Ξεκίνησε χθες το φεστιβάλ της Νεολαίας Συνασπισμού, με πλούσιο μουσικό πρόγραμμα, συζητήσεις, εργαστήρια και εκθέσεις.

Το Φεστιβάλ της Νεολαίας Συνασπισμού, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, θα αποτελέσει μία φωνή αντίστασης, μία φωνή πολιτιστικής αντι-πρότασης ενάντια στη λογική του κέρδους, μία φωνή αλληλεγγύης ενάντια στην κρίση! Στις 23,24,25 Σεπτέμβρη το φεστιβάλ θα αποτελέσει σημείο συνάντησης για όλους όσους βιώνουν καθημερινά την σκληρή πραγματικότητα του Μνημονίου και της κρίσης.

«Ας κάνουμε την κρίση ευκαιρία ανατροπής. Να γυρίσουμε τον κόσμο ανάποδα! Ενάντια στην κερδοφορία όλων αυτών που τόσα χρόνια ζουν σε βάρος μας, να φτιάξουμε μια κοινωνία που θα χωρά τα όνειρα και τις ανάγκες μας. Τα όνειρα και τις ανάγκες του κόσμου της δουλειάς και της νεολαίας, με όπλο μας τη συλλογικότητα και την αλληλεγγύη. Δύο λέξεις που με σταθμό το Φεστιβάλ μας θα τις κάνουμε πραγματικότητα για να γυρίσουμε τον κόσμο ανάποδα» δηλώνουν τα μέλη της Νεολαίας Συνασπισμού.
«Το Φεστιβάλ θα γεμίσει με όλον αυτόν τον κόσμο που θέλουμε να έρθει στο προσκήνιο. Θα πλημμυρίσει με άτομα και συλλογικότητες που αντιτίθενται ευθέως στο πρότυπο οργάνωσης της οικονομικής και κοινωνικής ζωής που θέτει τα κέρδη πάνω από τις ανάγκες των ανθρώπων. Αντιρατσιστικές και μεταναστευτικές οργανώσεις, πρωτοβουλίες κατοίκων και δημοτικές κινήσεις, οικολογικές και φεμινιστικές οργανώσεις, πολιτικά έντυπα, αλλά και πολιτικές και κοινωνικές οργανώσεις, θα βρουν έκφραση στις 3 μέρες των δραστηριοτήτων του» δηλώνει στο Δρόμο ο Βασίλης Στόλης, υπεύθυνος τύπου του φεστιβάλ.
Μεταξύ άλλων, κεντρικός στόχος αυτής της διοργάνωσης είναι να δοθεί βήμα σε ακόμη περισσότερους νέους και νέες καλλιτέχνες, σε ομάδες και δημιουργούς καθώς και η δυνατότητα να παρουσιάσουν τη δουλειά τους και να εκθέσουν τα έργα τους στο χώρο του.
Στις δύο μουσικές σκηνές του Φεστιβάλ θα εμφανιστούν μεταξύ άλλων οι Χειμερινοί Κολυμβητές, ο Παντελής Θεοχαρίδης, ο Στάθης Δρογώσης, ο Σπύρος Γραμμένος, ο Γιάννης Χαρούλης και πολλά συγκροτήματα. Το Φεστιβάλ ανοίγει τις πύλες του καθημερινά στις 19:00 και φιλοξενείται στο πρώην στρατόπεδο Κόδρα στην Καλαμαριά.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!