σε ενιαίο κόμμα, αλλά δεν υπάρχει ούτε επί μέρους – κι αν ζει κάπου βρίσκεται σε καταστολή, περιμένοντας τις συνθήκες, οι οποίες συνθήκες…

Σχόλια

Exit mobile version