Αρχική πολιτική Η ευλογία της ακροδεξιάς

Η ευλογία της ακροδεξιάς

Μετά τους Ρώσους, ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι η ακροδεξιά, διακηρύσσουν τα καθεστωτικά ΜΜΕ σε Ελλάδα και Ευρώπη. Για τις ελίτ η ακροδεξιά είναι ευλογία, αντικαθιστά επάξια τους κομμουνιστές. Ο εσωτερικός εχθρός εξασφαλίζει την ενότητα στο εσωτερικό όσο και η εξωτερική απειλή. Αλλά οι ελίτ το παράκαναν και εμφανίζονται ρωγμές. Έχει γίνει υπερεκμετάλλευση του φόβου της «ακροδεξιάς» την ίδια στιγμή που οι κυβερνώσες ελίτ αποκαλύπτονται διεφθαρμένες, αναξιόπιστες, δουλικές και αδιάφορες για την τύχη του κόσμου.

Η ακροδεξιά τύπου Χίτλερ-Μουσολίνι είναι ό,τι πιο απεχθές. Αλλά από τότε ως σήμερα ο κόσμος καταλαβαίνει σιγά-σιγά ότι τα καθεστωτικά ΜΜΕ βαφτίζουν ακροδεξιό όποιον δεν υπακούει στις κυβερνώσες ελίτ. Και τον χρησιμοποιούν ως σκιάχτρο για να μένει φρόνιμος ενώ η Δημοκρατία έχει πάρει φόρα στον δρόμο της αυθαιρεσίας, της βίας και της φτωχοποίησης των πολλών ενώ τριγύρω «χορεύουνε τα δις».

Πλησιάζει η ώρα του λογαριασμού; Η Λεπέν ξέβαψε ως κακιά ακροδεξιά διάδοχος του πατέρα της και τώρα, ως καλή νοικοκυρά, ελπίζει ότι έρχεται η σειρά της καθώς φεύγει ο Μακρόν και ο Μελανσόν φαίνεται «καλός αλλά λίγος». Στη Γερμανία ανεβαίνει κάθετα το AFD, υποτίθεται επίσης ακροδεξιό. Στην Ιταλία ο Σαλβίνι κατηγορήθηκε ως ακροδεξιός αλλά δήλωσε φιλοαμερικανός ενώ η Μελόνι προσπέρασε την ίδια κατηγορία με άνεση. Ακόμα και στην Ελλάδα οι βάσιμες κατηγορίες ότι η Χ.Α.είναι «εγκληματική οργάνωση» δεν εμπόδισαν τον Κασιδιάρη να δείξει ότι διαθέτει πολιτική επιρροή. Τώρα γιατί τα εδώ ΜΜΕ έσβησαν, σαν να είχαν ειδική παραγγελία, τον Μιχαλολιάκο από πρόεδρο της Χ.Α. και παίζουν όλα μαζί Κασιδιάρη δεν το ξέρω. Υπάρχει φακίρης που μαγεύει τις κόμπρες;

Οι δυτικές δημοκρατίες στην Ευρώπη αφού νίκησαν την ΕΣΣΔ αποκαλύφθηκαν ανεπαρκείς ως προς την ευημερία των λαών τους, ασυνεπείς ως προς την προστασία της ελευθερίας των χωρών τους και ελλιπέστατες ως προς τη διαφύλαξη της ανεξαρτησίας της πατρίδας γονατίζοντας ενώπιον του υπερατλαντικού συμμάχου και των δικών του συμφερόντων.

Ο κόσμος καταλαβαίνει σιγά-σιγά ότι τα καθεστωτικά ΜΜΕ βαφτίζουν ακροδεξιό όποιον δεν υπακούει στις κυβερνώσες ελίτ. Και τον χρησιμοποιούν ως σκιάχτρο για να μένει φρόνιμος

ΤΟ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ έγινε το θέατρο της κατάπτωσης της δημοκρατίας στη Δύση, ειδικά στην Ευρώπη. Είμαστε, λέει, «στη σωστή πλευρά της Ιστορίας» αλλά γιατί σ’ αυτή την πλευρά η ακρίβεια χτυπάει κόκκινο και όχι στην απέναντι; Το ιερατείο των Βρυξελλών αποφασίζει να κοπούν οι επιδοτήσεις. Φοβούνται ότι θα φτωχύνουν οι ελίτ; Ή υπολογίζουν ότι ο φόβος της φτώχειας θα καθηλώσει τον κόσμο; Γιατί δεν τα καταφέρνουν οι φίλοι μας οι Ουκρανοί ενώ τους στέλνουμε ό,τι έχουμε και δεν έχουμε ‒ εμείς αφήνοντας τα νησιά μας εκτεθειμένα. Οι ΗΠΑ υποχρεώνουν τους σύμμαχους (;) Ευρωπαίους να αγοράζουν το ακριβό τους πετρέλαιο ενώ ο Ρώσος εχθρός πουλάει φτηνό καύσιμο στους δικούς του συμμάχους, Κινέζους και Ινδούς. Γιατί οι ΗΠΑ, διαβάζουμε, ψήνουν αλλαγές στο Αιγαίο σε βάρος μας και υπέρ της απειλητικής Τουρκίας; Ο Φινλανδός πρωθυπουργός βγήκε φωτογραφία τσίτσιδος μαζί με 4 φίλους του, επίσης γυμνούς, με τους δύο να χαιρετούν ναζιστικά. Δικαιολογήθηκε ότι τότε ήταν στα 18. Άλλαξε; Ή ήπιε το αμίλητο νερό για να μπει στο (δημοκρατικό…) ΝΑΤΟ; Τα παιδία (μας) εμπαίζει.

Αν στο εσωτερικό η Δύση ταλαντεύεται, στο εξωτερικό καταρρέει. Η ανατροπή των κυβερνήσεων σε Νίγηρα και Γκαμπόν είναι, λένε, ήττα της Γαλλίας. Χάνει το Παρίσι και μαζί του χάνουν Ευρώπη και ΗΠΑ. Επειδή δεν το λένε νομίζουν ότι δεν το βλέπουμε;

Το Ουκρανικό έγινε ευχή και κατάρα για τον δυτικό κόσμο. Ευχή για τις ΗΠΑ που βρήκαν αφορμή να καθυποτάξουν τους Ευρωπαίους (κύριος στόχος η Γερμανία) που έδειχναν δείγματα απεξάρτησης. Και κατάρα επειδή οι Ευρωπαίοι υποτάχθηκαν σε πρωτοφανή βαθμό δουλικότητας.

Το Ουκρανικό είναι βαθιά ανοιχτή πληγή οικονομική, στρατιωτική, πολιτική. Οι ΗΠΑ έχουν εγκλωβιστεί, διέξοδος δεν φαίνεται, ο αμερικανικός έλεγχος στο Αιγαίο/Αν. Μεσόγειο σε συνεταιρισμό με την Τουρκία και απώλεια ελληνικής κυριαρχίας είναι αμυντική περιχαράκωση των ΗΠΑ αμφίβολης αξίας. Και σίγουρα αν ποντάρουν στον Κασσελάκη είναι μακριά νυχτωμένοι. Τα κουτσά άλογα ποτέ δεν κέρδισαν την κούρσα, ούτε καν τερμάτισαν.

Υ.Γ.: Ποιες πάγιες οδηγίες από την Εταιρία έχει το πλήρωμα για περιπτώσεις όπως του Καρυώτη;

Αθήνα, 7/9/23

Σχόλια

Exit mobile version