Αρχική πολιτική Και εγένετο… «Ανυπόταχτη Δημοκρατική Μακεδονία»

Και εγένετο… «Ανυπόταχτη Δημοκρατική Μακεδονία»

του Βαγγέλη Σπαθά

Σε μια ενδιαφέρουσα συνάντηση, την προηγούμενη Τετάρτη το απόγευμα στο Εργατικό κέντρο Θεσσαλονίκης, αποφασίστηκε η ίδρυση μιας νέας παράταξης που θα παρέμβει στις ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Επικεφαλής της νέας κίνησης αποφασίστηκε να είναι η νυν περιφερειακή σύμβουλος Δέσποινα Χαραλαμπίδου και συμμετέχοντες ο νυν περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Θεοδωρόπουλος και 21 ακόμα υποψήφιοι που ανακοινώθηκαν ήδη.

Μια προσπάθεια που έρχεται να βασιστεί στη σημαντική δουλειά που έγινε 4,5 χρόνια τώρα στο περιφερειακό συμβούλιο από τους δύο περιφερειακούς συμβούλους, χτίζοντας ένα σαφές στίγμα υπέρ των λαϊκών στρωμάτων και εναντίον των πολυποίκιλων οικονομικών συμφερόντων που επιχειρούν να κερδοσκοπήσουν εις βάρος της πλειοψηφίας των κατοίκων της Περιφέρειας.

Από την ανάδειξη του αγώνα ενάντια στον ΣΜΑ στην Ευκαρπία. Τους αγώνες σε Χαλκιδική και Κιλκίς ενάντια στις αποικιοκρατικού τύπου εξορυκτικές δραστηριότητες, οι οποίες επιφέρουν τεράστια κέρδη στις εταιρείες, αλλά αφήνουν παρά μόνο ερείπια και κατεστραμμένο περιβάλλον στους κατοίκους. Την ανάδειξη της αμερικανόδουλης στάσης του περιφερειάρχη Τζιτζικώστα που πρωτοστατεί στις κρυφές συναντήσεις με τον Αμερικάνο πρέσβη. Αυτές και πολυποίκιλες άλλες παρεμβάσεις, σηματοδοτούν το ότι η κίνηση αυτή δεν γεννιέται σαν ένα ακόμη προεκλογικό πυροτέχνημα, αλλά ως αναγκαία εξέλιξη μιας ήδη σημαντικής δραστηριότητας.

Στόχος της κίνησης, όπως διατυπώθηκε από την επικεφαλής, είναι να τεθεί σε κίνηση η κοινωνία για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των πολιτών. Το όνομά της αποφασίστηκε να είναι «Ανυπόταχτη Δημοκρατική Μακεδονία».

«Ανυπότακτη» γιατί το βασικό στίγμα θα είναι απέναντι στις μνημονιακές επιταγές, τον Καλλικράτη, τον Κλεισθένη και όλες τις πολιτικές που επιχειρούν να πλήξουν τη τοπική αυτοδιοίκηση και τη λαϊκή πλειοψηφία στη κεντρική Μακεδονία. «Δημοκρατική» γιατί ο αγώνας για τη δημοκρατία είναι κεντρικός κόντρα σε όσους θέλουν ακυρωμένη την τοπική αυτοδιοίκηση και απλό πρωτοκολλητή των αποφάσεων της κυβέρνησης και των «θεσμών». Αλλά και σε όσους επιχειρούν να εκτρέψουν σε εθνικισμό τα γνήσια πατριωτικά αισθήματα του λαού της περιοχής μας. Και «Μακεδονίας» γιατί αυτός είναι ο τόπος που ζούμε και μεγαλώσαμε.

Σαν επόμενα βήματα της συγκρότησης της παράταξης, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθούν ανοιχτές συνελεύσεις φίλων της παράταξης σε όλες τις πόλεις της Περιφέρειας. Τέλος, μέσα στον μήνα, θα παρουσιαστεί το πρόγραμμα της κίνησης, το οποίο θα προκύψει και μετά από διαβούλευση αρκετών πολιτών σε όλες τις πόλεις της Περιφέρειας.

Σχόλια

Exit mobile version