Αρχική κοινωνία Επιστροφή στο ξεπούλημα

Επιστροφή στο ξεπούλημα

Παρά την απόρριψη από το ΣτΕ, το ΤΑΙΠΕΔ προσπαθεί πάλι να εκποιήσει στον αραβικό όμιλο τη χερσόνησο Βουλιαγμένης

Θορυβήθηκαν και κινητοποιούνται άμεσα φορείς και συλλογικότητες που επί χρόνια αγωνίστηκαν για τη σωτηρία της χερσονήσου της Βουλιαγμένης, αφού πρόσφατα δημοσιεύματα έδειχναν ότι το ΤΑΙΠΕΔ καλεί στο τέλος Σεπτεμβρίου τον Όμιλο Jermyn Street Real Estate, αραβικών και τουρκικών συμφερόντων, να συνεχίσει τη διαδικασία εξαγοράς της χερσονήσου, συνολικής έκτασης 500 στρεμμάτων.

Ο Όμιλος Jermyn Street είχε αποχωρήσει από την επένδυση ύστερα από την απορριπτική απόφαση του ΣτΕ για τη σχεδιαζόμενη επένδυση η οποία προέβλεπε τη δημιουργία ενός πολυτελούς resort που θα αποτελούσε διεθνή πόλο έλξης για κροίσους και θα περιλάμβανε ελικοδρόμια, μαρίνα για τον ελλιμενισμό πολυτελών σκαφών, γήπεδα γκολφ και τένις, 100 πολυτελείς καμπάνες και αυτοτελείς μονοκατοικίες, επτάστερα ξενοδοχεία, συνεδριακά κέντρα, εστιατόρια, καφετέριες, εμπορικά καταστήματα και άλλες τουριστικές εγκαταστάσεις. Ένα τερατώδες σχέδιο που πήγαινε κόντρα στο οικιστικό, φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον, από το οποίο εξαρτάται η ποιότητα ζωής και η υγεία των κατοίκων των πόλεων και των οικισμών.

Εκτός αυτού, από το 2013 το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) χαρακτήρισε αρχαιολογικό χώρο τη Χερσόνησο της Βουλιαγμένης, και τα υπάρχοντα γνωστά αρχαιολογικά μνημεία και τα ενέταξε σε ζώνες απόλυτης προστασίας (Ζώνη Α).

Ενδεχομένως όλα αυτά να μην αρκούν για το ΤΑΙΠΕΔ, που θέλει να συνεχίσει στη ρότα του ξεπουλήματος. Αρκούν όμως για συλλογικότητες και πολίτες από το Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, που για χρόνια αγωνίζονται εναντίον της εκποίησης του δημόσιου πλούτου της χώρας. Διεκδικώντας λοιπόν να ακυρωθεί η διαδικασία εκποίησης της χερσονήσου της Βουλιαγμένης, να απεμπλακεί από το ΤΑΙΠΕΔ, να κηρυχθεί ολόκληρη η χερσόνησος περιβαλλοντικό και αρχαιολογικό πάρκο που θα προσφέρει ήπια αναψυχή στους κατοίκους του λεκανοπεδίου, αλλά και να καταργηθεί το ΤΑΙΠΕΔ, καλούν σε ανοιχτή συγκέντρωση την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 6:30 μ.μ. στο ανοιχτό θέατρο δίπλα στην Πνευματική Εστία Βούλας.

Σχόλια

Exit mobile version