Αρχική κοινωνία Φως στο τούνελ για τους εργαζόμενους της Ανακύκλωσης

Φως στο τούνελ για τους εργαζόμενους της Ανακύκλωσης

Στο Ηράκλειο Κρήτης, μετά από 50 μέρες αγώνα, η εργοδοσία προσέρχεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων

 

Ξεπέρασε τις 50 μέρες η απεργία των εργαζόμενων και ο αποκλεισμός του εργοστασίου ανακύκλωσης του Ηρακλείου Κρήτης αναγκάζοντας τη νέα εργοδοσία να καθίσει έστω στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μετά τις αιφνιδιαστικές απολύσεις 42 ανθρώπων στις αρχές Νοεμβρίου. Η εταιρία Waste Solutions, που ανέλαβε τη διαχείριση του Κέντρου Διαλογής Ηρακλείου, απέλυσε όλους τους εργαζόμενους προκειμένου να προσλάβει άλλους με χαμηλότερες συμβάσεις, και όλα αυτά υπό τις ευλογίες της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ) με την οποία υπογράφει τη σύμβαση διαχείρισης του εργοστασίου.

Στον αγώνα τους έναντι της εργοδοτικής αυθαιρεσίας οι εργαζόμενοι του Κέντρου Διαλογής δεν βρήκαν ούτε στιγμή τη στήριξη της αριστερής κυβέρνησης, ούτε καν σε επίπεδο ερώτησης από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό. Παλεύοντας μόνοι τους απέναντι σε ένα νομοθετικό πλαίσιο που επιτρέπει στον εργολάβο να κάνει κυριολεκτικά ό,τι θέλει, συνάντησαν τοίχο κάθε φορά που απευθύνθηκαν σε κυβερνητικούς βουλευτές.

Τους εργαζόμενους στήριξε από την αρχή έμπρακτα και δυναμικά το ΠΑΜΕ και τα σωματεία που πρόσκεινται στο ΚΚΕ, περιχαρακώνοντας όμως και την συνολική απεύθυνση του αγώνα τους, για μια υπόθεση που αφορά κυριολεκτικά όλη την πόλη του Ηρακλείου, του Μαλεβιζίου και της ευρύτερης περιοχής και θα μπορούσε να γίνει υπόθεση όλων των πολιτών.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στο δημαρχείο Ηρακλείου μεταξύ των εργαζομένων, της εταιρίας και του Δήμου Ηρακλείου δόθηκαν υποσχέσεις για επανεξέταση της στάσης των εργοδοτών, με τους εργαζόμενους να απαιτούν την άμεση και χωρίς όρους επαναπρόσληψή τους. Υπενθυμίζεται πως με την ανάληψη της διαχείρισης του εργοστασίου από τη συγκεκριμένη εταιρία είχαν δοθεί υποσχέσεις πως δεν θα χάσει κανένας από τους ήδη εργαζόμενους τη δουλειά του και λίγες μέρες μετά επιδόθηκαν σε όλους οι καταγγελίες των συμβάσεών τους.

 

Μ.Δ.

Σχόλια

Exit mobile version