Αρχική περίπτερο ιδεών Από τους Ελληνόφωνους στους Ελληνοφόνους!

Από τους Ελληνόφωνους στους Ελληνοφόνους!

Φαίνεται ότι ορισμένοι υπουργοί διαισθανόμενοι το κενό που τους περιβάλλει με την έλλειψη δημιουργικών ιδεών και τη στασιμότητα στην παραγωγή αξιόλογου έργου στους τομείς τους, συνεχίζουν να απευθύνονται στην κοινωνία, εν είδει αντιπερισπασμού, με επικοινωνιακά τρικ, τα οποία όσο περνάει ο χρόνος και στενεύουν τα παπούτσια της εξουσίας, γίνονται όλο και πιο φαιδρά.

Αυτού του τύπου είναι και το νέο επικοινωνιακό εφεύρημα με τον βαρύγδουπο τίτλο «Καθιέρωση Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνοφωνίας και Ελληνικού Πολιτισμού», του οποίου την αιτιολογική έκθεση δεν μπορείς να πιστέψεις ότι την υπογράφουν τέσσερις υπουργοί και ένας υφυπουργός! Κατά το πρότυπο της «Γαλλοφωνίας» που αποτελεί μέρος της αποικιοκρατικής πολιτικής της Γαλλίας, οι συντάκτες του κειμένου διατείνονται ότι θα πάρουν πρωτοβουλίες «για τη συνεχή και την αδιάλειπτη διάδοση [της ελληνικής γλώσσας] σε κάθε δυνατή περίσταση». Υπουργοί που επικαλούνται τους «Έλληνες απανταχού της γης», ενώ εδώ και 15 μήνες έχουν αφήσει τον Ελληνισμό αβοήθητο να καταρρέει παγκοσμίως. Τρανταχτό παράδειγμα, η ολιγωρία του υπουργού Εξωτερικών και του αρμόδιου για τη Διασπορά υφυπουργού, οι οποίοι είχαν αφήσει επί ένα χρόνο κενή τη θέση του Γενικού Προξένου στη Μαριούπολη στην εμπόλεμη ζώνη της Ουκρανίας όπου είναι εγκλωβισμένος ο Ελληνισμός! Και η κατάσταση σε όλες τις ελληνικές κοινότητες δεν είναι καλύτερη, με τη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού να φυτοζωεί.

Πέρα απ’ αυτό, η αιτιολογική έκθεση είναι γεμάτη από μαργαριτάρια που δίνουν την εντύπωση ότι συντάχθηκε από κάποιο επαρχιακό εθνικιστή δάσκαλο. Ανάμεσα στ’ άλλα, αιτιολογείται η επιλογή της 20ής Μαΐου σαν «Παγκόσμια Μέρα dhmosΕλληνοφωνίας» ως μέρα γενεθλίων του Σωκράτη (τα οποία κανένας δεν γνωρίζει, αφού ακόμα και ο χρόνος γέννησής του δεν είναι βεβαιωμένος) και ως «ημερομηνία ενάρξεως της 1ης Οικουμενικής Συνόδου της Νίκαιας»! Αρχαία Ελλάδα και Χριστιανισμός σε ένα, κατά τα πρότυπα του εμβλήματος του Δήμου Αθηναίων που καθιερώθηκε επί δημαρχίας Αβραμόπουλου με το κεφάλι της θεάς Αθηνάς (πιο ειδωλολατρικό δεν γίνεται) στο μέσο του χριστιανικού σταυρού! Συν ένα σωρό άλλες μεγαλοστομίες που τις βρίσκεις σε εθνικιστικά σάιτ βήτα διαλογής, όπως «ο αριθμός των ανθρώπων που ομιλούν την Ελληνική γλώσσα, είτε ως μητρική, είτε ως δεύτερη γλώσσα, ανέρχεται σε 25 εκατομμύρια άτομα», την ώρα που ούτε οι περισσότεροι Έλληνες της Αμερικής δεν μιλούν ελληνικά!

Και πολλά άλλα κωμικοτραγικά σε ένα κείμενο μιας σελίδας, με τις φαρδιές τζίφρες Φίλη, Μπαλτά, Κουρουμπλή, Κοτζιά και Αμανατίδη!

Καλύτερα να την ονόμαζαν «Μέρα Ελληνοφόνων»!

 

Ελληνογρυλίζων,

Γκαούρ

Σχόλια

Exit mobile version