Αρχική κοινωνία εργασία Εργάτες Τύπου: «Παίρνουμε πίσω όσα μας στέρησαν»

Εργάτες Τύπου: «Παίρνουμε πίσω όσα μας στέρησαν»

Σε μια κρίσιμη συγκυρία οι εκλογές στους δημοσιογράφους του περιοδικού Τύπου

 

Οι προσεχείς εκλογές της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού & Ηλεκτρονικού Τύπου (ΕΣΠΗΤ) στις 12 και 13 Ιουνίου γίνονται στην πιο κρίσιμη συγκυρία. Ο κλάδος των δημοσιογράφων βίωσε την τελευταία πενταετία τον μνημονιακό εφιάλτη στην πιο σκληρή του εκδοχή, καθώς μεγάλα και μικρότερα «μαγαζιά» έκλεισαν, με τους εργοδότες να αφήνουν απλήρωτους τους εργαζόμενους και «φεσωμένα» τα ταμεία, εκατοντάδες συνάδελφοι έμειναν άνεργοι και όσοι διατήρησαν τη θέση εργασίας τους υπέστησαν τεράστιες περικοπές στα εισοδήματά τους… Με τα αποτελέσματα των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου, οι ελπίδες των εργαζομένων της χώρας μας αναπτερώθηκαν. Μόνο που η ελπίδα δεν αρκεί. Η παρούσα κυβέρνηση έχει δεσμευθεί να επαναφέρει ορισμένες από τις εργατικές κατακτήσεις που χτυπήθηκαν με το μνημόνιο. Από τη στιγμή, όμως, που πολιτεύεται μέσα στο ασφυκτικό πλαίσιο της Ε.Ε., του ΔΝΤ, της αναγνώρισης των «δανειακών υποχρεώσεων της χώρας», δεν υπάρχει καμιά εγγύηση ότι θα κάνει πράξη τις διακηρύξεις της. Η μόνη εγγύηση γι’ αυτό είναι να την αναγκάσουμε εμείς οι εργαζόμενοι!

–          Επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων και του κατώτατου & κλαδικών αμοιβών στα προ μνημονίου επίπεδα.

–          Να μπει τώρα τάξη στη ζούγκλα του Διαδικτύου, με την πλήρη μισθολογική, εργασιακή, ασφαλιστική και συνδικαλιστική κάλυψη των εργαζομένων στο Διαδίκτυο. Παράλληλα, να σταματήσει το αίσχος της απλήρωτης εργασίας στον κλάδο μας.

–          Επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους και για όλο το χρονικό διάστημα της ανεργίας, πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και καμιά φορολογία σε ανέργους.

–          Ενιαίο ταμείο για όλους τους εργαζομένους στον Τύπο και επαναφορά των παροχών στα προ μνημονίου επίπεδα. Αυστηρά μέτρα κατά της εισφοροδιαφυγής των εργοδοτών.

Χρειάζεται να ανοίξει τώρα το σωματείο σε όλους τους συναδέλφους, και στους εργαζόμενους με «μαύρες» και «γκρίζες» σχέσεις εργασίας, στο Διαδίκτυο και όχι μόνο, καθώς και σε όλες τις συναφείς ειδικότητες. Επείγει ένας γύρος επιχειρησιακών συνελεύσεων σε όλα τα μαγαζιά – να σπάσουμε την εργοδοτική τρομοκρατία στο κρίσιμο αυτό σημείο! Να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για ένα ενιαίο συνδικάτο Τύπου, που είναι και η οριστική λύση του συνδικαλιστικού προβλήματος του κλάδου μας.

Mε ισχυρό, μαζικό, μαχητικό σωματείο θα κερδίσουμε πίσω όσα μας στέρησαν και πολλά περισσότερα!

 

Μάιος 2015

Εργάτες Τύπου

Σχόλια

Exit mobile version