Αρχική κοινωνία Ριζοσπαστική Δράση για την Παλλήνη

Ριζοσπαστική Δράση για την Παλλήνη

Ο ΣΥΡΙΖΑ στον ενιαίο δήμο Παλλήνης (Ανθούσα, Γέρακας, Παλλήνη) στηρίζει με ομόφωνη απόφαση της Τ.Ε. τη Ριζοσπαστική Δράση για την Παλλήνη και τον υποψήφιο δήμαρχο, Θόδωρο Γκοτσόπουλο.
Το πολιτικό πλαίσιο του συνδυασμού είναι αντιπαραθετικό τόσο με τις δυνάμεις του δικομματισμού, με σαφείς αναφορές κατά του μνημονίου, του Καλλικράτη και της τρόικας, όσο και με τη νεοφιλελεύθερη πολιτική που προώθησαν οι νυν δήμαρχοι που διαχειρίστηκαν το δήμους Γέρακα και Παλλήνης.

Ο συνδυασμός τονίζει: «οι αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου γίνονται σε ριζικά διαφορετικές οικονομικές συνθήκες, καθώς οι εργαζόμενοι υφίστανται μια πρωτοφανή για τα μεταπολεμικά δεδομένα επίθεση στο εισόδημα, στις εργασιακές σχέσεις, στον τρόπο ζωής.
Θεωρεί ότι η κυβέρνηση έχει υποταγεί πλήρως στις εντολές του ΔΝΤ, της Ε.Ε. και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας, που χρησιμοποιεί τη χώρα μας ως ένα πειραματόζωο εφαρμογής νεοφιλελεύθερων πολιτικών παγκοσμίως».
«Εάν εκλεγούμε», τονίζει στη διακήρυξή του ο συνδυασμός, «θα αγωνιστούμε μαζί με τους πολίτες για να ανατραπεί το μνημόνιο, που υποχρεώνει τους δήμους να ιδιωτικοποιούν τις υπηρεσίες τους και να επιβαρύνουν τους δημότες. Δεν θα δεχτούμε καμία μεταβίβαση αρμοδιότητας χωρίς ταυτόχρονη εξασφάλιση των αντίστοιχων πόρων, αλλιώς θα αρνηθούμε την άσκησή της».
Το πολιτικό μήνυμα του συνδυασμού προς τους δημότες της Παλλήνης είναι καθαρό: «Οι εκλογές της 7ης Νοεμβρίου έχουν πολιτική σημασία. Με τον Καλλικράτη και το μνημόνιο η κυβέρνηση δεν μεταβιβάζει αρμοδιότητες της κεντρικής εξουσίας στην τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά θέλει να εκχωρήσει υποχρεώσεις της πολιτείας στους δήμους, που με τη σειρά τους, για να ανταποκριθούν, πρέπει να ακολουθήσουν φορομπηχτική πολιτική. Γι’ αυτό έχει μεγάλη σημασία να καταδικαστούν οι συνδυασμοί εκείνοι που εκφράζουν την πολιτική του μνημονίου και την πολιτική της απαλλαγής των υποχρεώσεων του κράτους για δημόσια δωρεάν υγεία και παιδεία».

 

Σχόλια

Exit mobile version