Αρχική στήλες plebe Εθελοντικό σώμα αυτοκτονίας

Εθελοντικό σώμα αυτοκτονίας

Του Κώστα Γκιώνη

Η υφήλιος καίγεται. Η υποκρισία θριαμβεύει. Για άλλη μια φορά η Μέση Ανατολή είναι ένα βήμα πριν τον γενικευμένο όλεθρο. Η υποκριτική δημοσιότητα ξαναφούντωσε μετά την αναμενόμενη απάντηση των Ιρανών. Κανείς από τη δημοκρατική Δύση δεν λέει για την επίθεση στο ιρανικό προξενείο στη Δαμασκό. Άλλωστε για την πολιτισμένη Δύση ό,τι βαρβαρότητα διαπράττει η ίδια και οι σύμμαχοί της είναι καλώς καμωμένη.

Το Ισραήλ συνεχίζει απτόητο τις δολοφονίες αμάχων στη Γάζα. Οι «παράπλευρες απώλειες» (τι τρομερός όρος!) έχουν φτάσει τους 34.367 νεκρούς, εκ των οποίων οι 13.920 είναι παιδιά και οι 8.400 γυναίκες, συν 8.000 αγνοούμενοι και 81.414 τραυματίες. Κανένα δάκρυ για τους καταφρονεμένους, καμία καταδίκη από την ευαίσθητη και «δημοκρατική» Δύση. Το συμφέρον πάνω απ’ όλα. Η αδικία είναι η κυρίαρχη δύναμη σ’ έναν κόσμο που λειτουργεί με την υπεροπλία των όπλων και του χρήματος. Αυτός ο κόσμος αργά ή γρήγορα είναι καταδικασμένος να γίνει στάχτη και μπούρμπερη.

Αναλύσεις με βάση τη λογική, ότι δηλαδή θα υπάρξει μια ισορροπία τρόμου, ή ότι δεν συμφέρει τη συγκεκριμένη στιγμή το άνοιγμα και άλλου μετώπου, είναι επισφαλείς. Η λογική δεν μπορεί να υφίσταται όταν μιλάμε για ακραίους πολιτικούς ηγέτες. Θα προσπαθήσουν να το πάνε στα άκρα, έχοντας την αίσθηση ότι κανείς δεν πρόκειται να τους τραβήξει το λουρί. Το αντίθετο, θεωρούν ότι θα συμπαρασύρουν μαζί τους όλη τη Δύση ώστε να λύσουν μια για πάντα τις διαφορές τους με τους μοχθηρούς Άραβες.

Το σίγουρο είναι ότι η δική μας κυβέρνηση είναι έτοιμη να εμπλακεί στρατιωτικά στο πλευρό των Ισραηλινών. Δεν είναι τυχαία η δήλωση του πρώην προέδρου της Ν.Δ. και αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος: «Είμαστε έτοιμοι να αφήσουμε τον καναπέ και να μπούμε στην πρώτη γραμμή της μάχης». Όποιος νοιώθει την ανάγκη να αφήσει τα κόκκαλά του για τα «ιδανικά» του, μπορεί να συστήσει ένα εθελοντικό σώμα αυτοκτονίας, αυτός, οι γόνοι του και οι κομματικοί του σύντροφοι: θα είναι η μόνη σοβαρή υπηρεσία που θα μας έχουν προσφέρει. Τόση ανδροσύνη είχαμε να συναντήσουμε στη δεξιά, αλλά και σε κάποιους που αυτοπροσδιορίζονται ως αριστεροί, από την κατοχή…

Κατά τ’ άλλα, όσο πλησιάζουμε προς τις ευρωεκλογές και ανακοινώνονται οι υποψήφιοι τόσο αντιλαμβανόμαστε γιατί θα αυξάνεται η αποχή. Πάλι, για τους ειδήμονες περί των εκλογών, θα φταίει η αδιαφορία και η ανευθυνότητα, η λιακάδα και η θάλασσα. Ένας lifestyle αχταρμάς γλίτσας που σιχαίνεσαι μόνο που τον βλέπεις. Ένας απ’ αυτούς, ο πιο έρπων, αναφώνησε κατά την παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου της παράταξής του στο αλαλάζον ακροατήριο: «Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια»!

Αυτή η λυκοφωλιά δεν θα ’πρεπε να ενδιαφέρει κανέναν. Και αναρωτιέμαι, γιατί κάποια κόμματα που είναι αντίθετα συμμετέχουν…

Σχόλια

Exit mobile version