Αρχική διεθνή Μποϊκοτάζ στο κατοχικό κράτος!

Μποϊκοτάζ στο κατοχικό κράτος!

Πολλαπλασιάζονται στην Κατεχόμενη Παλαιστίνη οι δολοφονίες νέων κυρίως ανθρώπων από τον ισραηλινό στρατό και από ένοπλους εποίκους. Συχνά μάλιστα, όπως συνέβη αυτήν την εβδομάδα στην περίπτωση του Μοχάμεντ Τζιμπρίν, δεν προλαβαίνουν καν να βάλουν εκ των υστέρων δίπλα στα σώματα των δολοφονημένων Παλαιστινίων το «καθιερωμένο» μαχαίρι που εμφανίζεται σε στημένες φωτογραφίες, ώστε τάχα να δικαιολογεί την εν ψυχρώ εκτέλεσή τους. Σε άλλες περιπτώσεις, όπως (πάλι αυτήν την εβδομάδα) στη δολοφονία του Σαάντ Σαλάχ και του Οάς Σαλαμέχ, 20 και 16 ετών αντίστοιχα, δεν τηρούνται ούτε τα προσχήματα – και οι δύο δολοφονήθηκαν στη διάρκεια επιδρομής στο προσφυγικό στρατόπεδο Τζενίν.

Ταυτόχρονα καθημερινές είναι και οι κατεδαφίσεις σπιτιών Παλαιστινίων ώστε να επεκταθούν οι παράνομοι κατοχικοί εποικισμοί, ή για να τιμωρηθούν οι οικογένειες «τρομοκρατών» (οι σιωνιστές έχουν μάθει καλά τη ναζιστική αρχή της «συλλογικής ευθύνης»…), με αποτέλεσμα χιλιάδες άνθρωποι να μένουν στα ερείπια των σπιτιών τους ή στους δρόμους. Το ίδιο συχνές είναι και οι εισβολές σε κτίρια Παλαιστινιακών ΜΜΕ, όπου καταστρέφουν μηχανήματα και έπιπλα και δημεύουν υπολογιστές, όπως συνέβη προχθές στην έδρα του Παλαιστινιακού Πρακτορείου Ειδήσεων Al Quds – χωρίς να ιδρώνει το αυτί κανενός από τους επιφανείς δυτικούς δημοσιογράφους που εξανίστανται σε άλλες περιπτώσεις. Τέλος, δεκάδες Παλαιστίνιοι συλλαμβάνονται αυθαίρετα κάθε μέρα, μεταξύ των οποίων και παιδιά – τελευταίες τέτοιες συλλήψεις, αυτήν την εβδομάδα, του 11χρονου Χατάμπ Μπαργιάς στην Τζουντέιρα και του 12χρονου Ιντί Νασέρ στην Ιερουσαλήμ.

Πολλοί από τους συλληφθέντες δεν περνούν καν από κατοχικό στρατοδικείο, αφού δεν βαρύνονται με καμιά συγκεκριμένη κατηγορία. Έτσι, τιμωρούνται με «διοικητική κράτηση», δηλαδή φυλάκιση χωρίς δίκη. Μεταξύ αυτών, αυτήν την εβδομάδα πάντα, η Χαλίντα Τζαράρ, βουλευτίνα του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PFLP), η Χιτάμ Σααφίν, πρόεδρος της Ένωσης Επιτροπών Παλαιστινίων Γυναικών, και 9 ακόμη Παλαιστίνιοι που είχαν απαχθεί ξημερώματα από τα σπίτια τους πριν δύο εβδομάδες. Έχει λοιπόν σημασία να δυναμώσει η υποστήριξη στο διεθνές κίνημα BDS (Μποϊκοτάζ, Αποεπένδυση και Κυρώσεις) ενάντια στο κατοχικό κράτος, που αυτές τις μέρες συμπληρώνει 12 χρόνια αγώνων. Πόσο μάλλον που σε μια σειρά χώρες της Δύσης επιχειρείται να τεθεί εκτός νόμου!

Σχόλια

Exit mobile version