Αρχική στήλες όσα θάφτηκαν Ας μπλοκάρουμε τη μηχανή του πολέμου!

Ας μπλοκάρουμε τη μηχανή του πολέμου!

Το βράδυ της Τετάρτης 30 Μαρτίου φοιτητές και φοιτήτριες του Πανεπιστημίου La Sapienza στη Ρώμη κατέλαβαν τη Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών. Η κατάληψη στοχεύει στην έκφραση αλληλεγγύης προς τους λιμενεργάτες της Γένοβας και διαμαρτυρίας για την αποστολή όπλων στην Ουκρανία με απόφαση της «οικουμενικής» κυβέρνησης Ντράγκι. Στην ανακοίνωσή τους οι φοιτητές τονίζουν:

«Σε μια ιστορική στιγμή όπως η τωρινή πιστεύουμε ότι είναι απαραίτητο να δημιουργηθούν χώροι, ξεκινώντας από αυτούς της εκπαίδευσης, για συζήτηση και δράση. Δύο χρόνια μετά το ξέσπασμα της πανδημίας Covid-19 και το άδειασμα όλων των κοινωνικών χώρων και των τόπων συνεύρεσης, καταλάβαμε τη Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών. Ο λόγος είναι ότι εμείς οι νέοι, μπροστά στην καταστροφή του πολέμου στην Ουκρανία, νιώθουμε την ανάγκη να μιλήσουμε για την ειρήνη, να επιβεβαιώσουμε ότι οι χώροι της γνώσης δεν είναι ουδέτεροι. Τα θύματα των πολέμων είναι πάντα οι λαοί. Η αλληλεγγύη μας απευθύνεται στον ουκρανικό και τον ρωσικό λαό, που εμπλέκονται σε μια κλιμάκωση η οποία προκλήθηκε από τις ιμπεριαλιστικές πολιτικές του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας…

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι με τους αγωνιζόμενους λιμενεργάτες της Γένοβας, οι οποίοι καλούν αύριο σε απεργία προκειμένου να καταγγείλουν την εγκληματική συνενοχή της Ιταλίας στη διεθνή διακίνηση όπλων – τώρα και προς την Ουκρανία. Οι λιμενεργάτες εδώ και χρόνια κινητοποιούνται ενάντια στην αποστολή όπλων στην Υεμένη, όπου μαίνεται ένας πόλεμος που συγκαλύπτεται από τη Δύση και ξεχνιέται από τα κυρίαρχα ΜΜΕ. Σε μια στιγμή κατά την οποία η κυβέρνηση εγκρίνει την αύξηση των στρατιωτικών δαπανών, και το βάρος του πολέμου πέφτει πάλι στους ώμους των εργαζομένων και της νεολαίας, στεκόμαστε στο πλευρό των λιμενεργατών που με κουράγιο μπλοκάρουν τα λιμάνια για να εμποδίσουν τη διακίνηση όπλων.

Ούτε δεκάρα, ούτε τουφέκι, ούτε στρατιώτης για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. Ας μπλοκάρουμε τη μηχανή του πολέμου, από τα λιμάνια μέχρι τα πανεπιστήμια».

Σχόλια

Exit mobile version