Αρχική κοινωνία εργασία Συνέχεια του διαίρει και βασίλευε στον ΟΤΕ

Συνέχεια του διαίρει και βασίλευε στον ΟΤΕ

Στη σύγχρονη εποχή, ακόμα και η σκέψη να μιλούμε γενικά για τη συλλογική δράση των εργαζομένων, βρίσκει πολλούς διαφωνούντες, καθώς η κυρίαρχη λογική έχει εισχωρήσει σε πλήθος μυαλών. Και όχι χωρίς αιτία, καθώς ο κατακερματισμός και ο διαχωρισμός των εργαζομένων σε ομάδες, υπο-ομάδες και κατηγορίες, δεν είναι απλά γεγονός, αλλά συνειδητή πολιτική επιδίωξη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα προκύπτει από την συνάντηση, την Τρίτη 4/11/2014, αντιπροσωπείας της ομοσπονδίας των εργαζομένων του ΟΤΕ, με τη διοίκηση της εταιρίας.

Έπειτα από πίεση του συνδικάτου, για πρώτη φορά στο τραπέζι μπήκε θέμα ένταξης συναδέλφων τους, δυστυχώς όχι όλων, που εργάζονται στη θυγατρική του ΟΤΕ, ΟΤΕplus. Να θυμίσουμε ότι οι εργαζόμενοι στην εν λόγω εταιρία, «απολαμβάνουν» πολύ χαμηλούς μισθούς και προσλαμβάνονται για συγκεκριμένο έργο το οποίο πολλές φορές αλλάζει μετά από κάποιο χρονικό διάστημα ώστε να μη βοηθάει στην απόκτηση προϋπηρεσίας. Στην ένταξη μέρους των παραπάνω εργαζομένων, η διοίκηση του οργανισμού δήλωσε πως το συζητά. Δεν συζητά όμως, σε καμία περίπτωση, την ένταξή τους στο ισχύον μισθολόγιο του ΟΤΕ.

Τονίστηκε επίσης ότι η ένταξη δεν αφορά όσους εργάζονται σε αμιγώς υπηρεσία τηλεφωνικού κέντρου, μιας και τους εργαζόμενους της OTEPLUS οι οποίοι εργάζονται σε αμιγή υπηρεσία τηλεφωνικού κέντρου, ο ΟΤΕ θέλει από τις αρχές του επόμενου έτους να τους μεταφέρει στην e-value, μια εταιρία με ακόμα χειρότερους όρους εργασίας, στην οποία σκοπεύει να μεταφέρει όλες τις «αμιγείς υπηρεσίες τηλεφωνικού κέντρου».

Σχόλια

Exit mobile version