Αρχική πολιτική Αν είναι να ’ρθει θε να ’ρθεί, αλλιώς θα προσπεράσει

Αν είναι να ’ρθει θε να ’ρθεί, αλλιώς θα προσπεράσει

Ο πόλεμος έρχεται, φεύγει και ξαναγυρίζει αυτόν τον καιρό, όπως μερικές φορές ο έρωτας –ανίκατε μάχαν αυτός– άστατος και απειλητικός. Ο πόλεμος στις μέρες μας δεν είναι βέβαια και τόσο απροσδόκητος. Πολλοί παίζουν και φλερτάρουν μ’ αυτόν.Οι πιο σαφείς από όλους ήταν παραδόξως οι Κινέζοι, συνήθως δυσερμήνευτοι. Είχαν πει, πριν πάει ο Πούτιν να τους δει στο Πεκίνο, ότι θα βοηθήσουν έμπρακτα τους Ρώσους αν η Μόσχα αντιμετωπίσει άμεση ένοπλη επίθεση. Και τότε ούτε ο Θεός δεν θα μπορούσε να σας βοηθήσει, είπαν οι Κινέζοι στους Δυτικούς, κατά τα ΜΜΕ.

Πότε μπορεί να γίνει αυτό; Απάντηση: Όταν οι ΗΠΑ δεν θα μπορούν πλέον να ελέγχουν τους συμμάχους τους. Όταν, δηλαδή, η Δύση, βασικά οι Ευρωπαίοι, θα «απελευθερωθούν» και δεν θα ακολουθούν τις εντολές της Ουάσιγκτον. Οπότε οι ΗΠΑ θα έχουν το δίλημμα ή να απομονωθούν από την Ευρώπη και να χάσουν την παγκόσμια κυριαρχία, ή να καταφύγουν σε πόλεμο.

Δείγματα διάθεσης ανυπακοής της Δύσης είχαμε με τους εορτασμούς για τη Νίκη στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, όπου ο Μακρόν είχε τη «λαμπρή ιδέα» να προσκαλέσει στην Τελετή… και τον Πούτιν (!), οπότε οι Αμερικανοί έγιναν έξαλλοι και οι Γάλλοι τα μάζεψαν άρον-άρον. Ο Μακρόν ανίκανος να το προβλέψει! Δυσανασχετούν, όμως, και οι Γερμανοί όπου ο λαός βράζει για τις τιμές και το υποτίθεται ακροδεξιό AfD ανεβαίνει ενόψει ευρωεκλογών.

Οι κατηγορίες περί ακροδεξιάς συγκινούν όλο και λιγότερο, και αυτή η «κατηγορία» δεν φαίνεται να φέρνει βαθιές ανατροπές στις κάλπες. Γίνεται όμως όλο και σαφέστερο ότι φουσκώνει η λαϊκή οργή. Το επιχείρημα «ο Πούτιν είναι ο κακός» είναι πλέον ανεπαρκέστατο. Ιδίως όταν αυτός κερδίζει συνεχώς έδαφος στην Ουκρανία. Ο Πούτιν δεν έχει στόχο να κατακτήσει την Ουκρανία, αλλά να πάρει το ρωσικό/φιλορωσικό κομμάτι της και να την εξουδετερώσει ως εφαλτήριο κατά της Ρωσίας.

Αν οι ΗΠΑ χάσουν τον έλεγχο της Ε.Ε., θα συμπαρασύρουν συνολικά τη Δύση σε μοιραία κατάρρευση. Αν κρατήσουν τον έλεγχο, η σύμμαχος Ευρώπη θα φτύσει αίμα…

Με δυο λόγια, η κατηγορία «ακροδεξιός» εξασθένησε επειδή οι υποτίθεται «σωστοί» τα έχουν κάνει μούσκεμα και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού. Χάνουν τον πόλεμο στην Ουκρανία, αφήνουν ελεύθερη τη σφαγή των Παλαιστινίων στη Γάζα, βλέπουν ασυγκίνητοι την ακρίβεια να σκαρφαλώνει, και οι οικονομίες τους δεινοπαθούν.

Έτσι, λοιπόν, οι κατεστημένες ελίτ στην Ε.Ε. μπορεί να διατηρήσουν την πλειοψηφία στο Ευρωκοινοβούλιο –όπου θριαμβεύουν τύποι όπως η κ. Καϊλή και η πολλαπλά ελεγχόμενη κ. Φον Ντερ Λάιεν– αλλά στο «μπακάλικο» και στον «φούρνο» η ακρίβεια χτυπάει κόκκινο. Οπότε σε λίγο τίποτα δεν θα συγκρατεί τον κόσμο να βγει στους δρόμους του Βερολίνου και του Παρισιού – για την Αθήνα θα δούμε…

Ο δυτικός καπιταλισμός έχει ήδη δύο φορές προσφύγει στον πόλεμο για να λύσει τα προβλήματά του. Αλλά αυτή τη φορά τα πυρηνικά φρενάρουν ακόμα και τους «τρελούς» επιστήμονες ή τους κυνικούς πολιτικούς. Μάλλον κάπως έτσι έδιωξαν κλωτσηδόν τη σκληροπυρηνική κ. Νούλαντ (γνωστή για το «fuck Europe») από το Υπουργείο Εξωτερικών.

Αν οι ΗΠΑ χάσουν τον έλεγχο της Ε.Ε., θα συμπαρασύρουν συνολικά τη Δύση σε μοιραία κατάρρευση. Αν κρατήσουν τον έλεγχο, η σύμμαχος Ευρώπη θα φτύσει αίμα, με τον Κίσινγκερ να «θριαμβολογεί» από τον τάφο επαναλαμβάνοντας: «Να είσαι εχθρός με τους Αμερικάνους είναι επικίνδυνο, αλλά να είσαι φίλος τους είναι μοιραίο». Για όλους μας.

Σχόλια

Exit mobile version