Αρχική κοινωνία Αισιοδοξία για το Ελληνικό

Αισιοδοξία για το Ελληνικό

Στα χέρια της επόμενης κυβέρνησης η πρόταση της Επιτροπής Αγώνα

 

Σε κρίσιμο στάδιο βρίσκονται οι αγώνες των κατοίκων του Ελληνικού, ώστε να παραμείνει δημόσιος χώρος και να μετατραπεί σε Μητροπολιτικό Πάρκο με πολιτιστικές, αθλητικές και άλλες κοινωφελείς δραστηριότητες. Με τις πρωτοβουλίες, την κινηματική δράση και τις νομικές ενέργειές τους, κατάφεραν να κρατήσουν ζωντανό το όραμα για μια αναβαθμισμένη ζωή σε μια ανθρώπινη πόλη.

Ο ανεκδιήγητος διαγωνισμός-παρωδία με τον μοναδικό διαγωνιζόμενο, που κατέληξε στην παραχώρηση του πρ. αεροδρομίου και της παραλίας του Αγίου Κοσμά στον όμιλο Λάτση έναντι πινακίου φακής, δεν ολοκληρώθηκε. Το «μπλόκο» της σχετικής σύμβασης στο Ελεγκτικό Συνέδριο, η κατάρρευση της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου και η προοπτική μιας νέας κυβέρνησης αφήνει τώρα περιθώρια αισιοδοξίας.

Η Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό, σε συνεργασία με το ΕΜΠ, την Περιφέρεια Αττικής, το ΤΕΕ, τον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων, κόμματα και κυρίως δεκάδες κοινωνικούς φορείς και συλλογικότητες, συγκρότησε ένα πλατύ μέτωπο αντίστασης στα σχέδια ιδιωτικοποίησης που προωθήθηκαν από ιδιοτελή συμφέροντα. Παράλληλα, επεξεργάστηκε ένα σχέδιο ανάπλασης και δημιουργίας Μητροπολιτικού Πάρκου, με ελεύθερη πρόσβαση, με σεβασμό στους αρχαιολογικούς χώρους, στο τοπίο και το φυσικό περιβάλλον. Η πρόταση αυτή, που στηρίζεται στην έρευνα του ΕΜΠ, είναι σχεδόν αυτοχρηματοδοτούμενη, άμεσα υλοποιήσιμη και εξασφαλίζει χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας, σε ένα εργασιακό πλαίσιο που θα σέβεται τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Η Επιτροπή Αγώνα καλεί όλους τους κοινωνικούς και πολιτικούς φορείς να συσπειρώσουν τις δυνάμεις τους και να απαιτήσουν από τη νέα κυβέρνηση που θα προκύψει την 25 Ιανουαρίου την άμεση διακοπή της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης, την κατάργηση του νόμου 4062/2012 και του σχετικού άρθρου του Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας που επιβάλλει απαράδεκτες χρήσεις γης στο Ελληνικό και στην παραλιακή ζώνη του Αγίου Κοσμά.

Ζ.Ρ.

Σχόλια

Exit mobile version