Αρχική πολιτική παραπολιτική Φασισμός δεν είναι μόνο η Χρυσή Αυγή

Φασισμός δεν είναι μόνο η Χρυσή Αυγή

Στήνουν το αστυνομικό κράτος της επόμενης φάσης. Αυτά που φτιάχνουν, της τεχνολογίας βοηθούσης, είναι προάγγελοι των υπό εκκόλαψη νέων πογκρόμ που ίσως όμοιά τους δεν έχουμε ούτε επί χούντας δει και υποστεί. Κι όχι πώς δεν εφαρμόζονται αυτά σε άλλες «δημοκρατίες», αλλά στην Ελλάδα δεν υπάρχει ούτε η στοιχειώδης προστασία από αστικούς θεσμούς που θέτουν όρια στην αυθαιρεσία. Η πλήρης διαπλοκή διεφθαρμένων πολιτικών, δικαστών και δημοσιογραφικών συγκροτημάτων δημιουργεί ένα συμπαγές τείχος αδιαφάνειας για τις αστυνομικές καταπατήσεις των συνταγματικών δικαιωμάτων των πολιτών. ΚΥΠ και αστυνομία εφαρμόζουν ένα εκτεταμένο πλέγμα παρακολούθησης πολιτών που επιλέγονται όχι για το ποινικό τους μητρώο, αλλά για τα πολιτικά τους φρονήματα και τις συμμετοχές σε καθόλα νόμιμες και κατοχυρωμένες συνταγματικά δραστηριότητες. Πιο κραυγαλέα απόδειξη για το τι κάνουν είναι η διαπίστωση ότι ασφαλίτες τοποθετούν συσκευές γεωεντοπισμού σε μοτοσικλέτες και αυτοκίνητα «υπόπτων» χωρίς δικαστικό ένταλμα. Σε βάρος μελών νόμιμων πολιτικών οργανώσεων και φορέων για το περιβάλλον, τους πρόσφυγες κ.λπ., αλλά και καθηγητών πανεπιστημίων που βρίσκονται στο στόχαστρο ενός υπόγειου πογκρόμ.  Ο πρώτος που εντόπισε «κοριό», όταν πήγε το αυτοκίνητό του σε συνεργείο, είναι ο Παναγιώτης Πολίτης, καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και κοσμήτορας της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών! Έκτοτε πληθαίνουν οι περιπτώσεις πολιτών που ανακαλύπτουν «κοριούς», όπως το μέλος της οργάνωσης «Ταξική αντεπίθεση» που είδε τους ασφαλίτες την ώρα που τοποθετούσαν τη συσκευή στη μηχανή του επιστρέφοντας από πορεία αλληλεγγύης στους πρόσφυγες.

Μετά την «προσωποποιημένη κάρτα» για τα μέσα μαζικής μεταφοράς που επέβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ, για να γνωρίζουν οι αρχές τα δρομολόγια που πραγματοποιεί καθημερινά ο κάθε πολίτης, τώρα θέλουν να γνωρίζουν επακριβώς που πηγαίνουν ανά πάσα στιγμή οι πιο δραστήριοι πολιτικά πολίτες, ώστε να τους φακελώνουν λεπτομερώς σε εικοσιτετράωρη βάση, όχι μόνο για το πότε συμμετέχουν σε μία διαδήλωση, αλλά και για το πότε πηγαίνουν στη φίλη τους, στο σινεμά ή σε μία ταβέρνα.

Μπορεί η Εφημερίδα των Συντακτών να έκανε ρεπορτάζ για τις συσκευές γεωεντοπισμού, αλλά πώς να ερμηνεύσει κανείς τη σιωπή από τον ΣΥΡΙΖΑ;

Και, βέβαια, δεν είναι μακριά, η χρήση της ίδιας μεθόδου εντοπισμού για δράσεις όπως της ισραηλινής Μοσάντ που ανατινάζει με εκρηκτικά τους ενοχλητικούς αντιπάλους. Όπως και για εκτελεστές που ανατίναξαν στην Αθήνα μία Πόρσε και μία μοτοσικλέτα BMW, σκοτώνοντας τους επιβάτες που συμπτωματικά σχετίζονταν με την υπόθεση Novartis!

Πάντως, πρέπει να οργανωθεί σωστά μια μεγάλη αντίδραση σ’ αυτή την ασυδοσία, όχι μόνο με φραστικές διαμαρτυρίες, αλλά και με προσφυγές στα δικαστήρια και σε διεθνείς οργανισμούς, καθώς και με συστηματικότερη ενημέρωση της κοινωνίας για το φασισμό που υποθάλπεται από την κυβέρνηση και τον υπουργό Τρομοκρατίας του Πολίτη.

Οδυσσέας Γκίκας

Σχόλια

Exit mobile version