Μία από τις δικαιολογίες που επικαλούνται, επανειλημμένα, για να δικαιολογήσουν την εισβολή στο Αφγανιστάν και να κατατάξουν το Ιράν στη λίστα των πιθανών στόχων εισβολής, είναι η πρακτική του μαστιγώματος και παρόμοιες μεσαιωνικές τιμωρίες που εφαρμόζονται στις ισλαμικές χώρες. Τώρα μια παρόμοια τιμωρία επιβλήθηκε στο Ισραήλ. Λοιπόν, θα εισβάλει η Δύση και στο Ισραήλ;

Σύμφωνα με την Jerusalem Post, ένα ραβινικό δικαστήριο καταδίκασε τον τραγουδιστή Erez Yechiel σε 39 χτυπήματα με μαστίγιο, γιατί τόλμησε να τραγουδήσει σε κοινό αποτελούμενο από άντρες και γυναίκες. Η εφημερίδα δεν εξήγησε τι το κατακριτέο έχει αυτή η πράξη. Ίσως οι ραβίνοι πιστεύουν ότι αυτό λέει η Βίβλος, αν και εκατομμύρια μελετητές της δεν έχουν ανακαλύψει τίποτε παρόμοιο.
Βεβαίως, δεν πρόκειται για κάτι καινούργιο.
Οι εξτρεμιστές-φονταμενταλιστές θρησκευτικοί ηγέτες δεν ανακάλυψαν τώρα αυτή την ανοησία. Οι μουσουλμανικές εκδοχές αυτών των θεαμάτων μονίμως μας παρουσιάζονται, ώστε να δικαιολογηθούν οι πόλεμοι που διεξάγονται στη Μέση Ανατολή. Απλώς, οι Εβραίοι και οι χριστιανοί φανατικοί εκφράζουν, εξίσου, πολλές τέτοιες υπερβολές, όπως και οι μουσουλμάνοι φανατικοί. Ένα πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό το τελευταίο που αφορά τις φονταμενταλιστικές εβραϊκές Αρχές του Ισραήλ. (…)
Το ερώτημα που τίθεται είναι εάν η εφαρμογή μεσαιωνικών τιμωριών είναι έγκυρος λόγος για να εισβάλει η Δύση στις χώρες της Μέσης Ανατολής (εφόσον όλες οι άλλες δικαιολογίες έχουν αποκαλυφθεί ψευδείς), θα εισβάλει τώρα η Δύση στο Ισραήλ, προκειμένου να απελευθερώσει τον φτωχό τραγουδιστή από τα νύχια του μεσαιωνικού ραβινικού νόμου;
Ο οξυδερκής αναγνώστης αναμφίβολα θα αντιληφθεί ότι πιο εύκολα θα περνούσε μια καμήλα μέσα από την τρύπα μιας βελόνας απ’ ό,τι θα επενέβαινε το ΝΑΤΟ, υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, στο Ισραήλ.
Συνεπώς, όλοι οι λόγοι που προβλήθηκαν για να δικαιολογήσουν την εισβολή στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν, συν αυτοί που προβάλλονται για μια πιθανή εισβολή στο Ιράν, είναι παντελώς αβάσιμοι. Το μόνο που απομένει είναι να ανακαλύψουμε τους πραγματικούς λόγους των ιμπεριαλιστικών επιθέσεων σε φτωχές χώρες. Θέλει κανείς να στοιχηματίσει ότι το «πετρέλαιο» είναι ανάμεσα σ’ αυτούς; (…)

(Αποσπάσματα από άρθρο του Karl Weiss, Berliner Umschau,3/9)

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!