Εν ολίγοις φ.289

Γράφει ο Ζαχαρίας Ρουστάνης

 

Καθ’ υποτροπήν «αμέλεια»

Οδηγώντας μια ΒΜW με ιλιγγιώδη ταχύτητα στη Λακωνία, λίγες μέρες μετά τη δίκη του για παλαιότερη «ανθρωποκτονία από αμέλεια οδηγού», χτυπάει ένα αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν δύο γυναίκες, προκαλεί το θάνατο της μιας και το βαρύ τραυματισμό της άλλης, εγκαταλείπει τα θύματά του και η… οδήγηση συνεχίζεται! Ο Πανελλαδικός Σύλλογος SOS Τροχαία Εγκλήματα εδώ και αρκετό καιρό ζητάει νομοθετική ρύθμιση για την αφαίρεση της άδειας οδήγησης από όσους έχουν προκαλέσει θάνατο ή βαρύ τραυματισμό και καταλογίζει βαριά ευθύνη των εγκλημάτων της ασφάλτου, όχι μόνο στους φυσικούς, αλλά και στους ηθικούς αυτουργούς. Διότι η άμεση απελευθέρωση των δραστών, η μη στέρηση της άδειας οδήγησης, ο χαρακτηρισμός «αμέλεια» για κάθε παράβαση στο οδικό δίκτυο, η διατίμηση της ανθρώπινης ζωής στην ποινή μερικών μηνών φυλάκισης, αποτελούν το γόνιμο έδαφος για τη μετατροπή των δρόμων σε σφαγεία και για την απογείωση του φιλοτομαρισμού με την εγκατάλειψη των θυμάτων.

 

Πλούσιοι και λαθρεπιβάτες!

Στην υποκριτική διαγραφή προστίμων που επιβλήθηκαν σε ορισμένους ανέργους για μη καταβολή εισιτηρίου στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας, για το διάστημα 2 Ιουλίου 2010 έως 2 Ιουλίου 2015, θα προβεί ο ΟΑΣΑ. Με έγγραφο του υπουργού Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη, ορίζεται ως προϋπόθεση το να ήταν ο παραβάτης εγγεγραμμένος στον ΟΑΕΔ τη μέρα της παράβασης ή τη μέρα δημοσίευσης του νόμου για τη ρύθμιση. Δεν θέλει να ξέρει ο υπουργός τι σημαίνει μητρώα του ΟΑΕΔ, τα οποία θα έπρεπε να ενημερώνονται αυτομάτως και από τους υποχρεωτικούς καταλόγους απολύσεων και προσλήψεων εργαζομένων στις επιχειρήσεις, και όχι να φιλτράρονται από τη γραφειοκρατία και τους ηλεκτρονικούς πειραματισμούς του Οργανισμού. Ούτε εξετάζει πόση νομιμότητα υπάρχει σε αυτόν το 700πλασιασμό του εισιτηρίου-δημοσίου εσόδου… Μάλλον πιστεύουν ορισμένοι εκεί στην κυβέρνηση ότι οι φτωχοί «λαθρεπιβάτες» της τελευταίας πενταετίας διαθέτουν αίφνης υπουργικά εισοδήματα.

 

«Ο άλλος άνθρωπος»

Η ιδέα της κοινωνικής κουζίνας «Ο άλλος άνθρωπος» γεννήθηκε από μια ομάδα εθελοντών που πήραν την πρωτοβουλία να ζητήσουν από τους παραγωγούς στις λαϊκές ένα προϊόν και άρχισαν να μαγειρεύουν υπαίθρια και να τρώνε το φαγητό μαζί με τον υπόλοιπο κόσμο, ώστε να έρθουν όλοι πιο κοντά και για να σπάσει και η ντροπή που ένιωθαν κάποιοι όταν τους μοίραζαν μαγειρεμένο φαγητό. Στις 7-8 Δεκεμβρίου γιορτάζουν τα πέντε χρόνια λειτουργίας τους και μας προσκαλούν στις διήμερες εκδηλώσεις με καλλιτέχνες στην Αρχιτεκτονική, στο Γκάζι. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Όποιος θέλει μπορεί να προσφέρει αλεύρι, ζυμαρικά, όσπρια, πλαστικά μαχαιροπήρουνα, ποτήρια και πιάτα μιας χρήσης, καφέ, γάλα.

Σχόλια

Exit mobile version