Ίμια γιοκ!

To editorial του Δρόμου που κυκλοφορεί

Για τους ασπόνδυλους που μας κυβερνάνε, η ψυχραιμία είναι αρετή. Γουστάρουν «σύγχρονο πατριωτισμό», πολεμάνε λέει τη μίζα και τη διαφθορά. Μαζί με άλλους, υπονοούν ή δηλώνουν ευθέως πως δεν πολεμάνε για Ίμια, Μακεδονία, Αιγαίο, αυτά ανήκουν στις κατσίκες, τις αρκούδες και τα ψάρια τους. Ο άλλος, ο «νοσηρός πατριωτισμός» των συλλαλητηρίων, δεν έχει δικαίωμα να υπάρχει. Τον καταπολεμούμε ακατάπαυστα. Με όλα τα μέσα.
Για τους ασπόνδυλους «αριστερούς» των δικαιωμάτων και του ατομισμού, δεν τους καίγεται καρφί αν όπως επί Σημίτη κάτι χάθηκε και άνοιξε η υπόθεση «Ίμια». Δεν τους ενοχλεί διόλου που επί των ημερών τους (ως γνήσιων συνεχιστών του σημιτισμού και της ρεμούλας του) το ζήτημα κλείνει με μια σιωπηρή ήττα της Ελλάδας.
Δεν το καταλαβαίνουν; Πόσο πιο καθαρό μπορεί να γίνει δηλαδή; Είναι ελληνικά τα Ίμια; Ας το διακηρύξουν τότε καθαρά και προς πάσα κατεύθυνση. Είναι γκρίζα ζώνη; Είναι αμφισβητούμενης κυριαρχίας; Ας το πουν, αλλά είναι αργά. Η απέναντι μεριά το φωνάζει: Τα Καρντάκ (Ίμια) είναι τουρκικά. Και το εφαρμόζει.
Ψυχραιμία, μην πέσουμε στην «παγίδα» τους. Ψυχραιμία, θα μας βοηθήσουν οι σύμμαχοι. Ήδη οι Ευρωπαίοι καταδίκασαν και ξέρετε τι απάντηση τους έδωσε ο Ερντογάν… Οι ΗΠΑ κράτησαν σχεδόν ουδέτερη στάση και βοήθησαν να αποκλιμακωθεί το ζήτημα με ήττα της Ελλάδας.
Η Ελλάδα «φιλανδοποιείται», το Αιγαίο γκριζάρει και θα το μοιράσουνε. «Ψυχραιμία», η μέγιστη αρετή των ραγιάδων.
Ο Αμερικάνος πρέσβης είπε ότι φοβάται κάποιο ατύχημα με τα οπλικά συστήματα και μας ενημερώνει ότι σε όλα τα νησιά που πήγε, είδε πως στους καταλόγους των μαγαζιών γράφονται όλα και στα Τουρκικά. Να που θα μπορούσαμε όλοι να συνυπάρξουμε… Να μας ενώσει η αστερόεσσα.
Δεν χάνουμε μόνο οικονομική κυριαρχία. Θίγεται και η εδαφική ακεραιότητα της χώρας κι αυτό υποβαθμίζεται. Θα δείτε Survivor, χειμερινούς ολυμπιακούς αγώνες, ποδόσφαιρο, τηλεμαχίες και ρεπορτάζ από το σκάνδαλο «Novartis».
Έλα μωρέ, για κάτι βραχονησίδες θα χαλάσουμε την όμορφη ατμόσφαιρα πείνας κι ανεργίας; Ο κατάλογος δεν περιλαμβάνει μόνο βραχονησίδες. Το Καστελόριζο και η Γαύδος δεν είναι ακριβώς βραχονησίδες αλλά στρατηγικά σημεία. Η Θράκη, ως γνωστόν, δεν είναι νησί. Στην Κύπρο κατέχεται ήδη το μισό νησί. Έχουμε όλο και λιγότερη Ελλάδα! Κι αυτό μοιάζει να μην ενοχλεί πολύ.
Ο σκιτσογράφος Στάθης, με την πένα του αποδίδει καλύτερα την κατάσταση:
«Σήμερα η Ελλάδα, μια τρεμάμενη χώρα, εγκιβωτισμένη σε μνημόνια, με το κεντρικό της πολιτικό σύστημα να άγεται από δημαγωγούς και να φέρεται από ανίκανους, φαίνεται σαν να επαφίεται για τη σωτηρία της μόνον στο φιλότιμο των Ελλήνων. Έγκλημα! Το φιλότιμο των Ελλήνων χρειάζεται πόρους –από μόνον του αρκεί μόνον για το θαύμα».

Σχόλια

Exit mobile version