Η εποχή της καπνοαπαγόρευσης στα blogs.

Διακοπές τέρμα, λεφτά τέρμα, δουλειά τέρμα, ασφάλιση τέρμα, δημόσια ιατρική περίθαλψη τέρμα, παιδεία… τέλμα, δημοκρατία άλλο τέλμα, δάνεια τέρμα, σεξ τέρμα, διασκέδαση τέρμα, ποτά τέρμα, ξενύχτια τέρμα, αυτά που ξέραμε τέρμα, τσιγάρο τέρμα;

Με βιτριολικό χιούμορ blogers εκφράζουν την… ευγνωμοσύνη τους στην κυβέρνησή μας, για την ολική απαγόρευση του καπνίσματος, εκθειάζουν το… θεσμό του καταδότη καπνιστών, θαυμάζουν την… επιστράτευση αστυνομίας λιμενικού και λοιπών δυνάμεων για την ΑΥΣΤΗΡΗ ΤΙΜΩΡΙΑ των παραβατών (για το καλό μας).

Ένας, μάλιστα, υποστηρίζει πως αν και δεν είναι καπνιστής θα αρχίσει τώρα το κάπνισμα, λόγω του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν», ενώ άλλοι διακηρύσσουν πως όλα τούτα εντάσσονται σε μια στρατηγική υποταγής και διαμόρφωσης πειθήνιων υπηκόων. Και μέσα από όλες σχεδόν τις αναρτήσεις για το θέμα, αναδεικνύεται το πόσο αναξιόπιστες είναι οι «αρχές» -εγχώριες και παγκόσμιες- όταν μιλούν και ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ για το καλό μας. Δεν πάει πολύς καιρός που λυσσομανούσε η υστερία ενημέρωσης για τον ιό των χοίρων και τα εμβόλια που έπρεπε, πάσει θυσία, να πουληθούν. Το αποτέλεσμα αποδείχτηκε φιάσκο με όφελος δισεκατομμυρίων για τους κατασκευαστές του εμβολίου και με κοροϊδία άνευ αιδούς των υπηκόων, διεθνώς.

Όταν ήρθαν να πάρουν τους καπνιστές δεν αντέδρασα,
δεν ήμουν καπνιστής  
https://evriteros.blogspot.com
[ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΜΕΛΩΝ]

Η ολοκληρωτική καταστολή στο 50% του ενεργού πληθυσμού που καπνίζει δεν γίνεται για να προστατεύσει την υγεία μας. Η λογική «διαίρει και βασίλευε» που εφαρμόζει το κεφάλαιο, κυρίως στις εργασιακές σχέσεις στην αντικαπνιστική εκστρατεία, είναι πολύ πιο ισχυρή και με μεγάλο έρεισμα στην ελληνική κοινωνία.
Νέο κύμα απαγορεύσεων προετοιμάζεται, πολύ πιο σκληρών και περιοριστικών για τις δημοκρατικές και λαϊκές ελευθερίες. Και για άλλη μια φορά η κοινωνία θα διχαστεί, για άλλη μια φορά το «κόμμα των νοικοκυραίων» θα τεθεί αντιμέτωπο με τον κόσμο που αντιστέκεται στη βαρβαρότητα και το φασισμό.

O Καπνιστής -μια εκλεκτή
ποιητική συνεργασια
Νοσφεράτου και ΡΟΔΙΑΣ
https://nosferatos.blogspot.com/

Στο ένα χέρι μου κρατώ
ένα ποτήρι με ποτό,
με τ’ άλλο χέρι μου θα πάρω
απ’ το πακέτο ένα τσιγάρο…
Και θα καπνίζω, θα καπνίζω, θα καπνίζω, με συννεφάκια το ταβάνι θα γεμίζω…
Και δαχτυλίδια, δαχτυλίδια, δαχτυλίδια, με τον καπνό θα κάνω όμορφα στολίδια…
Στου Παραδείσου την αυλή
λαλεί γλυκόλαλο πουλί,
κι οι κολασμένοι, πάρα κάτω,
στης πίσσας κολυμπούν τον πάτο…
Στο καπνιστήριο θα μπω που ‘ναι στη μέση,
για να καπνίζω το τσιγάρο που μ’ αρέσει…

Αυτό δεν είναι μια πίπα
https://stahtikaiburberry.blogspot.com/

Με αφορμή την εφαρμογή του νέου αντικαπνιστικού νόμου, κάθε φορά που ένας σερβιτόρος ή το αφεντικό διαμαρτυρηθεί, υπενθυμίστε του αυτή τη διαφορά ανάμεσα στην απεικονιστική αναπαράσταση της έννοιας στην οποία απευθύνεται η απαγόρευση και στη πραγματικότητα στην οποία αυτή αναφέρεται και που μόλις την ανάψατε και ανυπομονείτε να ρουφήξετε. Η ώρα που θα κάνει το αφεντικό να ξύσει το κεφάλι του αναζητώντας το, καλά κρυμμένο στην υλικότητα του αντικειμένου που του προβάλλετε κοινωνικό πλαίσιο, θα είναι αρκετή για μερικές διασκεδαστικές ρουφηξιές ή για να προλάβετε να απομακρυνθείτε πριν διεγείρετε για τα καλά τα απολίτιστα πρωτογονικά του ένστικτα.

Βαθύ κόκκινο
https://tsak-giorgis.blogspot.com/2010/09/blog-post_9807.html

Πάθος ατελείωτο από την υπουργό Υγείας, Μ. Ξενογιαννακοπούλου, που δηλώνει πως από 1η Σεπτέμβρη τέρμα το κάπνισμα σε όλους τους χώρους. Για το καλό μας το κάνει. Μην πάθουμε έμφραγμα, καρκίνο και τέτοια πράγματα.
Σε περίπτωση πάντως που κάτι πάθουμε, έχει φροντίσει για μας. Τα δημόσια νοσοκομεία είναι πλήρη από γιατρούς και νοσοκόμους, η Πρωτοβάθμια Υγεία στην επαρχία πετάει, τα κρεβάτια ΜΕΘ περισσεύουν σε όλη τη χώρα και γενικώς η Υγεία παρέχεται δωρεάν.
Υποθέτουμε ότι και στον επερχόμενο προϋπολογισμό τα κονδύλια για την Υγεία θα είναι, τουλάχιστον, τετραπλάσια από τα περσινά. Τέτοιο ενδιαφέρον για την υγεία μας, δεν μπορεί, θα έχει και οικονομική αντανάκλαση».

Η Ελλάς ευγνωμονούσα
https://anatolikatisedem.blogspot.com/

Κουράγιο συνέλληνες. Η χώρα θα σωθεί από την κατάρρευση.
Φαίνεται φως στο βάθος του τούνελ:
Από σήμερα αρχίζει η πλήρης απαγόρευση του καπνίσματος με βαρύτατα πρόστιμα για τους παραβάτες.
Από σήμερα μια ένδοξη σελίδα στην Ιστορία της Ελλάδας αρχίζει: η Εποχή της Καπνοαπαγόρευσης.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!