Αρχική πολιτική αυτοδιοίκηση Αποφασίζουμε εμείς για τη ζωή μας

Αποφασίζουμε εμείς για τη ζωή μας

Το Δίκτυο Πολιτών Χολαργού–Παπάγου με επικεφαλής τον Περικλή Ζήκα ανανεώνει τις δεσμεύσεις του

Στη ζοφερή εποχή της απόλυτης συναλλαγής που ζούμε, που αφθονεί η υποκρισία και η πολιτική εξαπάτηση, που η αντιστροφή των εννοιών των λέξεων τείνει να γίνει κανόνας, με κορυφαία παραδείγματα τη μετατροπή από τον πρωθυπουργό του περήφανου «Όχι» του ελληνικού λαού στο «Ναι» της υποταγής σε όλα και την ψευδεπίγραφη έξοδο από τα μνημόνια που πλασάρει η κυβέρνηση,

τo Δίκτυο Πολιτών Χ-Π, γνωστό και για τις κινηματικές δράσεις του, επιλέγει να ανανεώσει τις δεσμεύσεις του που ανέλαβε στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014. Τα διάφορα «success story» που πλασάρονται διαχρονικά, απέχουν πολύ από την πραγματικότητα που βιώνουμε και δεν μας καλύπτουν.

Μας επιφυλάσσουν το ρόλο του παρατηρητή/αποδέκτη των αποφάσεων και των έργων τους, ενώ ο σχεδιασμός και οι αποφάσεις για το σήμερα και το αύριο, οφείλει να στηρίζεται σε όλους μας.

Το «να μην το βάζεις κάτω» ειδικά στις παρούσες συνθήκες, είναι μία σημαντική πράξη-στάση. Έτσι, το Δίκτυο Πολιτών με επικεφαλής τον Περικλή Ζήκα αποφάσισε τη συνέχιση και ενδυνάμωση του αγώνα, χωρίς κομματικές εξαρτήσεις/στηρίξεις και συμμαχίες ανίερες μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο, για το κοινό όφελος των συμπολιτών του.

Καλεί τους συνοδοιπόρους του να χαλάσουν τα σχέδια στους προπαγανδιστές της ΤΙΝΑ (όλους αυτούς, δηλαδή, που θέλουν να μας επιβάλουν ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση) και να διεκδικήσουν μια ουσιαστικά καλύτερη ζωή σε μια καλύτερη πόλη.

Η διεκδίκηση όμως είναι άγνωστη λέξη για την πλειονότητα των εκπροσώπων των κατεστημένων δυνάμεων. Είναι μαθημένοι /ες να υποτάσσονται στις κεντρικές πολιτικές, να μην αμφισβητούν, ακόμη και να καμαρώνουν όταν τους επιβραβεύουν για την πλήρη υποταγή/συμμόρφωσή τους σε αυτές.

Υπάρχουν βέβαια και αυτοί που «διεκδικούν» από τη Δημοτική Αρχή, αλλά δεν διεκδικούν από τις εκάστοτε κυβερνήσεις και κυρίως δεν αμφισβητούν τις κεντρικές πολιτικές. Πλην όμως, οι εφαρμοζόμενες κεντρικές πολιτικές δεν είναι ουδέτερες, όπως επιχειρούν προωθηθούν. Είναι κομματικές πολιτικές που εξυπηρετούν και υπηρετούν οικονομικά συμφέροντα και στρέφονται ενάντια στα συμφέροντα της κοινωνικής πλειοψηφίας.

Υπάρχουν και αυτοί που σκόπιμα καμώνονται πως είναι ενάντια στις κομματικές παρεμβάσεις γενικώς και αορίστως, αλλά δεν θα τους δείτε ποτέ να εναντιώνονται πραγματικά στις εφαρμοζόμενες κομματικές πολιτικές και στα κόμματα που τις εφαρμόζουν. Στην πράξη συναλλάσσονται παρασκηνιακά με όλα τα κόμματα, τους μηχανισμούς και τα κομματικά στελέχη και δημοσίως μας πουλάνε «φύκια για μεταξωτές κορδέλες…».

«Διεκδικούν» με τον τρόπο αυτό (δηλαδή με ρητορείες πολιτικής εξαπάτησης) την αναγνώριση και καταξίωση τους στην τοπική κοινωνία, προβάλλοντας ως αξία τον διαχρονικό χαμαιλεοντισμό τους ως υπηρέτες (laquais) της εκάστοτε κομματικής/κυβερνητικής εξουσίας και ως «μαγκιά» την «ευφυή» υποταγή στις κεντρικές πολιτικές.

Η διεκδίκηση όμως είναι άγνωστη λέξη για την πλειονότητα των εκπροσώπων των κατεστημένων δυνάμεων. Είναι μαθημένοι /ες να υποτάσσονται στις κεντρικές πολιτικές, να μην αμφισβητούν, ακόμη και να καμαρώνουν όταν τους επιβραβεύουν για την πλήρη υποταγή/συμμόρφωσή τους σε αυτές

Η ανέλιξη όλων των ανωτέρω στην τοπική εξουσία δεν πρόκειται να προσφέρει τις αναγκαίες πολιτικές και λύσεις που έχει ανάγκη η πόλη μας στους κρίσιμους τομείς. Όταν δημόσια αλλά κυρίως παρασκηνιακά στηρίζουν τις εφαρμοζόμενες κεντρικές πολιτικές που υπονομεύουν και καταστρέφουν την κοινωνική συνοχή και διατηρούν το κατεστημένο (status quo) δεν γίνεται να προσδοκάς άλλες πολιτικές στο τοπικό επίπεδο που να αντιστρατεύονται τις κεντρικές πολιτικές.

To Δίκτυο Πολιτών Χ-Π καλεί κάθε πολίτη και κάθε συλλογικότητα που αντιτίθεται στις μνημονιακές πολιτικές καθώς και στις αντιδημοκρατικές ρυθμίσεις του «Καλλικράτη» και του «Κλεισθένη», που καταστρέφουν τη ζωή της πλειοψηφίας των συνδημοτών του και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, να δικτυωθούν/συστρατευτούν μαζί του στον αγώνα για ανάσχεση αυτών των πολιτικών, για ανατροπή του τοπικού δημοτικού κατεστημένου, για έναν Δήμο με δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών του, για τη συμμετοχή των δημοτών στη λειτουργία του, για ριζικές αλλαγές στην πόλη μας.

Δεν έχουμε ανάγκη από σωτήρες, όπως υποστηρίζει το Δίκτυο, από τεχνοκράτες-αυθεντίες της διαπλοκής, από παράγοντες που στα λόγια διαφωνούν αλλά αποδέχονται ασμένως τις κεντρικές πολιτικές επιλογές, από δήθεν «ανεξάρτητους υποψήφιους» που ασκούν εξαρτημένη πολιτική.

Σ’ αυτές τις σημαντικές εκλογές το Δίκτυο Χολαργού-Παπάγου ζητά δικαιωματικά την ψήφο των πολιτών, συστρατεύοντας όλες τις υγιείς δυνάμεις, για ένα δήμο βιώσιμο, συγκροτημένο, δημοκρατικό και ισότιμο για όλους τους πολίτες.

Είναι, πλέον, γεγονός πως δεν αφήνουμε άλλους να αποφασίσουν για μας, γιατί «αυτοί που είναι εναντίον της πολιτικής είναι υπέρ της πολιτικής που τους επιβάλλεται»! (Μ. Μπρεχτ)

Σχόλια

Exit mobile version