Αρχική λάβαμε... Ερωτήματα από το Διάστημα

Ερωτήματα από το Διάστημα

Θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι οι στήλες του Δρόμου είναι ανοιχτές για επιστολές, άρθρα ή κείμενα μέχρι 400 λέξεις ή ότι άλλο θελήσετε που θα δημοσιεύονται σ’ αυτή εδώ την στήλη. Οι απόψεις που εκφράζονται στα κείμενα αυτής της στήλης δεν συμφωνούν αναγκαστικά με τις απόψεις του Δρόμου.

 

του Ηλία Φιλιππίδη

Έλαβα ένα περίεργο ι-μέιλ από την Επιτροπή Συμμετοχής στην 200στή επέτειο του 1821, που συγκροτήθηκε στον αστερισμό της Ν.Α. Ανδρομέδας (ακολουθούν κάποιες ακατανόητες συντεταγμένες ως διεύθυνση).

Δύο εκδοχές είναι πιθανές:

α) Η είδηση της Επαναστάσεως και το κύμα του Φιλελληνισμού και του ενθουσιασμού που προκάλεσε στους δημοκρατικούς κύκλους της Ευρώπης, έπειτα από 200 χρόνια έφθασε και εκεί με το απλό ταχυδρομείο αλλά έπειτα από εκτίμηση του Γαλαξιακού Κέντρου Τεκμηριώσεως (ΓΚΤ) ενεργοποιήθηκε αμέσως και διέδωσε την είδηση το Πρακτορείο Συμπαντικών Ειδήσεων (ΠΣΕΙ-Οι δημοτικιστές εκεί το λένε ΨΙ), του οποίου οι υπολογιστές δουλεύουν με ταχύτητες 10πλάσιες του φωτός.

β) Το άστρο της κας Γιάννας Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη ακτινοβολεί στο Διάστημα ως Super Nova και προκάλεσε το ενδιαφέρον των Εξωγήινων, όπως ο αστέρας της Βηθλεέμ τους Μάγους.

Ασφαλώς και πολλοί άλλοι Έλληνες θα έλαβαν αυτό το ι-μέιλ. Δεν πιστεύω να είμαι ο μοναδικός και γι’ αυτό απορώ, γιατί το κρύβουν. Προφανώς έχουν περιέλθει και αυτοί στην ίδια αμηχανία με τους Εξωγήινους και ψάχνουν και αυτοί να βρούν την λύση στο αίνιγμα.

Το ερώτημα-αίνιγμα των Εξωγήινων έχει δύο σκέλη:

Α. Πώς εξηγείται το γεγονός, ότι οι Έλληνες δύο φορές υποτάχθηκαν σε λαούς πολύ κατώτερους τους σε ποιότητα και σε δύναμη και μάλιστα όταν ο πολιτισμός τους βρισκόταν στο απόγειο του, ως ο ανώτερος πολιτισμός της εποχής του σε ολόκληρο τον πλανήτη σας.

Την πρώτη φορά ήταν οι Ρωμαίοι που υπέταξαν την Ελλάδα και ολόκληρο τον Ελληνιστικό κόσμο. Η δεύτερη φορά ήταν οι Τούρκοι, που υπέταξαν την Βυζαντινή αυτοκρατορία και πήραν την θέση της.

Β. Η Τουρκοκρατία κράτησε κάπου 400 χρόνια και άλλα 200 χρόνια είσαστε ένα ελεύθερο κράτος. Στο μεγάλο αυτό διάστημα όχι μόνο δεν καταφέρατε να εκπολιτίσετε τους Τούρκους, όπως έγινε με τους Ρωμαίους αλλά δεν πετύχατε ούτε να τους εξουδετερώσετε γεωπολιτικά ούτε καν το ελάχιστο, να κατοχυρώσετε την δική σας ασφάλεια απέναντί τους. Σήμερα αυτοί οι Τούρκοι απειλούν να σας εντάξουν στην νέα οθωμανική αυτοκρατορία που οραματίζονται. Τι σκοπεύετε να κάνετε αυτή την φορά;

Τους απάντησα, ότι θα έπρεπε να στείλουν αυτό το εύλογο ερώτημα στην ίδια την Γιάννα. Η δική τους απάντηση ήταν πολλά Χα, Χα, Χα…!

Εθίχθηκα και τους ζήτησα να μου στείλουν ό,τι στοιχεία έχουν στην διάθεσή τους, αφού προφανώς ξέρουν όλα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα.

Απάντηση: Αχ, βρε Έλληνες! Χωρίς να μας απαντήσετε, μας λύσατε την απορία. Όταν ένας λαός δεν ξέρει τι του συμβαίνει, είναι άξιος της μοίρας του!

Δεν άντεξα τον πόνο και θέλησα να τον μοιρασθώ μαζί σας. Λέτε αυτή την φορά να ξυπνήσουμε;

Σχόλια

Exit mobile version