Αρχική διεθνή Η ισραηλινή ακροδεξιά «γιορτάζει»

Η ισραηλινή ακροδεξιά «γιορτάζει»

Νέες επιθέσεις εναντίον Παλαιστινίων στην κατεχόμενη Ιερουσαλήμ

Σύλληψη Παλαιστίνιου στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ στη διάρκεια της «διαδήλωσης» Ισραηλινών ακροδεξιών και εποίκων που γιόρταζαν την κατάληψη της Ιερουσαλήμ στον πόλεμο του 1967…

Η 15η Μαΐου είναι για τους Παλαιστίνιους η επέτειος της Νάκμπα, της Καταστροφής του 1948. Τότε οι σιωνιστικές παραστρατιωτικές οργανώσεις πραγματοποίησαν εθνοκάθαρση κατά των γηγενών Παλαιστινίων, σκοτώνοντας 15.000, εκδιώκοντας 700.000 από τα σπίτια τους και ισοπεδώνοντας 418 κωμοπόλεις και χωριά. Πάνω σ’ αυτόν τον ξεριζωμό «εδραιώθηκε» το ισραηλινό κράτος. Σήμερα είναι μια ακόμη μαύρη επέτειος: στις 4 Ιουνίου 1967 το Ισραήλ ξεκίνησε τον λεγόμενο «Πόλεμο των 6 Ημερών», ολοκληρώνοντας την κατάληψη της ιστορικής γης της Παλαιστίνης, περιλαμβανομένης της Ιερουσαλήμ.

Έκτοτε, κάθε χρόνο, οι σιωνιστές γιορτάζουν τη νίκη τους με τη διεξαγωγή της «πορείας της σημαίας», μιας πορείας που προκλητικά περνά μέσα από την κατεχόμενη Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ, εκδηλώνοντας ρατσιστικό μίσος εναντίον της ριζωμένης για χιλιάδες χρόνια παλαιστινιακής ταυτότητας. Έτσι πανηγυρίζουν την άλωση και την «ενοποίηση» της Ιερής Πόλης. Η «Ημέρα της Ιερουσαλήμ», όπως την αποκαλούν, αποτελεί ευκαιρία για πογκρόμ εναντίον των γηγενών Ιερουσαλημιτών στις παλαιστινιακές γειτονιές.

Την περασμένη Κυριακή λοιπόν διαδήλωσαν δεκάδες χιλιάδες Ισραηλινοί φασίστες με συνθήματα όπως «Θάνατος στους Άραβες», «Να καούν τα χωριά σας», «Έξω από τη γη μας»(!), «Το Σουάφατ ωραία καίγεται» (αναφορά στη δολοφονία ενός 16χρονου Παλαιστίνιου, τον οποίο έκαψαν ζωντανό σε αυτή τη γειτονιά Ισραηλινοί έποικοι)… Με τη συνδρομή του κατοχικού στρατού, οι «διαδηλωτές» επιτέθηκαν στους Παλαιστίνιους. Το μένος τους προκάλεσε εκτεταμένες καταστροφές σε παλαιστινιακές περιουσίες στις γειτονιές της Αν. Ιερουσαλήμ, ενώ εκατοντάδες άοπλοι Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν.

Σύλληψη Παλαιστίνιου στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ στη διάρκεια της «διαδήλωσης» Ισραηλινών ακροδεξιών και εποίκων που γιόρταζαν την κατάληψη της Ιερουσαλήμ στον πόλεμο του 1967…

Κάλεσμα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας

«Πώς είναι δυνατόν να μην συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε αφού κινδυνεύει η γη μας από την ολοκληρωτική άλωσή της; Πώς είναι δυνατόν να ξεχάσουμε την εθνοκάθαρση και τη γενοκτονία του λαού μας με τις ευλογίες της Δύσης, η οποία καλύπτει τα απάνθρωπα ισραηλινά εγκλήματα και στηρίζει την “ασφάλεια” του κράτους του Ισραήλ μέσα στην ιστορική γη της Παλαιστίνης, ενώ ο κατακτητής έχει αποκλείσει κάθε προοπτική σύστασης παλαιστινιακού κράτους;». Αυτά τα ερωτήματα απευθύνει η Ένωση Παλαιστινίων Εργαζομένων στην Ελλάδα, και συνεχίζει:

«Αδέρφια μας Έλληνες, ο Μανώλης Γλέζος και ο Λάκης Σάντας, οι δικοί σας πανανθρώπινοι ήρωες, που είναι και δικοί μας, γκρέμισαν τη σημαία της σβάστικας από την Ακρόπολη στις 30-31 Μαΐου 1941, σηματοδοτώντας την παλλαϊκή αντίσταση ενάντια στο 3ο Ράιχ μέχρι να αποκτήσετε τη λευτεριά της πατρίδας σας. Αυτές τις δύσκολες στιγμές, που οι Ισραηλινοί προσπαθούν να παρασύρουν τη Γάζα σε μια νέα πολεμική σύγκρουση, ενώ σκέφτονται ακόμα και την ανάπτυξη επιθετικών ελικόπτερων πάνω από την Τζενίν για να τρομοκρατήσουν το λαό μας, η αλληλεγγύη η δική σας και όλων των φίλων της Παλαιστίνης είναι η δική μας ασπίδα για να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τον επαναπατρισμό των Παλαιστίνιων προσφύγων, την ελευθερία, την αυτοδιάθεση και τη δημιουργία ανεξάρτητου κράτους στην πατρική μας γη».

Η Ένωση Παλαιστινίων Εργαζομένων καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα Σάββατο 4 Ιουνίου στις 5:00 μ.μ. στην πλατεία Συντάγματος.

Σχόλια

Exit mobile version