Κινδυνεύει να χαθεί και η Ψιλή Άμμος, το μόνο σημείο που έχει απομείνει και θυμίζει την παλιά ομορφιά του Τολού. Σε αυτό συνηγόρησαν πολύ παράγοντες, κύρια όμως οι χειρισμοί της δημοτικής αρχής που μέσα από σειρά λανθασμένων χειρισμών ευνόησε τους ιδιώτες που διεκδικούν την έκταση.

Σε μια ύστατη προσπάθεια ο Σύλλογος Επαγγελματιών Τολού κυκλοφόρησε μέσω μπλογκ την πάρα κάτω διαμαρτυρία:

«Η μοναδική παραλία στο Τολό Αργολίδας που χρησιμοποιείται από χιλιάδες έλληνες πολίτες και ξένους τουρίστες επί πολλές δεκαετίες, βρίσκεται ένα βήμα πριν την παραχώρησή της σε ιδιώτες, οι οποίοι εμφάνισαν τίτλους ιδιοκτησίας(!) επί της αμμώδους παραλίας δεκάδων στρεμμάτων. Έτσι απαίτησαν από το ελληνικό δημόσιο την αναγνώριση ιδιοκτησίας τους και μάλιστα το πέτυχαν σε πρώτη φάση με γνωμοδότηση του Νομικού Συμβούλιου του Κράτους και με την υπογραφή του Πέτρου Δούκα.
Η υπόθεση επανεξετάστηκε και το 2009 έγινε ορισμός ανεξάρτητου πραγματογνώμονα για σύνταξη έκθεσης πραγματογνωμοσύνης επί της υπόθεσης.
Ο πραγματογνώμονας ζήτησε αμοιβή 8.500 ευρώ για τη σύνταξη της έκθεσης πραγματογνωμοσύνης.
Τα χρήματα αυτά λογικά θα έπρεπε να τα καταβάλουν από κοινού με έρανο οι τοπικοί φορείς, ήτοι ο Δήμος, οι ξενοδόχοι, οι εστιάτορες, οι μαγαζάτορες, λοιποί τοπικοί παράγοντες και οι κάτοικοι. Αλλά ουδείς μέχρι σήμερα έχει φιλοτιμηθεί να βάλει έστω και 1 ευρώ!
Αποτέλεσμα: εάν μέχρι το τέλος του Σεπτέμβρη, δεν βρεθούν 8.500 ευρώ τότε το δημόσιο έχει δεσμευτεί και φυσικά είναι υποχρεωμένο να παραιτηθεί από τα δικαιώματα ιδιοκτησίας του επί της αμμώδους παραλίας και να δώσει εντολή στον υποθηκοφύλακα να χορηγήσει τίτλους ιδιοκτησίας στους ιδιώτες και η παραλία να μεταγραφεί στην μερίδα τους στο Υποθηκοφυλακείο Ναυπλίου.
Οι υποψήφιοι δήμαρχοι και λοιποί αυτοδιοικητικοί παράγοντες ξέρουν να ζητάνε μόνο την ψήφο των κατοίκων;
Γιατί δεν εκταμιεύουν από κοινού και ανεξάρτητα ποιός θα εκλεγεί αυτά τα λίγα 8.500 ευρώ για να υπηρετήσουν τα συμφέροντα των κατοίκων, για τους οποίους τάχα όλοι τους κόπτονται; Αγαπητοί υποψήφιοι τοπικοί άρχοντες, ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν.»

Βάσω Χριστοπούλου,  Μέλος της κίνησης
Για τον Συντονισμό Πολιτών Πελοποννήσου

Πηγή: tro-ma-ktiko.blogspot.com

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!