Αρχική τρέχοντα νέα Αλληλεγγύη με τους αγωνιστές της Δημοκρατίας στην Τουρκία!

Αλληλεγγύη με τους αγωνιστές της Δημοκρατίας στην Τουρκία!

Κάτω το επικίνδυνο για όλη την περιοχή καθεστώς Ερντογάν!

Τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή 4 Νοεμβρίου η τουρκική «αντι»τρομοκρατική υπηρεσία και η αστυνομία του καθεστώτος Ερντογάν εισέβαλαν στα σπίτια ηγετών και βουλευτών του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP) και τους συνέλαβαν. Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 11 βουλευτές, μεταξύ των οποίων και οι συμπρόεδροι του κόμματος Σελαχατίν Ντεμιρτάς και Φιγκέν Γιουκσεκντάγ. Εντάλματα σύλληψης έχουν εκδοθεί και για άλλα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του HDP, πάντα με την κατηγορία της «υποστήριξης της τρομοκρατίας»… Επίσης οι δυνάμεις καταστολής εισέβαλαν στα κεντρικά και περιφερειακά γραφεία του HDP στην Άγκυρα και σε άλλες πόλεις, συλλαμβάνοντας άγνωστο μέχρι στιγμής αριθμό στελεχών του κόμματος. Η βουλευτική ασυλία των 59 βουλευτών του HDP έχει ήδη αρθεί με εντολή του Ερντογάν εδώ και μήνες.

Υπενθυμίζεται ότι ο αντιπρόεδρος του HDP Αλπ Άλτινορς έχει συλληφθεί και παραμένει προφυλακισμένος από τις 9 Σεπτεμβρίου, κατηγορούμενος ότι εκφώνησε «ανατρεπτικό λόγο» στην κηδεία ενός εκ των 103 θυμάτων της τζιχαντιστικής βομβιστικής επίθεσης ενάντια σε φιλειρηνική συγκέντρωση της Αριστεράς, των Κούρδων και συνδικάτων στην Άγκυρα… Επίσης το πρωί της Πέμπτης, πριν τις συλλήψεις, με μια κίνηση που προανήγγειλε το πογκρόμ εναντίον του HDP, το Ανώτατο Δικαστήριο της Άγκυρας είχε επικυρώσει την ποινή φυλάκισης 10 μηνών που είχε επιβληθεί παλιότερα στη συμπρόεδρο του HDP Φιγκέν Γιουκσεκντάγ για παρόμοιο «έγκλημα»: τη συμμετοχή της σε κηδεία αγωνίστριας του εκτός νόμου MLKP (Μαρξιστικό Λενινιστικό Κόμμα Τουρκίας).

Η άνευ προηγουμένου καταστολή κατά του τρίτου κοινοβουλευτικού κόμματος της Τουρκικής «Δημοκρατίας» υπογραμμίζει το χαρακτήρα κοινοβουλευτικής δικτατορίας που ολοένα και πιο ανοιχτά παίρνει το καθεστώς Ερντογάν. Ένα καθεστώς που όχι μόνο καταπατά απροκάλυπτα τις στοιχειώδεις ελευθερίες των υπηκόων του, αλλά και αποδεικνύεται τεράστια απειλή για όλους τους λαούς της περιοχής, την ανατίναξη της οποίας υποδαυλίζει συστηματικά εδώ και χρόνια, συναλλασσόμενο με τους τζιχαντιστές τρομοκράτες και εισβάλλοντας στρατιωτικά σε γειτονικές χώρες. Μεταξύ άλλων έτσι επιχειρεί να απαλλαγεί από το «αγκάθι» των Κούρδων (σε αυτό έχει αποτύχει μέχρι στιγμής) και να αναγνωριστεί από όλες τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις ως βασικός «παίκτης» στη γεωπολιτική του τρόμου που εξελίσσεται στη Συρία, το Ιράκ και ακόμη πιο πέρα. Ταυτόχρονα, αμφισβητεί ευθέως την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας και πρωτοστατεί στην επιχείρηση εκβιαστικής επιβολής ενός νέου καταστροφικού «σχεδίου Ανάν» στη μαρτυρική Κύπρο.

Είναι τεράστια η συνενοχή των ΗΠΑ και της υπό γερμανική ηγεμονία Ε.Ε. σε αυτές τις εξελίξεις, παρά τις κατά καιρούς εντάσεις μεταξύ τους. Οι Βρυξέλλες, το Βερολίνο κ.ά. διαρκώς καλοπιάνουν τον Ερντογάν, π.χ. με την απαράδεκτη συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας για τους πρόσφυγες. Στα κράτη μέλη της Ε.Ε. οι Τούρκοι και Κούρδοι αγωνιστές διώκονται, συλλαμβάνονται, φυλακίζονται (και ενίοτε απελαύνονται στην Τουρκία) ως «τρομοκράτες», όπως ακριβώς απαιτεί ο Ερντογάν. Η λεγόμενη «διεθνής κοινότητα» κάνει τα στραβά μάτια μπροστά στην κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου από το καθεστώς της Άγκυρας σε όλες τις χώρες με τις οποίες γειτονεύει, όπως βέβαια και μπροστά στην πλήρη καταπάτηση και των τελευταίων υπολειμμάτων προσχηματικής δημοκρατίας στο εσωτερικό της Τουρκίας. Τέλος, μετά τις συλλήψεις των ηγετών και βουλευτών του HDP, εξευτελίζεται για μία ακόμη φορά η αμερικανόπνευστη κατευναστική πολιτική «καλής γειτονίας» της κυβέρνησης Τσίπρα – η οποία μόλις χθες βιάστηκε να επισπεύσει τη διαδικασία έκδοσης στην Τουρκία των 8 Τούρκων στρατιωτικών οι οποίοι κατέφυγαν στην Ελλάδα με το γελοίο ισχυρισμό ότι εκεί θα τύχουν… δίκαιης δίκης.

Σχόλια

Exit mobile version