Αρχική στήλες Εδώ είναι Βαλκάνια Εδώ είναι Βαλκάνια (4/9/2021)

Εδώ είναι Βαλκάνια (4/9/2021)

Επιμέλεια: Γιώργος Κυριακού

Αυτός αρχικά μίλησε για 1.000 Αφγανούς. Αυτή είπε: «Άγνωστος ο αριθμός». Μετά Αυτός δήλωσε: «Περιμένουμε τους πρώτους 3.000». Έπειτα ανέβηκε στις 4.000, και συμπλήρωσε: «Είμαστε κάποτε όλοι Αφγανοί». Αυτός είναι ο too much Αλβανός πρωθυπουργός. Αυτή είναι η Γιούρι Κιμ, πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Αλβανία.

► Ο Αλεξάντερ Σόρος καλωσόρισε στο Δυρράχιο τους πρώτους Αφγανούς, που ήταν μέλη της οργάνωσης «Ανοιχτή Κοινωνία» στην Καμπούλ. Αυτή η «ανοιχτή κοινωνία» κλείνει σπίτια και χώρες.

► Η Κροατία επίσημα μέσα στο καλοκαίρι γιόρτασε την επιχείρηση «Θύελλα» (1995), που κόστισε έναν μέχρι στιγμής όχι καταγεγραμμένο αριθμό Σέρβων νεκρών και 200.000 πρόσφυγες από την Κράινα. Ε, τι λέει το κίνημα που μιλά για τη Σρεμπρένιτσα; Απορία (προοδευτικού) ψάλτου βηξ.

► Η νέα πρωθυπουργός της Μολδαβίας Νατάλια Γαβριλίτα είναι έμπειρη ακτιβίστρια: με πλούσιο έργο στο Παγκόσμιο Ταμείο Καινοτομίας και στην Παγκόσμια Τράπεζα, τώρα αναλαμβάνει τα ηνία της χώρας για ιδιωτικοποιηθεί ό,τι απέμεινε δημόσιο.

► Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Ζόραν Ζάεφ τιμήθηκαν με το Βραβείο Ειρήνης Βεστφαλίας για τη συμφωνία των Πρεσπών. Σε άλλες ειδήσεις, η Β.«Μ.» υπέγραψε πενταετή συμφωνία στρατιωτικο-οικονομικής συνεργασίας με την Τουρκία για την προμήθεια εξοπλισμού πυροβολικού, τον εκσυγχρονισμό του στρατού και τη στρατιωτική εκπαίδευση. Βεστφαλία και ξερό ψωμί.

► Χιούμορ α λα Καρακατσάνοφ (ακροδεξιός πρώην υπουργός Άμυνας της Βουλγαρίας): «Είναι φυσιολογικό ο Ζάεφ να δέχεται πρόσφυγες από το Αφγανιστάν, γιατί την εποχή του Γκρούεφσκι αποκαλύφθηκε ότι εκεί ζουν απόγονοι των αρχαίων Μακεδόνων».

► Καλά νέα: Εκατοντάδες ντόπιοι από τη δυτική Σερβία, ακτιβιστές, πολιτικοί της αντιπολίτευσης κ.ά. πραγματοποίησαν συγκέντρωση στη Λόζνιτσα κατά των τροποποιήσεων του τοπικού πολεοδομικού σχεδίου, που ευνοεί την εξόρυξη λιθίου από τη Rio Tinto (πολυεθνική εταιρία εξόρυξης που κατηγορείται για την καταστροφική δραστηριότητά της σε Νέα Γουινέα, Μαδαγασκάρη, Μογγολία, Μοζαμβίκη, Ινδία, Ινδονησία και σε εδάφη ιθαγενών στην Αυστραλία…).

► «Κάθε χωριό έχει 3-4 τζαμιά… Το να κτίζονται 2 και 4 νέα τζαμιά, και να στολίζεται ο μιναρές με χρυσό σε μια περιοχή που δεν υπάρχουν νηπιαγωγεία και νοσοκομεία, δεν είναι σωστό…». Τάδε έφη ο ιμάμης του χωριού Μάτετς στο Κουμάνοβο της Β.«Μ.», όπου κυριαρχεί η αλβανική μειονότητα. Να αγιάσει το στόμα σου ιμάμη μου.

► Ανεστάλη η κατασκευή δύο υδροηλεκτρικών σταθμών στη Βόρεια Αλβανία μετά από διαμαρτυρίες των κατοίκων. Καλό κι αυτό το νέο.

 

Σχόλια

Exit mobile version