Με σοβαρότατα τραύματα νοσηλεύεται στο Τζάνειο Νοσοκομείο του Πειραιά 19χρονος, ο οποίος, σύμφωνα με τους οικείους του, ξυλοκοπήθηκε μέσα στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου.

Το περιστατικό σημειώθηκε τα ξημερώματα της 1ης Απριλίου, όταν ο 19χρονος και τέσσερις ακόμα συνομήλικοι του μεταφέρθηκαν στην αστυνομική διεύθυνση για εξακρίβωση στοιχείων μετά από μπλόκο της αστυνομίας στην Παραλιακή του Ηρακλείου. Όπως καταγγέλλουν οι υπόλοιποι νεαροί, ο 19χρονος Κώστας Χαιρέτης ξυλοκοπήθηκε από αστυνομικούς με κουκούλες, μέσα σε ένα μικρό δωμάτιο, επειδή διαπιστώθηκε πως στο παρελθόν είχε αρνηθεί να σταματήσει σε έλεγχο της Τροχαίας.
«Τον άκουγα να φωνάζει “μη σας παρακαλώ, δεν αντέχω άλλο”», λέει ο 18χρονος Φανούρης Φραγκιαδάκης, ο οποίος επίσης συνελήφθη και ξυλοκοπήθηκε, αλλά πιο ελαφρά. «Άνοιξαν κάποια στιγμή την πόρτα και μας είπαν “πάρτε τον από δω”. O Κώστας δεν μπορούσε καλά-καλά να περπατήσει».
Από εκεί και πέρα ακολουθεί ένα τριήμερο με το παιδί να παρουσιάζει εμετούς, πυρετό και πόνους στην κοιλιακή χώρα. Διακομίστηκε δύο φορές στο νοσοκομείο, χωρίς να κριθεί αναγκαία η παραμονή του. Το μεσημέρι της Τετάρτης, 4 Απριλίου, το παιδί έφτασε με αφόρητους πόνους και πρήξιμο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, όπου διαπιστώθηκε πως φέρει σοβαρά τραύματα στα πλευρά, σοβαρή ζημιά στο πάγκρεας, υπολειτουργεί ο ένας του πνεύμονας, φέρει δύο μεγάλα αιματώματα στο συκώτι και έχει χτυπηθεί στο υπονεφρίδιο. Οι γιατροί έκριναν αναγκαία την άμεση αεροδιακομιδή του στην Αθήνα και πλέον νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο Τζάνειο.
Από την πλευρά της Αστυνομίας διατάχθηκε (πάλι) ΕΔΕ για την εξιχνίαση της υπόθεσης, ενώ αφέθηκαν υπόνοιες για παράξενο κενό τεσσάρων ημερών από το περιστατικό μέχρι την καταγγελία υπονοώντας πως στο μεσοδιάστημα συνέβη «κάτι άλλο»…

Μ.Δ.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!