Στις 1 με 4 Ιουλίου θα διεξαχθεί στην Κωνσταντινούπολη το 6ο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ.

 

Η διοργάνωση βρίσκεται στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας της. Ήδη έχουν ξεκινήσει οι δηλώσεις προτάσεων για τα σεμινάρια και τα εργαστήρια ενώ έχει καθοριστεί και ο τόπος διεξαγωγής του Φόρουμ. Κέντρο του Φόρουμ θα είναι η Πλατεία Ταξίμ, η κεντρική πλατεία της Κωνσταντινούπολης, αφού όλα θα πραγματοποιηθούν γύρω απ’ αυτή.

Οι διαδικασίες του Φόρουμ θα ξεκινήσουν την Πέμπτη 1 Ιουλίου το πρωί με μια πανηγυρική εκδήλωση και θα συνεχίσουν με σεμινάρια και εργαστήρια μέχρι το Σάββατο 3 Ιουλίου το απόγευμα. Τότε θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη διαδήλωση που θα ξεκινήσει επίσης από την Πλατεία Ταξίμ. Την Κυριακή οι διαδικασίες του Φόρουμ θα συνεχίσουν με τις συνελεύσεις των θεματικών δικτύων και τη συνέλευση απ’ όπου θα βγουν οι αποφάσεις του Φόρουμ.

Είναι φανερό ότι το 6ο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ θα αποτελέσει ένα μεγάλο κινηματικό γεγονός σε μια χώρα όπου οι δημοκρατικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες δεν υπάρχουν. Αυτό το μετατρέπει σε μια διοργάνωση μεγάλης πολιτικής σημασίας πέρα και από τα όρια της Τουρκίας. Στις διαδικασίες του Φόρουμ θα λειτουργήσει και ο αντιιμπεριαλιστικός χώρος, όπως και στο Φόρουμ της Αθήνας, όπου θα συμμετέχουν δεκάδες οργανώσεις, κινήσεις και κινήματα απ’ όλο τον κόσμο. Ακόμα, στις 30 Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν στην Κωνσταντινούπολη εκδηλώσεις και δράσεις που οργανώνονται από την Παγκόσμια Πορεία Γυναικών. Τέλος, αξίζει να τονιστεί ότι η είσοδος για τους συμμετέχοντες από την Τουρκία θα είναι δωρεάν.

Ν.Τ.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!