Αρχική πολιτική Ένα νέο 1922, μέσα μας…

Ένα νέο 1922, μέσα μας…

Οι «ευάλωτοι». Τα «στοχευμένα επιδόματα». Το «βοήθημα». Τέτοια κι άλλα τέτοια συνωθούνται στο κυρίαρχο μέρος της τρέχουσας ορολογίας.

Ποιος έκανε ευάλωτους τους «ευάλωτους»;

Πώς ζουν οι ίδιοι και ποιους αρμέγουν αυτοί που δίνουν «βοηθήματα» στους άλλους;

Ποιοι κατέφευγαν σε παρενδεδημένη ορολογία (13η σύνταξη έλεγαν το βοήθημα) για να ανοίξουν τον δρόμο στους σημερινούς ελεήμονες;

Ως πού θα φθάσει η «ενεργειακή κρίση» – ποιος την προκαλεί;

Ως πού θα φθάσει ο παροξυσμός της ακρίβειας – έκτακτο φυσικό φαινόμενο είναι κι αυτή ή τακτικό μεταφυσικό;

………………………

Γιατί ουδείς έχει κόστος για τις μπαρούφες που λέει; Ο Άδωνις ότι «μετά τα Χριστούγεννα θα πέσουν οι τιμές», ο Πολάκης ότι «θα μας θάψει τρία μέτρα κάτω από τη γη».

Και οι πολίτες-οπαδοί. Ως πότε θα κάνουν τις ορχούμενες τσιρλίντερς στις μπαρούφες των δικών τους και τους τιμητές στις μπαρούφες των άλλων;

Η Ελλάδα είναι μια βαθειά χρεωκοπημένη χώρα. Μπήκαμε στα Μνημόνια με Χρέος 160δισ. (δηλαδή 126% του ΑΕΠ) και τώρα βρισκόμαστε υπό Καθεστώς Ενισχυμένης Εποπτείας (δηλαδή υπό Καθεστώς Εντολής) με το Χρέος στα… 387 δισ.!! (δηλαδή το 226,6% του ΑΕΠ).

Όμως, των οικίων ημών εμπιπραμένων το πολιτικό σύστημα άδει!

Και άδει αρλούμπες.

Ο πληθυσμός της χώρας συρρικνώνεται (ο υπ’ αριθμόν 1 Κίνδυνος). Κι όταν λέμε πληθυσμός, εννοούμε ο Λαός! Δηλαδή ο Δήμος, κατά τον αρχαίο ορισμό, ήτοι ο πολιτικώς οργανωμένος λαός. Γύρω από τους θεσμούς του και το κράτος του. Το κράτος του Δήμου – τη Δημοκρατία.

…………………..

Ο λαός αυτός συρρικνώνεται! Όχι μόνο από το έλλειμμα γεννήσεων έναντι των θανάτων, όχι μόνο από τη μετανάστευση, όχι μόνο από την είσοδο μεταναστών που ήδη ζουν και θα συνεχίσουν να ζουν σε δικά τους γκέτο, αλλά κυρίως από την ίδιαν του την αποσύνθεση, την ίδιαν του την ταυτοτική κατάρρευση.

Ήδη η νεώτερη γενιά παρουσιάζει σοβαρή παθολογία. Το ένα στα τρία παιδιά (το 30%) του Δημοτικού και των τριών πρώτων τάξεων της Μέσης Εκπαίδευσης είναι λειτουργικώς αναλφάβητο!

(Λειτουργικώς αναλφάβητοι είναι 60.000.000 έως 80.000.000 άνθρωποι στις ΗΠΑ, με γνωστά τα αποτελέσματα.)

Και καλά η κυβέρνηση! Αυτή «δεξιότητες» θέλει, όχι μόρφωση. Θέλουν όμως μόρφωση τα κόμματα της Αριστεράς; Πώς; Βρίζοντας τους Βυζαντινούς φερ’ ειπείν ή κατηγορώντας για εθνικιστές τον Ρίτσο, τον Ελύτη, τον Μίκη;

Και η ΟΛΜΕ;

Οι εκπαιδευτικοί;

Δεν βλέπουν τα λειτουργικώς αναλφάβητα παιδιά να αυξάνονται και να πληθύνονται;

Βεβαίως, τι να σου κάνει και η πληθύς των νεώτερων κυρίως εκπαιδευτικών; Κι αυτοί με Ρεπούση, Λιάκο και Καλύβα μορφώθηκαν – ο γιος και η κόρη της Μαριωρής τους μάραναν;

 *** 

Φύγαμε από την απεχθή Ελλάδα Ελλήνων Χριστιανών και φθάσαμε στην Ελλάδα γαία πυρί μιχθήτω και ο σώζων ευατόν σωθήτω.

Σε ένα νέο 1922 μέσα μας… 

ΣΤΑΘΗΣ Σ.
17•II•2022

Σχόλια

Exit mobile version