Αρχική αρχείο στηλών αυθαιρέτως Ερντογάν: Και με τον αστυφύλαξ, και με τον χωροφύλαξ

Ερντογάν: Και με τον αστυφύλαξ, και με τον χωροφύλαξ

Περί Ερντογάν ο λόγος. Που στα λόγια θέλει να εμφανίζεται ως υπερασπιστής των Παλαιστινίων, και γενικότερα όλων των μουσουλμανικών πληθυσμών όπου γης, αλλά στην πραγματικότητα παρέχει πολύτιμο οξυγόνο στο ισραηλινό κατοχικό καθεστώς. Όπως έχουμε ήδη επισημάνει πρόσφατα, οι Ιρανοί έχουν επανειλημμένα προειδοποιήσει την Άγκυρα να διορθώσει αυτές τις «αντιφάσεις» στην πολιτική της, ιδίως εφόσον κλιμακώνεται η γενοκτονική επίθεση του Ισραήλ εναντίον του Παλαιστινιακού λαού. Οι πρώτες δημόσιες προειδοποιήσεις ήρθαν με δημοσιογραφικά κείμενα που επέκριναν «προσεκτικά» την υποκρισία του Τούρκου προέδρου. Όμως τίποτα δεν άλλαξε, και πλέον η ιρανική δυσαρέσκεια δεν κρύβεται!

Αναφέρει χαρακτηριστικά κεντρικό άρθρο των αγγλόφωνων Tehran Times, που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα υπό τον δηκτικό τίτλο «Ραΐσι προς Ερντογάν: Όλοι οι δεσμοί με το Ισραήλ πρέπει να διακοπούν»: «Τα στοιχεία δείχνουν ότι η τουρκική κυβέρνηση αύξησε το εμπόριο με το Ισραήλ τους τελευταίους έξι μήνες. Ορισμένα μέσα ενημέρωσης ισχυρίζονται ότι η Άγκυρα στέλνει πυρίτιδα, όπλα και πυρομαχικά στα κατεχόμενα εδάφη». Και συνεχίζει: «Κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε το Σάββατο, ο πρόεδρος του Ιράν Εμπραχίμ Ραΐσι συμβούλευσε τον Τούρκο ομόλογό του να διακόψει τους δεσμούς με το ισραηλινό καθεστώς, προκειμένου να συμβάλει στην αποτροπή περαιτέρω απώλειας ζωών στην πολιορκημένη Λωρίδα της Γάζας».

Αν η ελληνική κυβέρνηση δεν ήταν τόσο απόλυτα εθελόδουλη, θα εκμεταλλευόταν την ευκαιρία για να ανακτήσει λίγο από το κύρος που είχε οικοδομήσει η Ελλάδα στον αραβικό και μουσουλμανικό κόσμο, αλλά κατασπαταλήθηκε μέσα σε λίγα χρόνια με τον πιο ελεεινό τρόπο. Και να θωρακιστεί έτσι κάπως καλύτερα έναντι της επεκτατικής Τουρκίας. Πόσο μάλλον που το καθεστώς Ερντογάν τώρα εγκαλείται και από ρωσικούς παράγοντες για ένα ακόμη κοινό μυστικό: τις βρώμικες σχέσεις του με τους τζιχαντιστές, συμπεριλαμβανομένου του ISIS. Αιτία, η εκπαίδευση σε τουρκικό έδαφος αυτών που αιματοκύλησαν το Crocus City Hall κοντά στη Μόσχα. Είναι εξάλλου γνωστό ότι, πέραν της Συρίας, ο Ερντογάν χρησιμοποίησε τις υπηρεσίες των τζιχαντιστών για να αιματοκυλίσει και εσωτερικούς πολιτικούς αντιπάλους – όπως έγινε με την πολύνεκρη βομβιστική επίθεση εναντίον κομμουνιστών νεολαίων στο Σουρούτς, και την αντίστοιχη σε συγκέντρωση του HDP στην Άγκυρα. Αλλά οι «δικοί μας» αγρόν ηγόρασαν…

Ε.Φ.

Σχόλια

Exit mobile version