Καταλύθηκε το Σύνταγμα στα Τρίκαλα

1.-Οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης και οι βουλευτές, φοβούμενοι τη λαϊκή οργή, απείχαν απ’ την παρέλαση. Αυτό ήταν μια νίκη του Τρικαλινού Λαού.
2.-Το κλίμα φόβου και τρομοϋστερίας, που καλλιεργήθηκε για μέρες πριν την παρέλαση, είχε στόχο τον εκφοβισμό και την  ‘’πειθάρχηση’’ του λαού. Η πρωτοφανής αστυνομοκρατία στην παρέλαση αλλοίωσε το νόημα της Επανάστασης του 1821 και θύμισε μέρες χούντας, ενώ τα σκοινιά και τα κάγκελα που χώρισαν το κέντρο της πόλης των Τρικάλων πήγαν το μυαλό μας στο απαρτχάιντ της Ν. Αφρικής! Συμβολισμός για το πόσο απομονωμένοι απ’ το λαό νοιώθει η κυβέρνηση των μνημονίων και της καταστροφής της χώρας.
3.-Ο Λαός καμαρώνοντας τα βλαστάρια του που παρήλαυναν, βρήκε τον τρόπο να αποδοκιμάσει τις βάρβαρες πολιτικές που τον εξαθλιώνουν, όταν επιδοκίμαζε και χειροκροτούσε τους πολίτες και τις κινήσεις που άνοιξαν πανό και φώναξαν συνθήματα διαμαρτυρίας κατά της δοσιλογικής κυβέρνησης. Στο τέλος πραγματοποιήθηκε λαϊκή παρέλαση.
4.-Το κίνημα Δεν Πληρώνω έκανε δυναμική εμφάνιση με δύο πανό, μαύρη σημαία και μεσίστια την ελληνική. Η παρεμπόδιση από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις του κινήματος να πραγματοποιήσει την δική του παρέλαση με αφετηρία τον χώρο του Ταχυδρομείου προκάλεσε αλγεινή εντύπωση στους Τρικαλινούς.
5.-Η πιο μαύρη στιγμή ήταν πάνω στην πεζογέφυρα που οδηγεί στην πλατεία Κιτριλάκη, όταν αστυνομικές δυνάμεις εγκλώβισαν μέλη του κινήματος Δεν Πληρώνω  και τους εμπόδισαν να προχωρήσουν!! Εμπόδισαν, εκτελώντας εντολές άνωθεν, όπως μας δήλωσαν, την μετακίνηση και ελεύθερη κυκλοφορία πολιτών μέσα στην Ελληνική Επικράτεια,  παραβιάζοντας βάναυσα και ντάλα μεσημέρι το Σύνταγμα (άρθρο 5) και τον Ποινικό Κώδικα (άρθρο 325-παράνομη κατακράτηση).
Είναι η πρώτη φορά στα τελευταία 38 χρόνια, μετά την πτώση της χούντας, που απαγορεύεται η κυκλοφορία πολιτών στα Τρίκαλα!!!
Περιμένουμε απ’ τον δήμαρχο της πόλης κ. Λάππα να πάρει θέση επειγόντως.

Κίνημα Δεν Πληρώνω Τρικάλων

 

Τα μπαλόνια της οργής – Παρέμβαση της ομάδας του στεκιού RossoNero στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου:
https://rossonerotrikala.blogspot.com/2012/03/blog-post_25.html

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!