Αρχική τρέχοντα νέα Η ΚΟΕ παρουσιάζει τις θέσεις της για τον πολυπολικό κόσμο

Η ΚΟΕ παρουσιάζει τις θέσεις της για τον πολυπολικό κόσμο

Κυριακή 23 Οκτωβρίου, 6:30 μ.μ., Κτίριο 11 (Ρεθύμνου 11, Αθήνα)

Αύριο Κυριακή 23 Οκτωβρίου, στις 6:30 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί στο Κτίριο 11δ (Ρεθύμνου 11, Αθήνα) η πρώτη δημόσια παρουσίαση ενός κειμένου που φιλοδοξεί να συνοψίσει τις θέσεις της ΚΟΕ για τον πολυπολικό κόσμο. Ένα ζήτημα δηλαδή που είναι κεντρικής σημασίας στην περίοδο που διανύουμε, και αποτελεί θέμα συζήτησης και αντιπαράθεσης όσον αφορά το πώς το ερμηνεύουν και το κατανοούν διάφοροι χώροι. Το κείμενο «Πολυπολικός κόσμος – Θέσεις και οριοθετήσεις», που κυκλοφορεί ήδη σε μορφή μπροσούρας (48 σελίδες σχήματος Α5), παρουσιάζει τον τρόπο με τον οποίο «διαβάζει» η ΚΟΕ την πορεία προς έναν πολυπολικό κόσμο, τις βαθύτερες αιτίες αυτής της εξέλιξης, το πώς τον εννοεί κάθε κοσμοκρατορική δύναμη, αλλά και τι χαρακτηριστικά πρέπει να έχει για να αποτελέσει ένα πλαίσιο θετικότερο από το σημερινό για τους λαούς και την πλειοψηφία των χωρών του πλανήτη.

Μ’ αυτήν την έννοια, πέρα από τη συνόψιση θέσεων που έχουν διατυπωθεί το τελευταίο διάστημα, το κείμενο επιχειρεί και μια οριοθέτηση από άλλες οπτικές, αλλά και κάποια πρώτα συμπεράσματα-στόχους. Επισημαίνεται χαρακτηριστικά στην εισαγωγή του: «Αναμφίβολα βρισκόμαστε σε μια τεράστια στροφή στην παγκόσμια σκηνή. Γι’ αυτό χρειάζεται να ανακεφαλαιώσουμε τις θέσεις μας, τις εκτιμήσεις μας, τις διαφοροποιήσεις μας από άλλες απόψεις, και επίσης να θέσουμε τις στρατηγικές και ειδικές στοχεύσεις μας. Δεν πρόκειται για κείμενο ανάλυσης, αλλά για κείμενο συμπύκνωσης και οριοθέτησης, κι άρα κείμενο πολιτικής υποστήριξης του προσανατολισμού μας. Μ’ αυτήν την έννοια, είναι και κάλεσμα συσπείρωσης ανήσυχων ανθρώπων, φίλων, συναγωνιστριών και συναγωνιστών στην προσπάθειά μας να συμβάλλουμε σε έναν προωθητικό προσανατολισμό μέσα από την ανάπτυξη μιας νέας συνείδησης και αντίστασης».

Στην παρουσίαση θα αναλυθούν τα τρία βασικά σημεία του κειμένου και, εάν ο χρόνος το επιτρέπει, θα υπάρξει δυνατότητα για ερωτήσεις και διευκρινίσεις. Όσον αφορά φίλες και φίλους που βρίσκονται εκτός Αθήνας, μπορούν να παρακολουθήσουν την παρουσίαση διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας google meet ζητώντας τον σχετικό σύνδεσμο με ηλεκτρονικό μήνυμα στη διεύθυνση organotiki@koel.gr μέχρι τις 2:00 μ.μ. της Κυριακής.

Σχόλια

Exit mobile version