Τεράστια η επιτυχία της κινητοποίησης ενάντια στα διόδια.

Σε μια χρονική στιγμή που είναι πλέον εμφανές ότι η κυβέρνηση και οι αεριτζήδες έχουν πανικοβληθεί και προχωρούν σε κινήσεις απίστευτης τρομοκράτησης, συκοφάντησης αλλά και γελοιότητας, το κίνημα κατά των διοδίων συνεχίζει να δίνει την μάχη του με ολοένα και περισσότερες δυνάμεις. Παρόλο που την προηγούμενη εβδομάδα η Συντονιστική Επιτροπή Φορέων και Κατοίκων Β.Α. Αττικής κλήθηκε σε απολογία για τη δράση της υπέρ της κατάργησης των διοδίων, κατόπιν μήνυσης των μεγαλοεργολάβων και μετά την ποινικοποίηση της μη καταβολής τέλους διοδίου σαν παράβαση του ΚΟΚ, οι πολίτες συνεχίζουν να αγωνίζονται για ασφαλείς και ελεύθερους δρόμους.
Κατά την διάρκεια της πανελλαδικής κινητοποίησης της 6ης Φλεβάρη άνοιξαν 25 σταθμοί διοδίων κι ενώ, τις ώρες που προηγήθηκαν της κινητοποίησης, ξεσπάθωναν εναντίον του κινήματος όλοι οι μεγαλοδημοσιογράφοι. Οι βάρβαρες ιαχές τους για ποινικοποίηση της κινητοποίησης και για την παρουσία εισαγγελέα στα διόδια δεν βρήκαν ανταπόκριση. Δεν εμφανίστηκε κανένας εισαγγελέας στους δρόμους όσο εκατοντάδες πολίτες σε όλη την Ελλάδα σήκωναν τις παράνομες μπάρες των διοδίων.
Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στους σταθμούς διοδίων όλης της χώρας και για πρώτη φορά άνοιξαν οι μπάρες και σε 8 σταθμούς της Αττικής Οδού ταυτόχρονα. Το Πανελλαδικό Συντονιστικό Επιτροπών Αγώνα κατά των Διοδίων σε δελτίο τύπου του, αναφέρει: «Το κίνημά μας, αντίθετα με όσα διαρρέουν τα δημοσιογραφικά μεγάφωνα των μεγαλοεργολάβων, καλεί πάραυτα την ελληνική δικαιοσύνη και τους εισαγγελείς να ασχοληθούν με τα διόδια. Να ασχοληθούν με το σκάνδαλο της προπληρωμής διοδίων για ένα δρόμο που θα κατασκευαστεί στο μακρινό μέλλον. Με το σκάνδαλο της πληρωμής διοδίων για να χρηματοδοτηθεί ένας άλλος δρόμος στην άλλη άκρη της Ελλάδας. Να ασχοληθεί τέλος με το σκάνδαλο της αποπληρωμής εδώ και χρόνια των ιδίων κεφαλαίων που έβαλαν οι κατασκευαστές της Αττικής Οδού (και ταυτοχρόνως εκδότες, καναλάρχες και κατασκευαστές των ΧΥΤΑ) και που με λογιστικές απάτες αποκρύπτουν ώστε να εξακολουθήσουν να ιδιοποιούνται απίστευτα ποσά, παραβαίνοντας και αυτές ακόμη τις αποιοκιοκρατικές συμβάσεις.»                   

                                                Ν.Τ.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!