έξω τ. 67

 

Ρωμιοί αρχιτέκτονες
Μετά την Κωνσταντινούπολη και τη Θεσσαλονίκη, η έκθεση Ρωμιοί αρχιτέκτονες της Πόλης ανοίγει τις πόρτες της και στην Αθήνα και συγκεκριμένα τη Δευτέρα στο Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών (Παπαρρηγοπούλου 5-7, Πλ. Κλαυθμώνος). Οι επισκέπτες της έκθεσης μέσα από το έργο 57 αρχιτεκτόνων που έδρασαν από τα μέσα του 19ου έως τα μέσα του 20ού αιώνα θα περιδιαβούν την Κωνσταντινούπολη και θα αναγνωρίσουν το ισχυρό αποτύπωμα της ελληνικής αρχιτεκτονικής κοινότητας.

Ρέιβενχιλ στη Θεσσαλονίκη
Το θεατρικό έργο του αιρετικού Μαρκ Ρέιβενχιλ Πισίνα (όχι νερό), που αναφέρεται στις επαγγελματικές αντιζηλίες του καλλιτεχνικού χώρου και τις ενδότερες σκέψεις τους παρουσιάζεται, την Τρίτη, στο Αμφιθέατρο της Αρχιτεκτονικής (υπόγειο Τμήματος Αρχιτεκτόνων, Θεσσαλονίκη), στις 9.00μ.μ. από τη θεατρική ομάδα Bald Theatre του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.

Outview
Στο Ινστιτούτο Θερβάντες θα βρεθεί την Πέμπτη η Βρετανίδα συγγραφέας Σάρα Ουότερς στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Outview Film Festival (27/5-3/6). Η Ουότερς ήρθε στην Ελλάδα με την ευκαιρία της προβολής των ταινιών Fingersmith και Tipping the Velvet (Χείλη σαν Βελούδο) που βασίζονται στα ομώνυμα βιβλία της. Μητροπόλεως 23, στις 7.00μ.μ.

 

Σχόλια

Exit mobile version