Αρχική πολιτική παραπολιτική Και διηγώντας τα να κλαις (φ.442)

Και διηγώντας τα να κλαις (φ.442)

Χάλασαν κι οι αγρότες…

Τι πρωτοσέλιδα στην «Αυγή» και την «ΕφΣυν», τι δηλώσεις βουλευτών, τι αλληλεγγύη από τον ίδιο τον Τσίπρα, πόση αγάπη για τα τρακτέρ και τους αγρότες που είναι κατάφωρα αδικημένοι, και τι δεν έχουν πει ξανά και ξανά σε όλους του τόνους! Και τώρα, διαβάζουμε στο TVXS μια χωρίς προσχήματα αποδοκιμασία των αγροτών με ειρωνικό και απαξιωτικό ύφος, την οποία προώθησε μέσω τουίτερ και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου. «Την πρώτη φορά που δεν υπάρχει κάποιο σοβαρό αίτημα για την κοινωνική ομάδα που επλήγη λιγότερο από την κρίση –ή και καθόλου- αυτή κάνει επίδειξη κυνισμού και παρωχημένου πολιτικού εκβιασμού» αποφαίνεται ο Συριζαίος συντάκτης. Η αντίδρασή τους, λέει, είναι μηχανική αφού δεν υπάρχουν αιτήματα, έχουν όλα ικανοποιηθεί. Και παρακάτω, τα χώνει και στους εκπαιδευτικούς και τους πυροσβέστες που δεν σοβαρεύονται, ενώ «η χώρα έχει σοβαρευτεί αρκετά»!

Άρα δύο τινά συμβαίνουν, ή ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε επιτέλους το σοσιαλισμό ή εξανθρώπισε σε τέτοιο σημείο τον καπιταλισμό που δεν χρειάζεται πια να διαμαρτύρεται κανείς. Όλα είναι τέλεια! Ποιος το φανταζότανε ότι θα ζούσαμε τέτοια μεγαλεία!

Νίκος Πούλιος

 

Μας δουλεύουν οι μπράδερς

Οι αδελφοί Σεβαστάκη, από την Αριστερά προερχόμενοι, έχουν πιάσει τα πόστα στον αστικό Τύπο και λένε τα δικά τους, τα συχνά ακαταλαβίστικα. Συντάκτες, στις εφημερίδες του Μαρινάκη αμφότεροι, στο «Βήμα» ο Νίκος, στα «Νέα» ο Δημήτρης. Όλο και κάτι ανακαλύπτουν που τους εντυπωσιάζει. Για τη Βενεζουέλα ο ένας, για τους πρόσφυγες ο άλλος, ασυμφωνία μεταξύ τους, αλλά παραφωνία κακόηχη και οι δυο τους. Κρίμα τέτοια μυαλά. Μα είναι δυνατόν; Αναρωτιέται στη στήλη του ο Δημήτρης. «Εκείνο που είναι απελπιστικό είναι η αδυναμία κατανόησης της επείγουσας κατάστασης» γράφει, τάχα μου αναστατωμένος. «Ένα πρόβλημα πραγματικό, με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, αντί να το αναλύσεις και επιλύσεις, το χαζεύεις ή εξαντλείσαι στην περιφέρειά του. ‘‘Μετακίνησα 250 αλλά την άλλη μέρα ήρθαν 280 από την Τουρκία’’ είναι η version του κράτους και των υπηρεσιών», συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο μεμφόμενος το κράτος και τις υπηρεσίες, παρεμπιπτόντως και χλιαρά την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση που δεν καταλαβαίνουν «ότι κανείς δεν μπορεί να τρυγήσει εκλογικά οφέλη από το προσφυγικό μεταναστευτικό φαινόμενο». Και καταλήγει σε μια ευχή επικαλούμενος τον… Παπαδιαμάντη. Ωραία μας δουλεύουν με τις ενστάσεις και τις ανησυχίες τους οι Sevastakis brothers…

Α. Παπακώστας

 

Οι Γερμανοί δεν γουστάρουν τους Αμερικάνους

Μήπως οι Γερμανοί είναι οι πιο ξύπνιοι στην Ευρώπη και δεν θέλουμε να το παραδεχτούμε; Ενώ, εδώ και μερικά χρόνια, στη Δύση, οι κυβερνήσεις, οι πολιτικοί και τα δημοσιογραφικά συγκροτήματα κάνουν επιθετική πλύση εγκεφάλου στους πολίτες για να τους επιβάλλουν την κυρίαρχη γραμμή που εκπορεύεται από τις ΗΠΑ και εξειδικεύεται από τις τοπικές ελίτ, οι Γερμανοί πολίτες ξαφνιάζουν με τη δική τους «γραμμή». Η πρόσφατη έρευνα της Atlantik Bruecke και της Civey έδειξε ότι σχεδόν το 60% των Γερμανών θέλουν μεγαλύτερες αποστάσεις από τις ΗΠΑ, ενώ πάνω από το 40% επιθυμούν στενότερη συνεργασία με την Κίνα. Επίσης, αυτοί που ανησυχούν από την ενδυνάμωση της Κίνας είναι μόλις το 2,2% κι αυτοί που θεωρούν απειλή τη Ρωσία είναι ακόμα λιγότεροι, το 1,9%! Πόσο «αλλού» είναι οι διεφθαρμένες ελίτ στην Ευρώπη!

Μπ. Ροϊλός

Σχόλια

Exit mobile version