Αρχική κοινωνία εργασία Αιτία απόλυσης η καταγγελία επαγγελματικού κινδύνου

Αιτία απόλυσης η καταγγελία επαγγελματικού κινδύνου

Εκδικητική απόλυση, καταγγέλλει το σωματείο Χημικής Βιομηχανίας Αττικής, στην Εταιρία Πλαστικών «Αργώ» η οποία εδρεύει στο 1o χιλιόμετρο Βάρης Κορωπίου. Συγκεκριμένα, στην εταιρία εργαζόταν ο γραμματέας του σωματείου Στράτος Μαυρομάτης, του οποίου το σωματείο είχε κάνει καταγγελία στο Κέντρο Πρόληψης Επαγγελματικού Κίνδυνου, ώστε να πραγματοποιηθεί έλεγχος στην εταιρία για την παραβατικότητά της.

Βάσει της καταγγελίας πραγματοποιήθηκε έλεγχος από το ΚΕΠΕΚ Παλλήνης στις 21/07/2015 στις εγκαταστάσεις της «Αργώ». Όμως, οι διοικούντες στην εταιρία, εξαγριωμένοι, αρνήθηκαν τη συμμετοχή του γραμματέα του σωματείου να παρίσταται στους ελέγχους, μη αποδεχόμενοι το θεσμικό ρόλο του ιδίου, καθώς και του σωματείου, της Ομοσπονδίας, αλλά και του Εργατικού Κέντρου. Και σαν να μην έφτανε αυτό, μόλις ο γραμματέας του Σωματείου και εργαζόμενος πήγε να αναλάβει την νυχτερινή του βάρδια, χωρίς να γνωρίζει το παραμικρό, τον ενημέρωσαν ότι έχει απολυθεί.

Την επομένη, ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας μαζί τον πρόεδρο του σωματείου και μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου επισκέφτηκαν την εταιρία, ζήτησαν συνάντηση με υπεύθυνο της εταιρίας και τους δόθηκε η απάντηση ότι δεν αναγνωρίζουν συνδικαλιστικά όργανα, ότι δεν έχουν να δώσουν λόγο σε κανέναν για την απόλυση. Μετά από μεγάλη προσπάθεια, συναντήθηκαν στην πύλη του εργοστασίου με το διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας, ο οποίος διατύπωσε τους ίδιους ισχυρισμούς. Στις 23/07/2015 πραγματοποιήθηκε για το θέμα αυτό συνάντηση της Ομοσπονδίας, του Εργατικού Κέντρου Αθήνας και του Σωματείου Χημικής Βιομηχανίας Αττικής με τον υπουργό Εργασίας κ. Κατρούγκαλο, με τον υπουργό να δεσμεύεται ότι θα κάνει κάθε ενέργεια για την αποκατάσταση της άδικης αυτής απόλυσης. Η εργατική διαφορά θα εξεταστεί τη Δευτέρα στις 10:00 στο υπουργείο Εργασίας.

Σχόλια

Exit mobile version