Αρχική κοινωνία «Ελληνικός Χρυσός» και στην Καλαμαριά;

«Ελληνικός Χρυσός» και στην Καλαμαριά;

Τα… αργύρια της προπαγάνδας αρνούνται οι γονείς των Ακαδημιών του Απόλλωνα

Ο Απόλλων Καλαμαριάς πάντοτε έριχνε τα αγωνιστικά δηλητηριώδη του βέλη προς τις αντίπαλες ομάδες, όπως άλλωστε περιγράφει το παλαιό και γνωστό σύνθημα των φιλάθλων του: «Ο Απόλλων περιέχει δηλητήριο τρομερό». Σήμερα που τα πράγματα πονήρεψαν, κινδυνεύει ο ίδιος και μάλιστα το πιο αγνό του κομμάτι –τα «τσικό» της Ακαδημίας του– αφού κινδυνεύει να αποτελέσει εργαλείο προπαγάνδας της «δηλητηριώδους» εταιρίας «γεννήθηκα για την καταστροφή» Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.
Οι γονείς των παιδιών που φοιτούν στις Ακαδημίες ποδοσφαίρου του ΜΓΣ Καλαμαριάς «Απόλλων» διαμαρτύρονται για την προβολή λογότυπου της Hellas Gold-Ελληνικός Χρυσός Α.Ε στις προπονητικές και τις αγωνιστικές εμφανίσεις των αθλητών των Ακαδημιών. Πιο συγκεκριμένα, από τις 3/10/2013, όταν ξεκίνησε η παραλαβή των προπονητικών ενδυμασιών των παιδιών της Ακαδημίας αντίκρισαν τυπωμένο στο πρόσθιο μέρος των στολών το λογότυπο της εταιρίας. Στη συνέχεια ενημερώθηκαν πως το ίδιο λογότυπο θα υπάρχει και στις επίσημες αγωνιστικές στολές των Ακαδημιών λόγω χορηγίας της συγκεκριμένης εταιρίας προς τον Απόλλωνα. Κατόπιν  αιτήματος τους, στις 4/11/2013 παρευρέθησαν στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ομάδας, όπου και έκαναν γνωστή την κατηγορηματική τους αντίθεση στην απόφαση αναγραφής του λογότυπου της εταιρίας στις φανέλες που θα φορέσουν τα παιδιά τους.
Η απάντηση της διορισμένης από το Πρωτοδικείο διοίκησης  της ομάδας προς τους γονείς ήταν πως «όποιο παιδί-γονέας δεν πειθαρχήσει στην απόφαση δεν θα μπορεί να συμμετέχει στα αγωνιστικά πρωταθλήματα της φετινής περιόδου». Γεγονός το οποίο στην πράξη οδηγεί παιδιά και γονείς να αναζητήσουν Ακαδημίες εκτός Απόλλωνα, κάτι που φυσικά δεν είναι στις προθέσεις τους. Η αδιάλλακτη –από ό,τι μέχρι τώρα φαίνεται– στάση της διοίκησης δημιουργεί μέγα θέμα στην τοπική κοινωνία, που μαζί με όλη την πόλη της Θεσσαλονίκης και κινήματα από όλη τη χώρα έχει δείξει την αμέριστη συμπαράστασή της στον αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής ενάντια στα σχέδια της εν λόγω εταιρίας. Ας σημειωθεί ότι το ύψος της χορηγίας από την «Ελληνικός Χρυσός» προς τον ερασιτέχνη Απόλλωνα είναι γύρω στα 25.000 ευρώ.
Το ζήτημα τέθηκε στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Καλαμαριάς στις 4-11-2013 από σύμβουλο της Λαϊκής Συσπείρωσης. Το ίδιο συμβούλιο είχε, ήδη από τον Δεκέμβριο 2012, εγκρίνει ομόφωνα ψήφισμα ενάντια στη λειτουργία των μεταλλείων στις Σκουριές. Η στάση της δημοτικής αρχής χαρακτηρίζεται από εκκωφαντική σιωπή. Ξεκάθαρη απάντηση δεν δόθηκε. Μάλιστα κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας εξέφρασαν την άποψη ότι η ομάδα έχει ανάγκη από χορηγίες. Θέλουν μήπως να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα ή να πατήσουν σε δύο βάρκες; Σιγή ιχθύος όμως παρατηρείται και από άλλες παρατάξεις – όπως συμβαίνει εξάλλου και για το άλλο μεγάλο θέμα του παραλιακού μετώπου στο Καραμπουρνάκι και τον συνεχή και σε όλα τα επίπεδα, αγώνα με νίκες, που δίνουν οι κάτοικοι για τη μη οικοδόμηση της περιοχής.
Από τη μεριά τους οι γονείς δηλώνουν: «Είμαστε πέρα από κάθε κομματική ή παραταξιακή σκοπιμότητα στο πλευρό των κατοίκων της Χαλκιδικής που αγωνίζονται για το καλό του τόπου τους και θεωρούμε ανήθικο να χρησιμοποιούνται ανήλικοι αθλητές ως μέσο προβολής μιας εταιρίας που τουλάχιστον αυτή τη στιγμή φέρεται να προκαλεί όλη αυτή τη δυσαρέσκεια. Δηλώνουμε ότι τα παιδιά μας δε θα φέρουν στις φανέλες τους τη συγκεκριμένη διαφήμιση. Καλούμε τέλος τη διοίκηση του ερασιτέχνη να καλέσει σε ανοιχτή συνάντηση τους γονείς των Ακαδημιών έτσι ώστε μέσα από ανταλλαγή προτάσεων να δοθεί η πιο συμφέρουσα λύση για τον σύλλογο». Σε αυτή την κατεύθυνση άρχισε συλλογή υπογραφών.
Στην περασμένη αγωνιστική, γονείς και κάτοικοι ενημέρωσαν τους φιλάθλους έξω από το γήπεδο πριν από το παιχνίδι του Απόλλωνα με τον Κερκυραϊκό. Η ανταπόκριση υπήρξε αρκετά θετική. Η Πρωτοβουλία Κατοίκων για το Παραθαλάσσιο Μέτωπο και τους Ελεύθερους Χώρους, μαζί με τους κατοίκους και τους φιλάθλους της Καλαμαριάς απαιτεί την άμεση παρέμβαση του Δημάρχου και όλου του δημοτικού συμβουλίου ώστε να αποσυρθούν οι επίμαχες φανέλες και να επιστραφούν τα «αργύρια» της άλωσης και της προπαγάνδας στην «αξιότιμο» πλην όμως περιβαλλοντοκτόνο –και όχι μόνο– εταιρία. Απευθύνει κάλεσμα προς όλους τους δημότες να παρευρεθούν στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου όπου και θα συζητηθεί το θέμα, μαζί με το θέμα το σχετικό με την άρση της αναστολής των οικοδομικών εργασιών στο Καραμπουρνάκι από τη μεριά της δημοτικής αρχής με το επιχείρημα ότι υπάρχει η αναστολή του υπουργού.

Γιάννης Καϊμακτσίδης

Σχόλια

Exit mobile version