Αρχική πολιτική Η ώρα της πράξης

Η ώρα της πράξης

του Γιώργου Ι. Βοϊκλή

 

Πριν από λίγες εβδομάδες οι πολίτες της Αττικής μας εμπιστεύθηκαν με την ψήφο τους τη διοίκηση της Περιφέρειάς τους, δίνοντάς μας, για πρώτη φορά, τη δυνατότητα να ασκήσουμε σημαντική εξουσία. Από τον τρόπο που θα ασκήσουμε αυτή την εξουσία και, προπαντός, από τα αποτελέσματά που θα προκύψουν από αυτή για την παραγωγική ανασυγκρότηση και τη ζωή των πολιτών, το βιοτικό επίπεδο και την ποιότητα ζωής τους, θα εξαρτηθεί, σε μεγάλο βαθμό, το αν στις επόμενες εκλογές θα μας εμπιστευθούν και την κυβερνητική εξουσία.

Γιατί η δουλειά μας στην Περιφέρεια Αττικής, τους επόμενους μήνες, θα είναι ένα ουσιαστικό «τεστ αξιολόγησής» μας ως κόμμα λαϊκής εξουσίας, θα είναι μία απόδειξη του ότι μπορούμε να κάνουμε πράξη τα όσα διακηρύσσουμε και υποσχόμαστε.

Πόσο έτοιμοι είμαστε γι’ αυτό;

Έχω την εντύπωση ότι η εικόνα που παρουσιάζουμε στο μεσοδιάστημα από την επομένη των εκλογών μέχρι σήμερα, δεν είναι ενθαρρυντική προς αυτή την κατεύθυνση. Παράδειγμα: Το περασμένο Σαββατοκύριακο παρακολούθησα μια Ημερίδα που οργάνωσε στα Κύθηρα η Ένωση Δημάρχων Αττικής με θέμα τη συμβολή των ΟΤΑ στην αντιμετώπιση της ανεργίας. Την εκδήλωση χαιρέτησαν δύο αντιπεριφερειάρχες. Δυστυχώς, δεν είχαν τίποτα καινούργιο να πουν. Ο ένας ξόδεψε το χρόνο του στην καταγγελία της μνημονιακής πολιτικής και ο άλλος απλώς επεσήμανε την ανάγκη επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου.

Ελπίζω να έχω άδικο και να διαψευστώ από τις εξελίξεις.

 

Από τη στήλη ΠΑΡΕΝ…θέσεις

 

Σχόλια

Exit mobile version