Αρχική στήλες Έξοδος-στο δρόμο για τη Λαϊκή Μεταπολίτευση

Έξοδος-στο δρόμο για τη Λαϊκή Μεταπολίτευση

Παρουσίαση βιβλίου του Νέου Αγωνιστή, Παρασκευή 19/10, στις 19:00

O Νέος Αγωνιστής σας προσκαλεί στην παρουσίαση του βιβλίου του Έξοδος-στο δρόμο για τη Λαϊκή Μεταπολίτευση, εκδόσεις Στοχαστής, σελ 227, την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 19:00, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Αίθουσα Αντώνης Τρίτσης), Ακαδημίας και Ασκληπιού.
Το βιβλίο θα παρουσιάσουν ο Νίκος Βούτσης, βουλευτής Α’ Αθηνών και Γραμματέας της Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, ο Ρούντι Ρινάλντι, εκδότης της εφημερίδας Δρόμος της Αριστεράς, ο Άλκης Ρήγος, πανεπιστημιακός και μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, ο Λεωνίδας Βατικιώτης, οικονομολόγος και δημοσιογράφος, και ο Βαγγέλης Καραγρηγορίου, οικονομολόγος και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του Νέου Αγωνιστή. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Βασίλης Ασημακόπουλος, δικηγόρος και μέλος της Σ.Ε. του Νέου Αγωνιστή.
H παρούσα έκδοση αφηγείται – μέσα από τις συλλογικές ανακοινώσεις και προκηρύξεις της Συντονιστικής Επιτροπής, καθώς και κείμενα, άρθρα, παρεμβάσεις και ομιλίες μελών και φίλων του Νέου Αγωνιστή, σε εκδηλώσεις και συγκεντρώσεις από τον Οκτώβριο του 2009 έως τον Μάρτιο 2012 – την ιδεολογικοπολιτική διαμόρφωση και εξέλιξη της συλλογικότητας του Νέου Αγωνιστή, από μια σοσιαλιστική συσπείρωση γύρω από το ομότιτλο περιοδικό ιδεολογικής ζύμωσης και κινηματικής παρέμβασης, στη σοσιαλιστική πολιτική οργάνωση που δρα στη συγκυρία και στους μαζικούς λαϊκούς αγώνες κατά της επιβληθείσας δικτατορίας του χρηματιστικού κεφαλαίου και των μνημονιακών πολιτικών.

 

Σχόλια

Exit mobile version