Αρχική περίπτερο ιδεών Φωνάζουν όλοι, φωνάζουν και οι άδοντες!

Φωνάζουν όλοι, φωνάζουν και οι άδοντες!

Ήταν χάπενινγκ σε κηδεία! Μετά την τελετή ενταφιασμού ενός αγαπημένου φίλου με πολύ σημαντικό καλλιτεχνικό έργο, στο καφενείο του νεκροταφείου, εκτυλίχθηκε ένα πολιτικό δράμα, με στοιχεία θρίλερ λόγω του περιβάλλοντος.

Τάφοι, παπάδες, σταυροί, στεφάνια, μαύρα ρούχα, θλίψη, συλληπητήρια, συγγενείς και φίλοι σε στρογγυλά και μακρόστενα τραπέζια με κονιάκ τριών αστέρων, άγευστο τούρκικο καφέ και σχόλια για τον εκλιπόντα, αλλά και για την παλιοκατάσταση. Κι εκεί στα σχόλια για την παλιοκατάσταση, ένας παλιός φίλος, καλλιτέχνης, άρχισε να εκθειάζει τη συγκυβέρνηση και τη ΔΗΜΑΡ! Βρε καλέ μου, βρε χρυσέ μου…! Απτόητος ο ΔΗΜΑΡίτης. Όλη η κονσέρβα της ΔΗΜΑΡ για το αναγκαίο Μνημόνιο, την καλή Ευρώπη και τον κακό ΣΥΡΙΖΑ με επιχειρήματα Πάγκαλου και Ψαριανού! Να μπει μία τάξη, να απαλλαγούμε από τους συνδικαλιστές, να κοπούν τα προνόμια των δημοσίων υπαλλήλων, να δουλεύει περισσότερο και να μάθει να πληρώνει φόρους ο Έλληνας, να πάψει η ανομία με τις καταλήψεις, να ανοίξουνε τα επαγγέλματα, να γίνουμε Ευρώπη κ.λπ., κ.λπ. Και ο ΣΥΡΙΖΑ που θέλει να μας γυρίσει στη δραχμή, που υποστηρίζει την αναρχία, που μαζεύει όλο το ΠΑΣΟΚ και όλους τους προνομιούχους που παίρνουν έξι χιλιάδες ευρώ μισθό κ.λπ., κ.λπ. 
Καλά, ρε μαέστρο, εσύ έκανες περιουσία, σπίτι, εξοχικό, τζιπ και άνετη ζωή πληρώνοντας φόρους; Κοντά σαράντα χρόνια στα νυχτερινά μαγαζιά, χειμώνα καλοκαίρι, δήλωνες τα «μεροκάματα» που έπαιρνες μαύρα; Δηλώνεις τα πακέτα που παίρνεις σε γάμους, βαφτίσια και πανηγύρια; Κι αυτοί, που κατηγορείς ότι παίρνουν μεγάλους μισθούς, οι συνδικαλιστές, δεν έφερναν τους χορούς των συλλόγων τους στα μαγαζιά που δουλεύεις; Κι αυτοί δεν κάνανε τους λογαριασμούς με τις φιάλες και τα λουλούδια για να παίρνεις μεγάλα μεροκάματα; Με Δεμέστιχα κρατήθηκες στο πάλκο; Δικοί σου είναι όλοι αυτοί, Πασοκτσήδες και Νεοδημοκράτες. Και τώρα, που βούλιαξαν τα μαγαζιά από την κρίση, που χάθηκαν κι αυτοί με τους μεγάλους μισθούς, ανακάλυψες τη φοροδιαφυγή και τους προνομιούχους; Τώρα, που εσύ δεν τους έχεις ανάγκη γιατί δούλεψες πολύ κι έχεις κάνει τις καβάντζες σου, θέλεις τάξη και Ευρώπη; Και με ποιους; Με τα λαμόγια της Δεξιάς; Με τους κρατικοδίαιτους εργολάβους; Με τον Βορίδη και τον Άδωνη; Με τον Παπακωνσταντίνου και τον Βενιζέλο; Με τα ΜΑΤ και τη Χρυσή Αυγή; Με τον Πρετεντέρη και τον Θέμο; Με την τρόικα;
Είσαι φάλτσος, και μην μου ξαναπείς πως κι η μάνα μου, η μάνα του καθενός, πρέπει να πληρώνει για να σωθεί η οικονομία από τα 400 ευρώ που παίρνει σύνταξη, γιατί θα σου φέρω το μπουζούκι στο κεφάλι, μαέστρο!

Δημαρόπληκτος,
Γκαούρ

Σχόλια

Exit mobile version