Αρχική διεθνή Ένοχοι και συνένοχοι

Ένοχοι και συνένοχοι

Γενοκτονία, εθνοκάθαρση, γενίκευση της σύρραξης: αυτή είναι η «γραμμή»…

«Εδώ και έξι μήνες [ο ισραηλινός στρατός] στοχεύει ό,τι κινείται. Αυτό δεν μοιάζει με πόλεμο κατά της τρομοκρατίας, ούτε με πόλεμο για την υπεράσπιση του Ισραήλ. Μοιάζει πραγματικά πλέον με πόλεμο κατά της ίδιας της ανθρωπότητας.»
Χοσέ Αντρές, ιδρυτής της World Central Kitchen

Όταν ένας διόλου ριζοσπάστης φιλάνθρωπος μιλά έτσι, καθένας μπορεί να καταλάβει ότι οι όροι γενοκτονία και εθνοκάθαρση περιγράφουν με ακρίβεια όσα εκτυλίσσονται σε ολόκληρη την Κατεχόμενη Παλαιστίνη. Βέβαια ο Χοσέ Αντρές τα είπε αυτά μόνο αφότου ο κατοχικός στρατός δολοφόνησε εν ψυχρώ 7 εργαζομένους του που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα. Και στη ζυγαριά βάρυνε το γεγονός ότι οι 6 εξ αυτών ήταν λευκοί Δυτικοί – διότι ό,τι και να λέγεται στα πλαίσια της υποκριτικής πολιτικής ορθότητας, η δολοφονία λευκών υπηκόων των ΗΠΑ, της Βρετανίας κ.λπ. μετρά στη συνείδηση του κάθε Χοσέ Αντρές πολύ περισσότερο από το μακελειό δεκάδων χιλιάδων ντόπιων γυναικόπαιδων. Ακόμη κι έτσι όμως, γεγονός είναι ότι το ρατσιστικό κράτος έχει χάσει τη μάχη της διεθνούς κοινής γνώμης.

Είναι κι αυτός ένας λόγος για τον οποίο το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ υπενθυμίζει εκ νέου στην εγκληματική κυβέρνηση Νετανιάχου ότι οφείλει να πάψει να εμποδίζει την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας, το δε Διεθνές Δικαστήριο της ζητά να συμμορφωθεί με τις δύο σχετικές αποφάσεις του. Γι’ αυτό, επίσης, ο Καναδάς, η Ιρλανδία, η Ισπανία και άλλες Δυτικές χώρες ανακοινώνουν ότι θα διακόψουν τις πωλήσεις όπλων στο γενοκτονικό ισραηλινό καθεστώς, και για τον ίδιο λόγο η Γερμανία απολογείται –με γελοία επιχειρήματα– στο Διεθνές Δικαστήριο, όπου κατηγορείται ως συνένοχη στη γενοκτονία (σύντομα φαίνεται πως θα της κάνει παρέα στο εδώλιο και η Γαλλία). Γι’ αυτό, τέλος, ο ξεδιάντροπος Μπάιντεν παρίστανε εδώ και εβδομάδες τον θυμωμένο με τον Νετανιάχου, και γι’ αυτό διστακτικά άρχιζε να τον μιμείται μέχρι κι ο ανεκδιήγητος Σούνακ.

Προβοκάτορες

Η ισραηλινή ηγεσία τα καταλαβαίνει πολύ καλά όλα αυτά, αλλά συνεχίζει να συμπεριφέρεται αλαζονικά απέναντι στη λεγόμενη διεθνή κοινότητα. Διότι γνωρίζει πως οι Δυτικοί θα λένε μόνο λόγια. Γνωρίζει πως οι διεθνείς θεσμοί δεν θα κάνουν τίποτα για να εφαρμοστούν οι υποχρεωτικές –υποτίθεται– αποφάσεις τους. Γνωρίζει πως τα αραβικά καθεστώτα είναι πάντα έτοιμα για νέα ξεπουλήματα. Γνωρίζει, τέλος, πως και κάθε βασική συνιστώσα του θολού «αντίπαλου δέους» νοιάζεται μονάχα να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη. Καθώς όμως η πίεση για κάποιας μορφής διευθέτηση (δηλαδή για επιστροφή στην «κανονικότητα» της κατοχής) αυξάνεται, η ισραηλινή ηγεσία παίρνει τα μέτρα της, διότι ο κάθε Νετανιάχου δεν σκοπεύει να γίνει εξιλαστήριο θύμα.

Έχουμε ξαναγράψει πως στόχος της αφιονισμένης σιωνιστικής ελίτ, ετερόκλητης αλλά ομονοούσας στον κεντρικό στόχο, δεν είναι «να εξαλείψει τη Χαμάς». Είναι να εξαλείψει, είτε με εξόντωση είτε με εξανδραποδισμό είτε με συνδυασμό των δύο, αυτό καθαυτό το Παλαιστινιακό έθνος. Για να αποφύγει λοιπόν οποιαδήποτε υπαναχώρηση, ασκεί έναν ανοιχτό εκβιασμό καταρχήν στις ΗΠΑ κι έπειτα σε όλη τη Δύση, ώστε να εξακολουθήσουν να υποστηρίζουν το έγκλημα. Πώς εκβιάζει; Πέρα από τη σιωπηρή υπόμνηση ότι διαθέτει πυρηνικά όπλα, εκβιάζει με αλλεπάλληλες προβοκάτσιες. Η μεγαλύτερη μέχρι στιγμής ήταν ο πολύνεκρος βομβαρδισμός της ιρανικής διπλωματικής αποστολής στη Δαμασκό, σε μια απέλπιδα προσπάθεια γενίκευσης του μακελειού. Πράγματι, τώρα οι ΗΠΑ προειδοποιούν το… Ιράν να μην «επιτεθεί»!

Ψιλά γράμματα

Η πιο πρόσφατη προβοκάτσια στόχευε στο οριστικό ναυάγιο των διαπραγματεύσεων (στις οποίες σύρθηκαν οι σιωνιστές) για κατάπαυση του πυρός: αναφερόμαστε στη δολοφονία 3 γιων και 4 εγγονιών του ηγέτη της Χαμάς. «Ήταν τρομοκράτες», ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος των δολοφόνων. Ξέχασε βέβαια να διευκρινίσει εάν σ’ αυτήν την κατηγορία περιλαμβάνονται και τα 4 διαμελισμένα εγγόνια, αλλά δεν έχει και πολύ σημασία. Στο κάτω-κάτω δεν ήταν και λευκοί Δυτικοί… Η συγκεκριμένη προβοκάτσια έπεσε πάντως στο κενό. Ο Χανίγιε δήλωσε ότι το χτύπημα στην οικογένειά του δεν θα θέσει τέλος στις συνομιλίες, ούτε θα κάνει τη Χαμάς να αλλάξει στάση. Και πρόσθεσε: «Οι γιοι μου και τα εγγόνια μου παρέμειναν στη Γάζα μαζί με τον Παλαιστινιακό λαό μας. Το αίμα τους δεν είναι πολυτιμότερο από το αίμα του λαού μας».

Πού να καταλάβουν βέβαια τέτοια ψιλά γράμματα όσοι κάνουν πλάτες στους δολοφόνους. Στους οποίους συμπεριλαμβάνονται, ας μην το ξεχνάμε, και οι «δικοί μας» αναίσχυντοι χατζηαβάτηδες. Έτσι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δίνει γη και ύδωρ στους γενοκτόνους, και ταυτόχρονα καυχάται ότι… προσφέρει και ανθρωπιστική βοήθεια στους σφαγμένους. Έχουμε βέβαια και τους πιο θεωρητικούς, όπως ο κ. Γεωργιάδης, που πήγε στο Ισραήλ και γύρισε με περαιτέρω «επιχειρήματα» για τα… απογευματινά χειρουργεία, λέγοντας ότι οι ισραηλινοί είναι «άξιοι θαυμασμού»! Ή ο πιο σοβαρός κ. Δένδιας, που εκθειάζει τις «καινοτόμες» ισραηλινές στρατιωτικές υπηρεσίες. Και οι χιτλερικοί καινοτόμοι ήταν, κ. Δένδια. Αυτό το λησμονάτε. Όπως λησμονάτε και πού κατέληξαν.

 

Σχόλια

Exit mobile version