Η αθλιότητά τους δεν έχει όρια. Βιάσανε ομαδικά και κατά συρροήν την Ελλάδα και τώρα ρωτάνε την Αριστερά αν συμφωνεί με την παρθενορραφή!

Κατ’ αρχήν, σε μια υγιή δημοκρατική κοινωνία, οι βιαστές μόνο μια απολογία δικαιούνται ενώπιον του δικαστηρίου. Τίποτα άλλο. Κι αυτοί εμφανίζονται με απύθμενο θράσος ως σωτήρες των θυμάτων τους. Οι βιαστές εμφανίζονται ως οι καταλληλότεροι να περιθάλψουν το θύμα τους, ισχυριζόμενοι ότι αυτοί ξέρουν τον τρόπο! Έχουν έρθει τα πάνω κάτω! Οι ληστές αναλαμβάνουν τη φροντίδα αυτών που έχουν ληστέψει, οι βασανιστές αυτών που έχουν βασανίσει και οι δολοφόνοι των συγγενών των δολοφονημένων. Εάν η κοινωνία συναινέσει σ’ αυτό το τερατώδες επινόημα, είναι άξια της μοίρας της. Το ότι είναι θύμα της σκληρής καθημερινής προπαγάνδας, του εκφοβισμού και της παραπληροφόρησης, που ασκείται μέσα από τα ΜΜΕ, το αντιλαμβανόμαστε.
Αλλά, τώρα πια, πέρα από την πλύση εγκεφάλου, υπάρχει η πραγματικότητα που βιώνει ο καθένας. Εκατομμύρια άνεργοι, εκατοντάδες χιλιάδες καταστήματα και επιχειρήσεις με λουκέτο, συντάξεις και μισθοί της πείνας, χαράτσια που μεταβάλλουν τον ιδιοκτήτη σε ενοικιαστή, άστεγοι στα κατώφλια των σπιτιών μας και, και, και… Αν ο πολίτης εξακολουθεί να μην καταλαβαίνει, να μην αφυπνίζεται, την έχουμε βαμμένη. Σημαίνει ότι πάσχει σοβαρά από το σύνδρομο του μακροχρόνια φυλακισμένου που εξοικειώνεται με το φύλακά του, της βιασμένης που ερωτεύεται τον βιαστή της, του βασανισμένου που συγχωρεί τον βασανιστή του. Αυτή είναι η κοινωνική έκφραση της υποταγής και της φασιστικοποίησης. Αυτός ο πολίτης είναι χαλασμένος και θα προσπαθήσει να πάρει μαζί του στην κατηφόρα όλη την κοινωνία.
Ρημάξανε όλη τη χώρα, τη γεμίσανε ερείπια (δρόμοι, σιδηρόδρομοι, σχολεία, νοσοκομεία καταρρέουν) και ανθρώπινα ναυάγια χωρίς δουλειά, χωρίς μέλλον. Και τώρα, ζητάνε και τα ρέστα από την Αριστερά. Γιατί ακόμα υπολογίζουν ότι υπάρχει ένα σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας που ευνοήθηκε επί χρόνια από τα ρουσφέτια και τις παρανομίες τους, συνένοχο, ένα κομμάτι που κοιμάται όρθιο και ένα κομμάτι που έχει λαλήσει και πιάνεται από οποιοδήποτε ψέμα τού σερβίρουν ζεστό και με σαντιγί, με τη βοήθεια των καναλιών που οι ιδιοκτήτες τους είναι μεγαλομέτοχοι των κυβερνήσεων και στηρίζουν τα μνημόνια και τις πολιτικές της καταλήστευσης του λαού. Γι’ αυτό χαρίσανε οι πολιτικοί τα κανάλια σε πέντε οικογένειες. Για αλληλοϋποστήριξη. Φανερό.
Εάν πιστέψουμε στην προπαγάνδα τους, εάν τρομάξουμε από τις απειλές τους και εάν ξεγελαστούμε από τις υποσχέσεις τους, καλά να πάθουμε!

Η Αριστερά μπορεί
Η Αριστερά έχει πολλές αδυναμίες, αλλά δεν είναι συνένοχη στα εγκλήματα. Μας βάζουν να τσακωνόμαστε μεταξύ μας. Να αλληλοτρωγόμαστε. Να αποδίδει ο ένας ευθύνες στον άλλον. Τόσο αφελείς είμαστε;
Η Αριστερά μπορεί να διορθώσει την κατάσταση επειδή έχει έντιμους και ανιδιοτελείς ανθρώπους. Η Αριστερά παλεύει ανυποχώρητα, ανέκαθεν, για το δικαίωμα στην εργασία, το δικαίωμα στη στέγη, το δικαίωμα στη μόρφωση, το δικαίωμα στην περίθαλψη, το δικαίωμα στην αξιοπρεπή συνταξιοδότηση. Η Αριστερά είναι με τους νέους, τους εργάτες, τους υπάλληλους, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους επιστήμονες, τους καταστηματάρχες και τους συνταξιούχους που δούλεψαν 30 και 40 χρόνια. Η Αριστερά δεν υπερασπίστηκε τους εφοπλιστές που έφτασαν τις τιμές των ναύλων στις τιμές του αεροπλάνου και τους μεγαλοεργολάβους που ρούφηξαν όλα τα κρατικά κονδύλια για να κάνουν έργα ελαττωματικά και ατελείωτα, όπως οι εθνικοί δρόμοι στους οποίους κάθε χρόνο σκοτώνονται από τις κακοτεχνίες 2.500 άνθρωποι, δηλαδή 10.000 ψυχές χαμένες σε μια δεκαετία και πολλοί περισσότεροι ανάπηροι! Αυτοί είναι οι εκλεκτοί ολιγάρχες μας!
Αυτοί που εκμεταλλεύτηκαν τους ξένους για να χτίσουν με φτηνά μεροκάματα και χωρίς ασφαλιστικές εισφορές τα υπερτιμολογημένα έργα πάσης φύσεως και τώρα οι υποτακτικοί τους πολιτικοί τούς μεταχειρίζονται σαν σκουπίδια. Και φέρνουν, ξαφνικά, το μεταναστευτικό στο προσκήνιο για να μαζέψουν ψήφους και να στριμώξουν την Αριστερά ρωτώντας τι θα κάνει με τους μετανάστες, όπως τη ρωτάνε τι θα κάνει για τη χρεοκοπία. Λες και διοικεί η Αριστερά!
Ρίχνουν τη λάσπη στην Αριστερά, την ώρα που «αυτοί» κυβερνούν, «αυτοί» υπογράφουν τις συμφωνίες, «αυτοί» ελέγχουν τους κρατικούς μηχανισμούς, «αυτοί» διαχειρίζονται τα χρήματα!
Η Αριστερά μπορεί να βγάλει τη χώρα από το λάκκο με τα φίδια, γιατί έχει στο δυναμικό της χιλιάδες επιστήμονες, πανεπιστημιακούς, δασκάλους και πολίτες με γνώση, εμπειρία και κοινωνική συνείδηση για να αναλάβουν το δύσκολο έργο της ανοικοδόμησης και αναγέννησης της κατεστραμμένης Ελλάδας.
Η Αριστερά μπορεί γιατί πάντα δίνει προτεραιότητα στη γνώση, τη μόρφωση και τον πολιτισμό. Την κατηγορούνε, μάλιστα, γι’ αυτό! Αλλά, μόνο οι κοινωνίες με γνώση έχουνε μέλλον. Αυτοί καταβαραθρώσανε τα σχολεία και τα πανεπιστήμια για να στέλνουν πελατεία στα ιδιωτικά σχολεία και κολέγια, για να δημιουργήσουν μια κλειστή κάστα προνομιούχων της γνώσης και για να παράγουν πολλούς φτηνούς εργάτες για τους Γερμανούς βιομήχανους, αδιαφορώντας για την τύχη της χώρας.
Η Αριστερά υπερασπίζεται το δικαίωμα όλων να έχουν σπίτι. Κι αυτοί, αφού παγίδευσαν εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες με ακριβά στεγαστικά δάνεια, τώρα ξεφτιλίζουν τις αξίες των ακινήτων για να τα αγοράσουν για ένα πιάτο φαΐ «αυτοί» που έβγαλαν ανεμπόδιστα τα 700 δισεκατομμύρια ευρώ στο εξωτερικό συμβάλλοντας στην πλήρη χρεοκοπία της χώρας.
Πόσα άλλα πρέπει να περάσεις, ρε άνθρωπε, για να καταλάβεις ότι μας κυβερνούν συμμορίες που καταληστεύουν το βιος μας και καταστρέφουν την Ελλάδα; Πόσα συγχωροχάρτια ακόμα θέλεις να τους δώσεις; Πόσο χαμηλά θέλεις να πέσεις προτού βγάλεις τουλάχιστον μια κραυγή αγανάχτησης και αποδοκιμασίας;

Στέλιος Ελληνιάδης

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!