Εκλογικό θεωρείο (φ.448)

«ΤΟ» νέο

Όλα τα κρατικά κανάλια παρουσίασαν ως πολύ σημαντική είδηση το γεγονός πως ο κύριος Τσιτουρίδης πρώην μέλος της Ν.Δ. και υπουργός των κυβερνήσεων Καραμανλή, ίδρυσε νέο κόμμα με την ονομασία «Έλληνες Ριζοσπάστες».

Το ενδιαφέρον των «αντικειμενικών» κρατικών (κυβερνητικών) ΜΜΕ είναι δεδομένο για κάθε κίνηση που πιθανά θα κόψει ψήφους από τον κύριο αντίπαλο, δηλαδή την Ν.Δ. Και τίποτα άλλο.

Θα είχε ενδιαφέρον ένα ρεπορτάζ για το πόσα κόμματα ζητούν την ψήφο του ελληνικού λαού στις κάλπες το 2019. Πόσες δεκάδες κόμματα, πραγματικός συνωστισμός…

 

Κι αφού λέμε την λέξη «συνωστισμός»

Η κ. Μαρία Ρεπούση απέσυρε το ενδιαφέρον της να κατέλθει με τον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές. Και δίκαια διαμαρτυρήθηκε. Όχι για τον συνωστισμό ψηφοδελτίων, αλλά για τα παιχνιδάκια του επιτελείου, που ενώ κάνει τις εκλογές με σταυρό δεν ανακοινώνει έγκαιρα τους υποψήφιους ώστε να «δώσουν τη μάχη». Τι να κάνουμε αφού το επιτελείο τρώει πόρτα από ηχηρά ονόματα και πρέπει κάτι να κάνει έστω την τελευταία στιγμή.

Λογικό είναι κάποιος λογικός και επώνυμος να μην θέλει εύκολα να εκτεθεί –εκτός αν έχει άλλους λόγους και αιτίες– με το κυβερνών κόμμα τώρα που έχει πάρει την μεγάλη κάτω βόλτα. Κανείς δεν θέλει να γίνει ντεκόρ σε θίασο που σταματά τις εμφανίσεις και απλά ορισμένοι πρωταγωνιστές επιζητούν να διασωθούν σε επόμενη παράσταση.

Σκάρλετ – Πάμελα

Μπορεί ο Εουκλίντες Τσακ Αλώτος (Τσάκ Νόρις) να φαντασιώνεται την Σκάρλετ Γιόχανσον και να κλείνει ένα ραντεβού μαζί της, αλλά ο σταρ είναι άλλος. Είναι ο Γ. Βαρουφάκης που βγαίνει και φωτογραφία με την Πάμελα Άντερσον. Τι σχέση έχουν όλα αυτά με την εκλογές; Η δημόσια εικόνα του καθένα, το φαίνεσθαι πάει μαζί με το να είσαι συμβατός με το σύστημα (το οποίο κριτικάρεις ή δηλώνεις ότι το αντιμάχεσαι). Η αισθητικοποίηση της πολιτικής πρώτο βήμα του μεταμοντερνισμού.

 

Αχ αυτός ο αντιπρόεδρος…

Ο Γ. Δραγασάκης μίλησε και ανέφερε ότι η κυβέρνηση κι ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν διαπράξει «ασυγχώρητα λάθη» αλλά οι πολίτες θα τους ξαναψηφίσουν. Χρησμός, διαφοροποίηση, αποστάσεις από κάποιους, ήρθε η ώρα να λαλήσει όσα γνωρίζει και σε όσα έχει πρωταγωνιστήσει; Ποιος ξέρει. Έσσεται ήμαρ…

 

Πρόσεχε που κάθεσαι και ποιος είναι πλάι

Μεγάλη πολεμική άνοιξε ανάμεσα σε ΝΑΡ και ΛΑΕ γιατί το πρώτο «την έπεσε» στον Παναγιώτη Λαφαζάνη επειδή στον εορτασμό της 25ης Μαρτίου στην Καλαμάτα βρέθηκε στην εξέδρα των επισήμων δίπλα σε έναν πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής. Βέβαια προξενεί εντύπωση η σφοδρότητα της αντιπαράθεσης και μάλιστα για ένα «τόσο σοβαρό» θέμα. Περισσότερο εντύπωση κάνει η επιμονή σε μια γραμμή ενότητας ανάμεσα σε ΚΚΕ, ΛΑΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ ως τάχα προϋπόθεση μιας ανάκαμψης. Αφού κανείς δεν την θέλει και όποιος την θέλει είναι απλά αφελής γιατί κανείς από όσους αναφέρεται η πρόταση δεν το θέλει… Άλλωστε η «ενότητα της Αριστεράς» με κάποια έννοια προωθήθηκε και δοκιμάστηκε δια του ΣΥΡΙΖΑ. Η ενότητα της Αριστεράς (ΚΚΕ+ΛΑΕ+ΑΝΤΑΡΣΥΑ) τι έχει να προσφέρει περισσότερο και γιατί;

Σχόλια

Exit mobile version