Αρχική πολιτική Γαλάτσι: Δοκιμή ενός ενδιαφέροντος εγχειρήματος

Γαλάτσι: Δοκιμή ενός ενδιαφέροντος εγχειρήματος

Μια ενδιαφέρουσα προσπάθεια βρίσκεται σε εξέλιξη στο Γαλάτσι και ετοιμάζεται να παρουσιάσει τον συνδυασμό της στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Άνθρωποι με διαφορετικές διαδρομές και εμπειρίες. αλλά με κοινό τους στοιχείο το ενδιαφέρον και την αγάπη τους για την πόλη. συνενώνουν τις δυνάμεις τους διεκδικώντας μια ουσιαστική εκλογική παρέμβαση.

Έχει προηγηθεί μια εξαντλητική συζήτηση προετοιμασίας με επίδικο την ανταλλαγή απόψεων για όλα τα μεγάλα προβλήματα της πόλης, τις ευθύνες και τις παραλείψεις των προηγούμενων διοικήσεων, τη σημασία της ενεργοποίησης των πολιτών αλλά και τον κρίσιμο ρόλο της δημοκρατίας και της διαφάνειας στη λήψη των αποφάσεων που αφορούν τους δημότες.

Κοινή πεποίθηση του νέου εγχειρήματος είναι ότι τα προβλήματα της πόλης και οι προσδοκίες των πολιτών δεν μπορούν να επιλυθούν ούτε με τις κομματικές και επιχειρηματικές εξαρτήσεις της σημερινής διοίκησης του δήμου ούτε με τις μικροκομματικές φιλοδοξίες, τις ανούσιες πολιτικές καταγραφές ή τις πολιτικά ανώδυνες «ιδεολογικές αλήθειες» της αντιπολίτευσης.

Η νέα προσπάθεια διακηρύσσει την αναγκαιότητα μιας Αδέσμευτης Κίνησης και τη συσπείρωση του ζωντανού στοιχείου της πόλης με όραμα για την πόλη, με επίγνωση των αιτιών της σημερινής κατάστασης, με ενδιαφέρον και μέριμνα για τις ανάγκες των πολιτών που φιλοδοξεί να προσφέρει και όχι να ωφεληθεί από τη συμμετοχή στα κοινά.

Υποστηρίζει ότι το νέο δεν κτίζεται με «παλιά υλικά». Δεν κτίζεται με πρόσωπα βγαλμένα από μηχανισμούς και συμφέροντα. Δεν χτίζεται με δήθεν ανεξάρτητους υποψηφίους δέσμιους των κομμάτων και συμφερόντων που τους στηρίζουν, με «δημοτικούς παράγοντες» που αλλάζουν συνδυασμούς για να εξασφαλίσουν την εκλογή τους

Αν και είναι βέβαιο ότι όπως κάθε νέα προσπάθεια θα αναμετρηθεί με σοβαρά προβλήματα και δυσκολίες γίνεται κατανοητό ότι ο δρόμος ανοίγει με ρίσκο, περπατώντας τον, με προϋπόθεση τη μέριμνα ώστε η πόλη και οι κάτοικοι της να αποτελούν μια αδιάσπαστη ενότητα. 

Μ.Α.

Σχόλια

Exit mobile version