Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για το 6ο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ που θα διεξαχθεί στην Κωνσταντινούπολη από τις 1 έως τις 4 Ιουλίου του 2010.

Η τελευταία Προπαρασκευαστική Συνέλευση, που γίνεται αυτές τις μέρες στην Κωνσταντινούπολη (21-2-3 Μαΐου), καθόρισε τις τελικές λεπτομέρειες του προγράμματος του Φόρουμ και της διοργάνωσης. Το πρόγραμμα του Φόρουμ θα κινηθεί γύρω από 13 άξονες σχετικούς με την οικονομική κρίση, τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα, τη μετανάστευση, τις μειονότητες και τις διακρίσεις, τη νεολαία και τη γνώση, τον πόλεμο και το μιλιταρισμό, τα ΜΜΕ και την κουλτούρα, την Ευρώπη και τη νεοαποικιοκρατία αλλά και το μέλλον του κινήματος για την παγκόσμια δικαιοσύνη.

Οι εργασίες του Φόρουμ θα λάβουν χώρα στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, σε κτίρια και χώρους γύρω από την πλατεία Ταξίμ. Την τρίτη μέρα (3 Ιουλίου) θα γίνει διαδήλωση με τη συμμετοχή κινημάτων και οργανώσεων από όλη την Ευρώπη, ενώ την τελευταία μέρα θα γίνει η Συνέλευση των Συνελεύσεων, συνοψίζοντας τις συζητήσεις και τα συμπεράσματα που θα προκύψουν τις προηγούμενες μέρες. Στο Φόρουμ θα υπάρχει και συμμετοχή από το Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ, το οποίο έχει ήδη διοργανώσει την δική του προπαρασκευαστική αλλά και Βαλκανική προπαρασκευαστική συνέλευση τον Απρίλιο στη Θεσσαλονίκη με τη συμμετοχή οργανώσεων από την Ελλάδα, την Αλβανία, την ΠΓΔΜ, τη Βουλγαρία και τη Σερβία, με σκοπό τη διεύρυνση του Φόρουμ. Η συμμετοχή του Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ θα γίνει σε πολυπληθής αποστολή που θα ξεκινήσει από την Αθήνα στις 30 Ιουνίου και θα επιστρέψει στις 4 Ιουλίου. Για περισσότερες πληροφορίες: (πρωινά) 210 33 78 519/ (απόγευμα) 210 52 88 007. Υπεύθυνη επικοινωνίας: Κωνσταντίνα Ναθαναηλίδου. https://www.sosyalforum.org.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!