Η πανελλαδική συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ γίνεται σε μια περίοδο που η ελληνική κοινωνία ζει μια πρωτοφανή σε ένταση, διάρκεια και έκταση κρίση. Κρίση οικονομική, πολιτική και ανθρωπιστική.

Το τέλος της ιστορίας δεν ήρθε ποτέ. Αντίθετα, η έκβαση της σύγκρουσης των δυνάμεων της εργασίας με αυτές του κεφαλαίου στον τόπο μας θα καθορίσουν το μέλλον όχι της χώρας μας μόνο, αλλά και της Ευρώπης. «Χρυσές» τερατογενέσεις βγαίνουν από τα αβγά που εκκολάπτονταν χρόνια τώρα από ένα σάπιο πολιτικό σύστημα. Αφαίρεση εργατικών κατακτήσεων και δικαιωμάτων, περιστολή δημοκρατικών δικαιωμάτων και άγρια καταστολή, ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου στο όνομα της αντιμετώπισης του χρέους τους. Ελλάδα, μια αποικία χρέους: αυτό είναι το μέλλον που μας προορίζουν.
Τα τελευταία χρόνια βρήκαμε χιλιάδες λαού στις πλατείες, κατεβήκαμε σε λαϊκές παρελάσεις που έδιωξαν κυβερνήσεις. Βρήκαμε εργάτες στις πύλες των εργοστασίων με παγωμένες τσιμινιέρες και μια πατρίδα να θέλει να διώξει τα καλύτερα μυαλά της στα πέρατα της οικουμένης. Ήμασταν εκεί που δεν αφήσαμε να κοπεί το Ηλεκτρικό. Εκεί που το καινούργιο δεν έρχονταν, εκεί που η αγωνία αυτού του τόπου για ζωή συγκρούονταν με τον αυταρχισμό και την καταστολή. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν εκεί!
Ξαναβρεθήκαμε στη γειτονιά και τη συνοικία, στο σωματείο, στο σύλλογο, ξαναβρήκαμε παλιούς συντρόφους και συναγωνιστές, κουβεντιάσαμε, ανταλλάξαμε γνώμες και βιβλία, κλείσαμε τις τηλεοράσεις, γλεντήσαμε και τραγουδήσαμε. Τώρα μπορούμε «να κουβεντιάζουμε ήσυχα-ήσυχα και απλά». Δεν θέλουμε να φύγουν οι τρόικες εξωτερικού και εσωτερικού μόνο, θέλουμε να ανασυγκροτήσουμε τη χώρα μας, με έναν ΣΥΡΙΖΑ ανοιχτό στην κοινωνία.
Ο ΣΥΡΙΖΑ να είμαστε εμείς, η φωνή του λαού να είναι το οξυγόνο μας, ο σεβασμός της άλλης άποψης το όπλο της ενότητάς μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει η Αριστερά του 21ου αιώνα, η Αριστερά της νίκης και της ανατροπής.

* Ο Τάκης Κουνάβης
είναι αντιπρόσωπος στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη, εκλεγμένος
από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Κ. Αχαγιάς

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!