Αρχική πολιτισμός “alloglotta” — Δυστοπία 8

“alloglotta” — Δυστοπία 8

[ 63 ]

1. Ό,τι απέμεινε για να υπενθυμίζει την πραγματικότητα μιας ζωής που είχε χαθεί, αλλά και το μέγεθος όσων είχαν συμβεί, ήταν μια γιαπωνέζικη βεντάλια, ένα σφαιρικό πρες-παπιέ και μια λατέρνα.

2. Η διατήρηση των παγωμένων πτωμάτων.

3. …Χάρη στους μεγάλους πυκνωτές, στην αδιάκοπη ροή του ψυκτικού υγρού, παντού, ολόγυρά τους, πάνω απ’ τα κεφάλια τους, μες στις γυψοσανίδες, στα κεφάλια τους, στους νευρώνες τους, κάτω απ’ τα συνθετικά δάπεδα, στο γκαζόν.

4. Φόρος και μονοπώλιο του άλατος.

5. Η συλλογή πόντων, κουπονιών στις αλυσίδες υπεραγορών.

6. …Αερομετρητές· φυλάκιση και μειωμένο οξυγόνο· σε περίπτωση μη πληρωμής, επιβάλετε ασφυξία εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο (διακοπή του αέρα).

7. Η διατήρηση πάση θυσία.

8. Ο αμερικάνικος τύπος οργάνωσης.

9. Sub specie aeternitatis.

10. Μες στο μυαλό τους καθετί ισούται με, αντιστοιχεί σε ή υποκαθιστά κάτι άλλο.

11. Η θανατολαγνεία· άρνηση της θνητότητας, αδυνατότητα πένθους.

12. Οι έρημοι.

13. Τροχήλατα έπιπλα, ηλεκτρικές συσκευές· τροχοφόρα κτηριακά συγκροτήματα, κήποι, νεκροταφεία· τροχήλατα μνημεία, τοπία. Ραντεβού τις επόμενες έξι ώρες στο χώρο στάθμευσης 32Β, στην τομή των γεωγραφικών συντεταγμένων 78°12’56.5″ Β / 15°37’31.6″Α.

14. Μια θέση για κάθε πράγμα και κάθε πράγμα στη θέση του.

15. Ενοποιημένα περιφερειακά δίκτυα οργανισμών, κέντρων ψυχαγωγίας, τηλεπικοινωνιών, χρηματιστηριακών εταιρειών.

16. Η μαύρη ουτοπία: η τέχνη των ιδεολογημάτων και οι άυλες αξίες.

17. Επέκταση της Νύχτας — του Αγίου Βαρθολομαίου, των Κρυστάλλων, των εναέριων βομβαρδισμών.

18. Διανομή τουριστικών οδηγών και φυλλαδίων με τα αξιοθέατα, την ιστορία και τη, μέχρι πρότινος, πνευματική κίνηση πόλεων που έχουν ισοπεδωθεί.

19. Σχηματισμός της τύρφης.

20. Αενάως επεκτεινόμενες λίστες με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και προσόντα όλων των 21. ευφυών, δημιουργικών και ερωτικών ανθρώπων.

21. Άφθονη παραγωγή πορνογραφίας –από σκηνοθέτες του πειραματικού κινηματογράφου– για ελευθεριακούς, αναρχικούς, αριστεριστές, εξτρεμιστές.

22. Ολοσχερής επικράτηση της αισθητικής.

23. Ο Οιδίποδας τραβεστί, ο Ρασκόλνικωφ Μπάτμαν.

24. Εκθέσεις, παραστάσεις και εκπαιδευτικά σεμινάρια για την ιαπωνική «τέχνη του δεσίματος».

25. Μεζεδοπωλεία, καφενεία, βιβλιοπωλεία και στρατόπεδα συγκέντρωσης με συνεχείς απαγγελίες από όλο το φάσμα της «ποιοτικής ποιητικής παραγωγής». Καμπαρέ και ιδρύματα πολιτισμού με πολυποίκιλα προγράμματα διαταξικής επαναστατικής γυμναστικής και ημερίδες αναστοχασμού επί φιλοσοφικών ζητημάτων.

26. Πυριτιοποιημένα δέντρα που θάφτηκαν καθώς μεγάλωναν.

27. Η καρκινική επέκταση μουσείων και βιβλιοθηκών· μεγάλες αποθήκες με στοκ σκέψεων, ονειρώξεων, ιδεών, εγωτιστικών οραμάτων, πνευματικών αρωμάτων· ο κύκλος των εργασιών· τράπεζες που χρηματοδοτούν «αντιηγεμονικές βιβλιοθήκες για τις μάχες του παρόντος».

28. Κόκκινο χιόνι.

29. Τα ποτάμια δηλητηριάζονται από τα πτώματα που πλέουν στα νερά τους· ξεπηδούν απ’ το βυθό σαν ένα δεμάτι, επιπλέουν μ’ ένα πρόσωπο άσπρο σαν αλάτι.

30. Υδροφοβία.

31. Αύξηση της χλωρίωσης. Κλιμάκωση των επενδύσεων για την εύρεση νέων πηγών υδροληψίας, κατασκευή μονάδων επεξεργασίας και υπόγειων ταμιευτήρων νερού.

32. Θόρυβοι από κάποιο βουνό· ραδιοηλεκτρικές παρεμβολές στις τηλεοράσεις, βόμβος απ’ τα ηχεία των υπολογιστών.

33. Μιλάει και είναι τόση η ησυχία που ακούγονται οι μύγες να πετούν, που δεν ακούγεται πια καθόλου ο Πρόεδρος να μιλάει· και είναι πολύ θλιβερό γιατί μιλάει για μύγες, ακριβώς, και για την αναμφισβήτητη ωφέλειά τους σε όλους τους τομείς και ιδιαίτερα στον αποικιακό τομέα.

34. Ογδόντα ένα δελτία μαγειρικής για αρχάριους και παροχή διαδικτύου, μέσω δορυφόρου, στην Υποσαχάρια Αφρική.

35. Ηλεκτρικές εκκενώσεις και ιζήματα νιτρικού άλατος.

36. Ραδιενεργό ιώδιο στο γάλα, στις μήτρες.

37. Κλωνοποίηση των θηλαστικών.

38. Ολόκληρες οικογένειες που ψωνίζουν το βράδυ! Πτέρυγες γεμάτες άντρες! Γυναίκες στα αβοκάντο, μωρά στις ντομάτες!

39. Τα πάντα είναι λαός και τα πάντα υπακούουν.

40. Ομιλίες-μανιφέστα και δράσεις-πορείες από τοπικές κολλεκτίβες καλλιτεχνών φιλοξενούνται, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, στους υπαίθριους χώρους των επιχειρήσεων που έχουν διαμορφωθεί ειδικά γι’ αυτό το σκοπό. Οι θεατές, μέσω αυτών των εκδηλώσεων, έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με μετανάστες και άστεγους, να περάσουν μιάμιση ώρα μαζί τους, να τους μυρίσουν, να τους αγγίξουν, να συνομιλήσουν μαζί τους.

41. Το καταπίστευμα Πηρς.

42. Απειράριθμες τοπικές επιχειρήσεις, ως επί το πλείστον κέντρα διασκέδασης, στεγάστηκαν σε εγκαταλελειμμένα εργοστάσια και υπόγεια σιδηροδρομικά δί- κτυα. Μεγάλες επιγραφές στις μπούκες του μετρό, διαλαλούν τη διοργάνωση θεματικών πάρτυ-ηβέντ –για ολίγους– τα οποία διανθίζονται με συνθήματα όπως «Η ομορφιά θα σώσει τον κόσμο» και «Τίποτα δεν είναι πραγματικό, όλα επιτρέπονται».

43. Σκακιέρα όπου πολλαπλασιάζονται τα άσπρα τετράγωνα.

44. Είμαστε σε θέση να υπολογίσουμε ανά πάσα στιγμή τις ελεύθερες θέσεις στα κινηματοθέατρα, στις ακτοπλοϊκές και αεροπορικές γραμμές, τις νέες θέσεις εργασίας σε οποιονδήποτε εργασιακό τομέα, τον αριθμό των υπαλλήλων, των αυτοχείρων και των αγνοουμένων χάρη στην ηλεκτρονική βάση δεμένων που ενημερώνεται σε εικοσιτετράωρη βάση.

45. Η Ζώνη, γη που διέσχισαν και άλλοι εκτός από τον Στάλκερ.

46. …Στο τέλος δε μένει παρά / το αχνό αντιφέγγισμα του αιώνιου / πάγου των Άλπεων.

47. Ακόμη και στους τριάντα βαθμούς Κελσίου το Τάιντ Άλπαϊν χαρίζει, από την πρώτη πλύση, αστραφτερά λευκά.

48. Ανακεφαλαίωση και επέκταση.

 

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ: Θανάσης Αποστόλου | Πασχάλης Ζέρβας | Σοφία Κανάκη | Γιάννης Παρασκευόπουλος | Ροζαλί Σινοπούλου

 

Αποχαιρετιστήριο φύλλο, Η θάλασσα — Παρασκευή, 25 Δεκεμβρίου 2015.

 

Σχόλια

Exit mobile version