Του Μάριου Διονέλλη. Θα τον τρελάνουμε τον κοσμάκη. Εμείς εννοώ, οι δημοσιογράφοι και οι κάθε λογής «ειδικοί» που κατά καιρούς στήνουμε μπροστά από τις κάμερες και τα μικρόφωνα.

Μιλάμε εδώ και χρόνια για την επιβάρυνση του περιβάλλοντος από τα ορυκτά καύσιμα και οι ειδικοί μας συστήνουν να καίμε λιγότερο πετρέλαιο.
Μετά αυξάνεται ο φόρος του πετρελαίου και καλούμε τον κόσμο να βρει αναγκαστικά εναλλακτικούς τρόπους θέρμανσης.
Μετά φωνάζουμε άλλους ειδικούς να μας πουν για την οικονομική λύση που προσφέρουν η ξυλόσομπα και το τζάκι, το πέλετ και τα καυσόξυλα.  
Μετά βλέπουμε το χειμερινό νέφος από τα τζάκια και καλούμε νέους ειδικούς να μας πουν για τα επικίνδυνα σωματίδια που μαζεύονται στην ατμόσφαιρα.
Για τα air condition oι πιο ειδικοί έχουν πει εδώ και χρόνια πως είναι αντιοικολογικά.
Για τα ηλεκτρικά σώματα και τα αερόθερμα ούτε κουβέντα, αφού θα είναι πλέον ασύμφορα με τις αυξήσεις της ΔΕΗ. Και πάλι φωνάξαμε ειδικούς να μας φτιάξουν τηλεοπτικά πινακάκια με τις νέες τιμές του ηλεκτρικού.
Θα τους τρελάνουμε σας λέω.
Θα μας στείλουν μια και καλή στο διάολο κι ακόμα παραπέρα.  
Πώς θέλεις να ζεσταθώ, σε ρωτάνε. Άσε με καλύτερα να μην ξέρω για τα σωματίδια. Εσύ δε με έβαλες και αγόρασα ξυλόσομπα πριν ένα μήνα; Εσύ δε μου έλεγες πως είναι αποδοτική; Τώρα τα ανακάλυψες τα σωματίδια; Τώρα έμαθες ότι «εκλύει στην ατμόσφαιρα 30 φορές περισσότερα αιωρούμενα σωματίδια από ό,τι ένας καλά συντηρημένος καυστήρας πολυκατοικίας με 25 διαμερίσματα»;
Τι να την κάνω τώρα την ξυλόσομπα; Πού να το βάλω το μπουρί;
Παράτα με, δε θέλω να ξέρω. Θα ρουφάω σωματίδια μέχρι να σκάσω.
Ευτυχές το 2013…   

Υ.Γ.
Πάντως οι «ειδικοί» Κώστας Κοφινιώτης και Πάνος Τούντας έχουν προτείνει ήδη από το 1940 την πιο αποδοτική λύση:   
Κι αν δεν ανάβουμε κουκλίτσα μου μαγκάλι / θα `μαι ζεστός μες στη δική σου την αγκάλη / το πιο θερμό καλοριφέρ ειν’ τα φιλιά / σαν θα κοιμόμαστε κουκλίτσα μου αγκαλιά

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!